Aj aj

Jag skrev ju nyss att jag inte haft så mycket sammandragningar. Igår fick jag så jag teg. Hade varit och tränat, lagat mat, vilat lite för att sedan ta tag i disken, Nicklas tränade sent. Å jvlar då kände jag hur det kom krypande. Hade glömt hur det kändes. Världens sammandragning som kändes i hela ryggen och ljumskarna. Fick böja mig över diskbänken och andas lugnt. Så höll det på ett tag på kvällen. Jag tror att jag hade gjort för mycket helt enkelt eller så börjar livmodern att förbereda sig. Men då slog det mig..shit hur ska jag klara av smärtan när den kommer på riktigt! Då gör det ont...men som alla säger, det är smärta som man vet går över...


Tidsoptimist

Satt och räknade veckorna nu och insåg att jag har bara 5 veckor kvar att arbeta!!! Helt sjukt. Plus att två veckor efter denna är kortveckor, är ledig 5 och 16 April! Tiden kommer att rinna iväg nu!
Om jag orkar jobbar jag den veckan jag hade tänkt gå hem mån-ons. Torsdagen 13 Maj är röd. Klarar jag detta har jag jobbat in en hel löneperiod till sista Maj vilket hade varit skönt. Men vi får se! Bebben kanske kommer innan dess! Men riktigt nice att det är så kort tid kvar...


Jag vet att det är mycket gravidsnack nu men det är vad denna bloggen mestadels kommer att handla om. Sedan blir det en föräldrablogg. Men givetvis kommer jag skriva om "vanliga" saker med som händer i livet=)


Dålig sömn

Nu har jag drömt äckliga drömmar 3 nätter i rad så att jag vaknar kallsvettig! Inte alls kul! Sen vaknar jag alltid mellan 2-4 och måste gå på toa. Efter det ligger jag klarvaken och tänker på allt som väntar. Har även börjat tänka en hel del på förlossningen nu. Det är änna dags att förbereda sig. Hade jag haft tid och råd så hade jag gärna lagt pengar på gravidyoga, profylax mm men jag prioriterar annat så jag får ju skylla mig själv. Frågan är om man behöver detta?? Jag vill bara inte att man ska få panik när det är dags för man inte har koll på nånting...
Jag får väl hoppas att det blir som för mamma, två barn som bara "gled" ut direkt haha...



Kortvecka!

Det ska bli såå skönt med långledigt nu under påsk! Ledig fredag till tisdag, Nicklas fyller år på fredag så det är perfekt! Hela påskhelgen blir det påskmiddagar hos svärföräldrar/föräldrar och förhoppningsvis lite tid för babyshopping. Vi har ett litet dilemma bara. Spjälsängen måste ju stå i sovrummet nära mig i början men det är lite tajjt med plats..Så jag har varit lite sugen på en liten babykorg/vagga i början. Men vill gärna inte köpa det eftersom den bara ska användas i början. Men nu hade Nicklas mamma tydligen en liten vit vagga som Nicklas hade när han var bebis=) Jag hoppas att dom hittar den för jag är klart intresserad av den!! Kul med såna släktgrejer...speciellt när pappsen legat i den=) Jag hade själv en vagga när jag var liten med den är väck!


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 


Nu är det inte lång tid kvar! Det är april på torsdag! Det kan nu röra sig om 5-8 veckor innan Bebben kommer. Det känns som att jag varit gravid i evigheter. Det är en riktigt lång process som än så länge för mig varit väldigt lätt. Visst jag mådde illa de tre första månaderna och man är orolig till och från men jag har inte ont nånstans, har knappt haft sammandragningar, ont i ryggen. Nu börjar det bara bli svårare att röra sig i sängen. Vi får väl se hur den resterande tiden går. Men det ska nog gå prima!


