7, 9 ,11 veckor


Ja något såhär långt är det kvar nu! 9 veckor till BF men sen minus/plus 2 veckor. Själv tror jag fortfarande att det blir den 30 Juli...
Magen växer tror jag och känner att bebisen växer, inte lika mycket plats att röra sig på. Hickandet har också kommit igång på allvar. Bra, h*n övar sin andning=) Tiden går så otäckt fort nu! Ändå känns det långt kvar...Ska se till att njuta av det lilla lugnet man har nu för sedan blir det nog inte så mycket lugn...!

Kan längta tills man är sig själv igen vad gäller sin kropp...är riktigt peppad på att köra stenhårt till vintern med kost och motion. Har tänkt att bli riktigt smal! Låter hemskt jag vet men jag ska se hur mycket man kan förändra sin kropp med kämparglöd så länge det är hälsosamt!

Sitter på jobbet och vill hem!! Ska storhandla efter jobbet som jag alltid gör på onsdagar! Kommer hem lite senare men skönt att få det gjort innan helgen. Denna helgen har vi inte planerat nåt vilket är sååå skönt, de senaste typ 5 helgerna har det varit fullspäckat...! Ska nog tvätta lite bebiskläder, laga god mat och gosa med Max och min man såklart...=)

Bröllopskort


Här är ett av våra bröllopskort från Khao Lak. Vi tog många fina bilder, bla några svartvita när vi kollar ut mot havet. Den hänger hemma på väggen som en stor canvastavla. Men detta är också ett av mina favoritkort...





Det gör ont!


Aj vad ont det gör i magen…Bebisen trycker sig verkligen utåt nu, vet inte om det är nerver i kläm men ont gör det! 2 månader kvar, det ska alltså bli värre? Härligt med dessa krämpor egentligen. Älskar att känna h*n i magen. Det känns som att så jag är nu var jag just innan Max föddes…så jag tror faktiskt att jag blir stooor.Jag har 7 veckor kvar på jobbet och 10 veckor kvar tills jag ska föda. Snacka om fort det går! Jag gissar på den 30 Juli...Ska bli underbart…



I går var jag på chokladprovning med jobbet. Vad spännande det var! Man fick höra historien om kakaon och fick en liten tallrik med speciella bitar riktig choklad, finchoklad. Vilka smaker! Det mesta var mörkare sort med olika smaker som jorden gett dom. Mitt i allt fick man smaka på en vanlig marabou..fyfaaan vad den smakade illa! Skitäckligt…vilket är bra för nu vill jag absolut inte ha den sortens skitchoklad. Efteråt åt vi på en nepalesisk resturang med supergod mat! Lite indiskaktigt men mycket godare! Fick in en massa små rätter som vi plockade av tillsammans. Var riktigt trevligt!



En "äkta" choklad


Jag avlider


Jag har ju skrivit om tidigare att Max alltid vill in till oss på natten...i 3 nätter nu har vi försökt att "avvänja" honom genom att inte ta in honom när han vaknar och är ledsen utan försöker lugna honom bara, tända lampan osv...Det kan ta upp till 1 timme innan han somnar om! Och han kan dessutom vakna igen och gråta...Stackarn han är nog mörkrädd just nu...Iallafall så har det inte blivit en hel nattssömn på 3 nätter och inatt var värst. Det gick bättre pga av att han sov ända till halv 4 men efter det vaknade han....kl 5 tror jag att jag somnade om och halv 6 ringde klockan...Jag känner mig bakis och hur trött som helst! Jag hoppas verkligen att det blir bättre snart! Men en sak är säker: om det är såhär när Bebben kommer får Max och Nicklas ta sängen så får vi sova någon annanstans för jag kommer inte orka att hålla på med två...Max har alltid varit duktig på att lägga, somnar direkt och sover bra på natten så jag vet att detta går över...


Längtar tills denna dag är över. Då är jag ledig i 4 dagar! Imorgon blir det att umgås lite med vänner och Max dagisvänner, fredag bär det av till Ullared då jag ska shoppa något till Max som fyller 2 på söndag, har redan köpt en stor trädgårds-studsmatta men ska kolla på lite leksaker med som lego, bilar mm som han älskar just nu. Ska även titta på om de har billiga "tripp-trapp" stolar, har hört det...sen blir det något till hemmet som vanligt och lite Bebbe-start-grejer=) Sedan blir det ingen mer tripp dit förräns till hösten. Ja förutom detta jag ska göra så blir det full rulle lördag,söndag då vi ska ha kalas för vår älskade två-åring!


Bebis-koll


Imorse var jag hos barnmorskan och kollade till Bebben. Det är inte ofta man går nu alltså när det är andra gången. Ska dit om 4 veckor igen för det vanliga, mäta, väga, ta prover mm. Allt såg bra ut. Min vikt ligger på samma uppgång som sist men plus 1 kg, men jag vägde typ 1 kg mer vid start med så det är ju samma.Får inte väga mer än 72 kg vid bf för det gjorde jag sist men tänker väl att det kan bli 73-74 kg. Men ändå kanske det bara blir en uppgång på 12-13 kg så det är ju bra. Magen mätte vi för första gången och det har jag ju gruvat mig för som vanligt men den är lite större än sist. Med Max i samma vecka låg jag strax under mitten och nu låg jag på mitten så jag hoppas hålla mig där och få en 3 kg bebis i alla fall! Bm kollade även hur h*n låg då jag känner sånt tryck nedtill, och det var ju inte så konstigt för h*n ligger typ tvärsöver! Huvudet vid ena sidan av magen och rumpan neråt som trycker! Busbebis! Hoppas verkligen att h*n lägger sig rätt i slutet men det är väl inte riktigt dags ännu att fixera huvudet neråt…



Nu när jag kommit igång att skriva mer i bloggen så ska jag bli duktigare på att lägga ut bilder! Är lite lat med det…sitter oftast från jobbet och skriver men får ta det på kvällarna när jag är hemma! Så snart kommer det lite bilder!