Hej då Fagottgatan

Så nu ska vi lämna lägenheten för sista gången. Vi har bara varit här för att betala räkningarna på nätet och Bobban ska hjälpa till att slänga en byrå från vinden.
Det har varit 4 mysiga år här ändå och man kommer se tillbaka hit när man blir äldre..."ungdomslyan"...haha nä fyfan vad gammal jag låter. Men det är nu det seriösare livet börjar...gemensamt konto, större utgifter, hus, barn mm...
Nu ska vi åka och titta på diskmaskin och TV, sedan kommer Nicklas syster med familj på besök. Igår var jag med kära mor på Kungsmässan och shoppade lite, det var sååå längesen jag gick runt i affärer. Kändes skönt förutom att det var så mycket folk! Lönelördagar är inte roliga!! Igår kväll kom Madde, Luisa och Bobban förbi på en liten "räk/ost & kex-afton. Det var mysigt.
Nicklas och Bobban ville vara med på en bild

HEJ DÅ vinterjacka...

..hej jeansjacka, skinnjacka och alla andra fina vårjackor som hängt inne sen i somras! Snart åker ni fram igen! Ska nog inleda premiären i morgon. ALLA man möter nu kommenterar vädret och har fått ny energi. Nyss var det isgata och snövallar utanför fönstret och nu är det en bar mark. NICE!

Kom just från barnmorskan nu. Magen har växt som den ska sedan sist. Jag hade innan gissat på 2 cm och det stämde. Följer Bebben sin kurva nu och kommer ut i vanlig tid kan vikten ligga på ca 3-3,5 trodde BM. Alltid kul med lite statistik. Det är ju en helt normal vikt ju...är glad att man inte ska klämma ut en 4 kg bebis. Huvudet var fortfarande fixerat men inte långt ner ännu så klart. Jag hade också gått upp 1 kg på två veckor. Helt ok. Vi pratade även om förlossningsplanen som jag funderat på. Vad ska den innehålla osv? Jag och BM kommer att skriva den tillsammans om ca 2 gr.

Nä nu ska jag jobba på. Har fullspäckat schema idag så dagen kommer att gå fort. Sedan är det fredagsmys. Jag måste komma på en god maträtt att laga ikväll....
Nu blir det la inget bloggande förrän på måndag kanske då vi fortafarande är utan dagens teknik hemma=/

Tjing!

Drömmar

Två nätter i rad nu har jag drömt äckliga drömmar. Ena natten var det polacker som jagade mig och Nicklas för att vi var "flyktingar" eller nåt....inatt drömde jag också helt sjukt men det vill jag inte skriva om...Det sägs ju att man ska drömma och sova konstigt när förlossningen närmar sig...

På lördag går jag in i V.33...jag själv föddes V.34! Ush stackars mamma. Jag fick ligga i kuvös i tre veckor ca innan jag fick komma hem till mamma och pappa. Gulsot hade jag med...mamma säger att jag såg ut som en liten julskinka i kuvösen. Liten och rosa! När jag kom ut vägde jag 2,2 kg men gick ner till 1,9 eller något. Sen blev jag tjock som en padda! Givetvis är det viktiga att man överlever men det måste ändå vara jobbigt att inte få den "riktiga" förlossningen, att kunna åka hem efter 2-3 dagar tillsammans.

Snart är det april och det närmar sig sitt slut på denna resan...

Våren är här nu!

Sitter på jobbet med ytterdörren öppen och det känns inte ens! Solen skiner och när man tittar ut ser man inte längre snön utan en gräsmatta...=) Det går fort nu och nu är våren på gång! Underbart. Glöm inte ställa om klockan på söndag då det blir sommartid!



6 arbetsveckor kvar

Sedan går jag hem och laddar inför förlossningen. Eventuellt går jag ner i tid sista veckan. Känner just nu att jag har rätt bra med energi ändå. Flytten börjar ju närma sig sitt slut och vi börjar komma ordning hemma.
Längtar till fredag, då ska jag till barnmorskan. Det är alltid så spännande på nåt sätt och det är alltid skönt när man fått gjort kontrollerna så jag vet att Bebben mår bra. I helgen blir det shopping på Kungsmässan och räkor på kvällen som jag längtat så efter!!! Mums...är grymt sugen på lax med men det är jag osäker på om det är bra att äta. När Bebben kommer ut skall jag frossa i: LAX, SUSHI, OSTAR, COLA LIGHT och annat gott som jag hållt mig ifrån...!