Ha en bra dag!

 

 


Ser ljust ut!


Hej hopp! Det har varit en härlig helg, förutom att jag har blivit förkyld! Vi har varit på kalas och ätit massa gott, i lördags planterade jag lite goda grejer på altanen: Gräslök, dill, timjan, oregano, tomat, basilika mm.Det mesta var färdiga plantor hehe så redan igår till grillningen kunde vi njuta av färsk timjan på köttet! Älskar det! Nu fattas bara lite sommarblommor och ska nog även köpa en buske amerikanska blåbär att sätta i trädgården.Nicklas har ju byggt klar altanen på baksidan  nu så nu kan man även sitta därbak och det är jättemysigt, man sitter ju mot skogen så det blir lite mer avskilt!


2 månader kvar att jobba! Gött…det kommer att gå fort. Så fort juni månad är här kommer det att gå undan! Ser fram emot en härlig mammaledighet och sedan förhoppningsvis börjar ett nytt spännande liv efter det.Läser ju just nu företagsekonomi a och det går jättebra, ska läsa b i september. Jag kan säga att jag tror att jag har hittat mitt område. Är både roligt och intressant och är något jag vill jobba med i framtiden…får se vart allt detta bär mig! Men det känns bra att ha drömmar och mål att sträva efter…


Längtan och dåligt samvete


Igår fick en gammal bekant sitt andra barn, en flicka. Sånt här vet man ju pga Facebook såklart. Och man blir ju heeeelt sjuk så fort man ser detta. Alla får ju barn nu och vet flera som ska ha innan mig därav 2 vänner. När jag blev gravid igen tänkte jag att jag skulle njuta av det och inte känna den där olidliga längtan man har, eftersom det går ju så snabbt sen ändå och då längtar man tillbaka till den där spänningen man gick med fram tills att allt var nytt på BB och man kontaktar alla i familjen, vänner osv....Det är SÅÅÅ speciellt.

Men nu kände jag en sjuk längtan och som det kändes sist så fattar man inte att man kommer dit. Vi kommer ju dit om 2,5 månader så varför känns väntan sååå jobbig?! Måtte tiden gå snabbt fram tills dess. Jag känner mig väldigt peppad på att föda med! SKa klara det galant utan bedövning med denna gången...kör bara på lustgasen!

Men samtidigt får jag lite dåligt samvete för detta...nu ska jag faktiskt fokusera på vår ensamtid vi har med Max ...Ska hitta på en massa roliga saker på semestern innan Bebben kommer, då blir det lite lugnare några veckor iallafall för min del. Då ska jag vara hemma och lära känna bebben i vår hemmamiljö...



Snart 4 i sängen...

Max har ALLTID sovit i sin säng. När han var 6 månader flyttade han in i sitt rum, innan stod sängen i vårat rum. Han har aldrig varit svår att lägga utan det är bara att lägga han och han vet att han ska sova. Nu sedan några veckor så vaknar han samma tid vid tvåtiden på natten och gråter efter mamma och pappa. När jag kommer in till rummet ställer han sig upp och tar kudden och täcket i handen-han vill sova hos mamma och pappa=) Det är ju bara så gulligt och man tar ju såklart in honom till oss där han somnar direkt. Sen orkar man inte säga ej för då blir det massa gråt mitt i natten vilket man inte orkar med när man ska upp och jobba...Mysigt är det men det får ju inte bli en vana lääänge..Snart har vi en till i sängen också...Härligt med en stor familj=)

Snart


Tanken slog mig att om 3 månader vi den här tiden ligger jag med all säkerhet på BB med Bebben i famnen=) Är helt säker på att h*n kommer i beräknad tid, någon dag innan, tror inte det blir övertid för mig...Magen växer och h*n rör mycket på sig. Har börjat känna själva kroppsdelarna nu...hand eller fot eller vad det nu kan vara, så det börjar väl bli en bebis därinne nu=) Om 2 veckor är det dags för första mätningen av magen och det ska bli spännande att se måttet jämfört med sist vid den veckan...för mig är det en ganska viktig grej..vill ju helst att det ska vara en större bebis denna gången. Inte för att det egentligen har någon betydelse, bara barnet är friskt men just för att det ska underlätta för amning osv...vill amma denna gången. Blir det sama vikt som Max 2,690 så säger jag ifrån om ersättning och att JAG vill försöka först och främst. För det var de som gjorde fel och tog över sist eftersom när man är förstagångsförälder vet man inte så mycket annat och det är lätt att de tar över som min bm sa. Men nu är det bara mitt och Nicklas ord som gäller!!!


Förresten så är namn bestämt. Enligt mig iallafall men tror inte N har så mycket att invända med.
Pojk: Mio. Flicka: Ebba. Känns 110% rätt i hjärtat!

RSS 2.0