28 Maj händer det...

Sex and the city 2 har premiär!!! Har inte Bebben kommit ska jag gå...om så vatttnet ska gå i biosalongen! Ser verkligen emot att se den andra filmen. Jag ÄLSKAR Sex and the city och har nog sett alla boxar om och om igen 100 gånger om.




Internet

Äntligen är man tillbaka på jobbet igen så man kan komma in på internet. Vi har inte fått igång Tv, telefon eller internet än hemma och det lär dröja då vi inte ens fått en offert från Telia än..Men det är ganska mysigt ändå. Vi har alltid något att fixa med, vi äter inte middag framför Tv:n utan nu är det på tu man hand=) Vi går och lägger oss ganska tidigt eftersom vi har DVD i sovrummet så det blir alltid filmkvällar. Mysigt tycker jag!
Nu börjar det jobbiga gå mot sitt slut. På måndag överlämnar vi lägenheten så denna veckan är det lite städ som är kvar men kök och badrum är klart!

När detta är klart kan man koncentrera sig på det andra hemma som ska fixas som diskmaskin, ny TV och framförallt alla bebisgrejer! Barnsäng, skötbord, bilbarnstol, kläder till BB, badbalja, alla tillbehör, blöjor, skötväska, amningsbh, förlossningsplan och hej å hå! Sen känner jag mig redo!


När det gäller bebis så växer det sakta men säkert. Eftersom jag tänker så mycket på tillväxten så blir det att man inte tycker att det händer något men rätt som det är en dag så pang har det växt lite. Men ni ska veta att jag är så j-vla trött på alla som ska kommentera min lilla mage! Hela tiden! Ge f-n i min mage nu...Den dagen min bebbe kommer ut i normal storlek ska jag vara GLAD att jag inte varit så stor...
Bebben har kommit in i en ny aktiv period nu och nu känner jag när den hickar=) Det händer ganska ofta nu och känns som små rytminska rörelser...så sött=)

Ge mig helg!

Det känns som att veckorna går allt långsammare nu. Är på jobbet idag trots att jag mår kasst. Vi har konferans torsdag, fredag och idag skulle jag visa upp vår senaste "Beauty-unit", nämligen Skin Abrasion! En apparat som ger en kraftfull peeling på huden. Jag är den enda som har lärt mig den och nu ska jag lära vidare....Konstigt nog var jag lite nervös, varför vet jag inte men hur som helst gick det bra. Jag stannar nog så länge jag orkar idag men är förmodligen hemma i morgon.

I helgen gäller följande: köpa duschväggar, fixa klädkammaren, kalas för min kära mor, städ i gamla lägenheten. Så fullspäckat blir det. jag börjar vänja mig alltmer att bo i huset nu, men jag saknar tv, data och hemtelefon. Hoppas att det kommer igång snart.

Jag tror Bebben har växt mycket på en vecka för nu är det stark aktivitet där inne med fötter, armåbågar som trycker utåt åt alla håll och kanter. Love it! Jag börjar bli lite nervös för nedkomsten nu. Känner mig väldigt oförberedd. Vi har inte köpt någonting egentligen...bara barnvagn men den hämtar vi i Maj eftersom garantin börjar gälla från den dagen man hämtar vagnen är det onödigt att ta hem den nu. Så tänk på det Ida=)
Förhoppningsvis om 2 veckor kan man koncentrera sig på bebis-grejerna.

Var på föräldragruppen i måndags igen...det var så mycket snack om spädbarnsdöd, vad man ska tänka på osv. Det ska vara så överdrivet allt. Man är ju hur rädd som helst...
Det var sista gången det var föräldragrupp och det har väl varit givande men inte så mycket ny info...Däremot har vi träffat ett väldigt trevligt par i samma ålder som ska ha i slutet av april och vi ska hålla kontakten och träffas så det känns kul.

Bye Bye...

Förkyld och klen

Hjälp jag kan knappt prata så förkyld är jag! Det känns nästan värre för varje dag konstigt nog! Så har jag inte tid att stanna hemma från jobbet heller=( Varenda krona räknas nu och har lite deadlines på jobbet som jag inte kan skjuta på...seeeeeeeeegt. Dessa veckor måste gå fort nu! Jag bara längtar och längtar...


På tal om nåt helt annat. Kollade i HM:s sommar-katalog jag fick hem och GUUUUD vilka fina kläder till sommaren...vill verkligen beställa men jag KAN INTE...det är svårt när man inte vet vad ens utgifter blir denna månaden och kläder är inte av prioritet nu...men så tänker man: bara 1 eller 2 plagg...max 400 kr...suck inte lätt när shopaholicen dyker upp i huvudet. Kolla detta då:









Jag tycker att jag förtjänar lite presenter....

Underbara sol

Snart är våren här på riktigt! Nästa söndag är det sommartid som gäller och då blir det ljusare på kvällen! Det är bra för då orkar man nog göra mer. Idag har vi städdag på jobbet, känns lite komiskt eftersom jag typ städat och rensat i 2 veckor redan...

I vårt nya hem har vi hunnit med ganska mycket ändå. Idag ska jag bara packa upp resten av alla kläder, har ca 10 säckar som ska packas upp. Sen är nog det mesta upppackat och organiserat.
Det vi behöver inhandla nu är diskmaskin, duschväggar, bebisgrejer och lite annan inredning. Men det får ta sin lilla tid att komma i ordning. Nästa steg blir att städa lägenheten...!

Katten är jätteglad över att vi flyttat, hon skuttar omkring hela tiden och springer runt till alla fönster för att titta ut. Nu slipper hon stirra ut på betongtaken.

Jag har knappt hunnit fokusera på bebben nu när jag har haft så mycket att göra, vilket gör att jag inte känner av h*n lika mycket som annars. Men när jag ska sova eller sitter ner på jobbet får vi vår dagliga "kontakt" hehe. Nästa fredag bär det av till barnmorskan igen....hoppas på en bra tillväxt då!


Ha en bra dag


Tung helg!

Ja nu är flytten över. Det gick väldigt smidigt tack vare en god hjälp från våra familjer. Trots att jag inte direkt bärde massa tungt så är både jag och kroppen rejält sliten efter helgen. Stress, hit och dit, packa upp, brist på mat, förkylning och lite sömn har gjort att jag är extremt trött nu. Helgen har varit omtumlande, konstig men underbart att äntligen flyttat in. Det känns väldigt konstigt eftersom vi inte har telefon, dator eller tv ännu då Telia är väldigt sega! Men hoppas på att få igång detta snart så att det normala livet kommer igång! Vi har ju 3 på mobilen som har dålig sändning inne i huset med så att om folk försöker nå mig är det inte alltid ni kommer fram=) Håll ut tills vår hemtel kommer igång!

Det var på tiden

Jag börjar nu känna av småkrämporna med att vara gravid. Jag har svårt att andas när jag sitter ner i exempel soffan och speciellt när jag har ätit mycket mat. Nu när jag har packat och fixat hemma ett längre tag så får jag ont i svanken och känner ett starkt tryck nertill, och magen blir hård och står rakt ut. Jag tycker det är jobbigt att gå in i bilen då jag känner mig som en gammal kärring eftersom det är jobbigt att sätta sig ner. Jag kan inte längre se "neråt" eftersom magen är i vägen så jag får liksom "lyfta" upp den haha...Att raka benen är jättejobbigt och efteråt är jag helt slut. Haha och detta kommer bli värre för varje vecka. Men jag säger detta med ett leende. Det mysigaste är på jobbet när jag sitter ner och känner foten/armbågen som trycker sig utåt under bröstkorgen. Då klappar jag tillbaka på magen med kärlek=)

MVC

I morse var jag hos min nya barnmorska i Kungsbacka och hon var jättebra. Hon kunde dock hålla med mig om att jag började lite "lågt" på kurvan men som sagt så går jag ju jämt uppåt så bebisen växer ju. Så länge kurvan går uppåt är det normalt men skulle den gå ner eller bli oförändrad får man göra ultraljud för att kolla. Jag frågade henne om jag har andledning att oroa mig över detta men hon sa NEJ, och att hon var jättenöjd med resultaten idag. Det är bara jag som hänger upp mig för mycket på detta som vanligt. Hjärtat slog fint, bebisen ligger fortfarande med huvudet neråt så att nu hon trodde att den är där för att stanna inför den stora dagen=)
Jag har nu bokat upp tider fram tills förlossningen, varannan vecka. Känns bra!


From V.32 kan jag ta ut mammadagar. Det har jag inte tänkt men det man kan göra sista veckorna är att ex sluta två timmar tidigare varje dag, 5 dagar i veckan så motsvarar det bara 1 mammadag i veckan som man tar.
Jag funderar starkt på att utnyttja det veckan innan jag hade tänkt gå hem och kanske nån mer vecka innan dess. Kan nog kännas rätt skönt...


Idag efter jobbet ska jag och Nicklas till Ikea och köpa persienner och lampor till huset, sen åker vi dit och monterar lite och imorgon går sista stora lasset. Det blir första natten i huset!!! Måste ha persienner uppe i sovrummet då, annars ligger jag och stirrar in i skogen haha...DET blir en ovanlig känsla kan jag säga.


Tips på snabba maträtter, tack!

Är det någon som kan ge tips på maträtter som går snabbt att göra, inte är för onyttigt och inte måste innehålla ovanliga konstiga ingredienser??? Skriv ner massa ideer tack=) Är i desperat behov av inspiration!




Allt tar sin tid

Jag kommer inte att vara så tillgänglig nu de kommande veckorna då all tid går åt till jobb och flytt. I helgen är flytten "klar" eftersom vi då kan bo där men sedan ska man komma i ordning, saker ska inhandlas och inredas, gamla lägenheten ska städas osv, och allt detta efter man jobbat fram til 17.00, då det inte är helg. Så det kommer inte att finnas ork eller tid för annat.


Jag önskar bara att jag kunde vara ledig nu. Känner mig totalt omotiverad för tillfället att gå upp tidigt och jobba. Jag bara räknar ner tiden nu. Jag vill vara hemma och fixa! Åka till Ikea och storhandla, inreda Bebbe-rummet. Suck vad irriterad jag är. 8 låånga veckor kvar nu...

Nu är vi husägare!!

Med nycklarna i handen är det med glädje att säga att vi nu är husägare. Enligt mig till världens mysigaste och finaste hus. Inuti kunde det inte bli finare. Besiktningsgubben hade inget alls att klaga på men Smålandsvillans hus har aldrig anmärkningar enligt honom. När allt var klart och vi fick nycklarna var det nästan att en liten tår kom. Känns så overkligt. Det var knappt att man ville åka tillbaka till lägenheten, för det är ju där jag känner mig hemma nu! Känns ärligt talat som en dröm att ha kommit till denna punkten i livet. Kan verkligen inte bli lyckligare, och om två månader kommer lyckan bli ännu större. Ser fram emot att vara hemma med bebis och mysa i vårt nya hem..

Jag kan varmt rekommendera Smålandsvillan till er som i framtiden kanske vill ha hus. Köp inte begagnat när ni kan få ett nytt fint hus för samma pengar. Smålandsvillan har visat bästa service och gjort ett skitbra jobb.
Som en sista extra gest hade vår säljare även lämnat en champagne på kylning till oss som ligger i kylen och väntar=) Synd att jag inte kan dricka upp den!!

Pirrigt värre

Idag ska jag sluta tidigt på jobbet då slutbesiktningen av huset är 14.30! Det kommer att bli första gången jag kommer in i huset då jag än så länge bara stått med näsan mot fönstrerna utanför! N den fuskisen är ju alltid ute på jobb i närheten så han har redan varit inne en gång, men det var inte helt klart då.
Idag går det till så att vi träffar en besiktningsgubbe som ska se till att allt är ok. Vi kan även komma med anmärkningar om vi inte är nöjda över något. Det ska ju vara anmärkningsfritt men är det något stort som behöver åtgärdas kanske vi inte får flytta in dessa dagarna! Annars får vi nycklarna i handen och blir då officiellt husägare!

Det känns jättepirrigt och spännande! Givetvis är det gött året runt i hus men jag ser så fram emot våren och sommaren! Tänk att bara kunna gå ut på altanen en varm sommarmorgon och äta frukost...! Det är kvalitet som man inte får ta för givet!


I morse fick jag för mig att jag hade en flicka i magen=) 8-10 veckor kvar innan vi vet...=)



En värmande bild...Nicklas, jag å mamma på en öde liten ö i Thailand.


Trångt i maggen??

Har den senaste veckan känt av annorlunda rörelser i magen. Bebben ligger liksom inte och sprattlar och voltar runt eller sparkar lika aktivt. Däremot känner jag av armar och ben, själva kroppen tydligare när den rör sig. Som en orm som slingrar sig. Det känns som det börjar bli trångt helt enkelt! Jag läste att dessa veckor kan det bli så. Men ändå nojjar man till det. Jaja, jag ska iallafall till BM på fredag på kontroll. Jag är inbokad en hel timme, ska till min nya BM i Kungsbacka.

10 veckor kvar. Ofattbart, spännande, pirrigt, underbart...Älskar redan denna lilla krabaten som har bott i mig och utvecklats månad för månad. Minns första dagen jag fick reda på att jag var gravid. Det känns som det var hundra år sedan..

Idag ska jag och N börja rensa vinden. Mest är hans grejer men jag har väl lyckats samla på mig en del skit där de senaste åren. Som tur är vet jag att jag har sparat ett par snygga Dieseljeans som jag hade när jag vägde lite mer.
De kanske man kan ha på sig nu då=)


Träning

Jag måste komma på ett bra upplägg för motion de här två månaderna. Jag funderar på om jag ska sluta med Bodypump=( Tempot är så högt, magen belastas och speciellt bäckenet. Nu är ju våren snart här så promenader kan man nog snart börja med. Men jag behöver styrka för att bibehålla det lilla jag byggt upp.


Jag har inte lust att styrketräna armar mm på gymet eftersom jag känner mig obekväm där bland alla unga muskelkillar som tar plats. Jag har hittat min station med benövningar som jag håller mig på. När vi har flyttat nu ska jag kolla läget på Sportlife i Kungsbacka för jag kan även träna där. Hoppas på en mer stillsam miljö där.


Men det jag vill uppnå varje vecka är: nån form av motion 3 gr/v. Exempel:


1. Styrketräning ben-fram/baksida/insida och säte+ powerwalk 30-40 min= ca 60-80 minuter
2. Styrketräning armar-biceps/triceps/axlar/lite rygg+ powerwalk 30-40 min= ca 60-80min
3. Powerwalk 40 minuter


Låter som en plan kanske...Ska lägga träning åt sidan denna veckan eftersom packning och flytten tar all energi på kroppen!


Dagens att-göra-lista

  1. Åka till huset och träffa grannarna, nåt med avloppet
  2. Fixa nya flyttlådor
  3. Åka till Babyproffsen med handpenning till vagnen
  4. Packa ner köket och kläder
  5. Till vinden och rensa
Detta tar nog hela dagen, stackars ryggen.
Igår fick jag en sjuk kommentar, jag nämner inte namnet haha.
"- Kan en fot eller hand komma ut där nere bara sådär?"
Jadu fundera på den du...

Sunshine!

Kom just hem från det sköna vädret ute! Varit och snurrat lite på IKEA, givetvis vill man köpa massa saker nu men jag får allt vänta tills efter flytten! Var även på Babyproffsen och har nu bestämt vilken vagn vi ska ha. Det blir en Brio Happy Mixed med rikitga hjul. Visst den blir större när man fäller ihop den men den får ju ändå plats. Det känns som en vagn för oss, bekväm för bebisen och perfekt för promenader, speciellt på grus/skogsvägar. Vagnen kostar även 2000 mindre än Brio Go så det är ju bra med tanke på allt annat som ska köpas...bilstolar till exempel. Det är så mycket som ska inhlandlas nu, inte bara till bebis utan till huset med. Listan är lång kan jag säga!!
Nä nu är det lunchdags!

Fredags-mys

Vilken skön dag! Solen skiner och det känns som att nu kanske våren snart är här. Jag tycker redan att snön har försvunnit en hel del. Arbetsdagen är snart över! Jag funderar på om jag ska ta en liten powerwalk på gymet innan hemgång. Det hade varit skönt! Sedan ska jag bege mig hemåt och äta lite tacos. Men känner mig egentligen lite sugen på färska räkor men vitt gott bröd, ägg, majonäs, citron och med alkoholfri cider till! Mums! Tyvärr gillar inte min kära sambo räkor=( Och det är ju faktiskt sällskapsmat. Jag får försöka hitta ett annat alternativ till honom så han kan joina mig nästa gång! Förslag någon???

Förutom tacos blir det nog kvällen på sofflocket, solsidan är ju en riktigt rolig serie som kommer 21.30. Måste ses! Lördag, söndag är det fullt ös så man kan lika gärna softa idag!


Ha ett härligt fredagsmys!



Rutiner

Ja min bebis har sina rutiner och har haft ett tag nu. Men ni som har barn stämmer det sedan utanför magen?
Min bebbe är vaken: på morgonen när jag vaknat. Jag börjar alltid dagen med att hålla på magen och rätt som det är får jag några god morgon sparkar. Sedan är jag i full gång med annat.
Vid 10-tiden och efter lunch vaknar Bebben igen, jag känner de små fötterna trycka och sparka under bröstet.
Sedan är det lugnt ett tag men efter middagen och under heela kvällen är det fullt ös.
Undrar om den håller rutinerna utanför magen?

Jag har fortfarande ganska lätt för att röra mig i sängen men sover oftast på sidan med en kudde under ena benet som stöd. Ligger jag för mycket på magen på sidan sparkar Bebben till så det känns som att det blir obekvämt för han/hon...? Jag sover ok, vaknar ett par gånger och iallafall en gång måste jag på toa. Det är ett ständigt tryck mot blåsan! Ibland kan jag vakna mitt i natten och bli klarvaken i huvudet av alla tankar man har om den närmaste framtiden vilket gör att sömnen inte alltid blir så bra. Jag kan tänka mig om en månad eller in i det sista att det kommer bli lite jobbigare med rörlighet och sömn...





Hur ska man orka????

Jag är sååå trött. Illamående och huvudvärk hela veckan. Långa arbetsdagar, sen ska man hinna med både matlagning, motion och det sociala livet. Men de här dagarna har jag verkligen bara velat vara för mig själv. Jag hade behövt åka på en hälsoresa eller nåt helt ensam. Det hade varit skönt...Jag tvivlar på att jag kommer att orka jobba tiden ut...Blir nog att gå hem 2 veckor innan iallafall och eventuellt gå ner lite i tid innan det.
6-timmars dagar låter bra=) Det är inte det att man är "trött" som man kan vara normalt utan det är en annan trötthet. Utmattad mentalt...

I helgen är det fullt upp för vi ska börja packa ner hela lägenheten, rensa och massa grejer. Vi måste även åka och kolla på barnvagn igen och beställa den. Jag har nämligen börjat tveka på den vi hade bestämt. Det kanske är bättre att köpa en traditionell vagn med rejäla hjul både fram och bak istället för små svängbara där fram. Det blir ju en hel del promenader på grusvägar...Vi får se vad säljarna säger.

Annars är det jättebra trots stressen! Längtar tills vi flyttar nu, det blir så fint i huset! Och snart kommer Bebben!
Det kan ju egentligen inte bli bättre...


Ha en bra dag!

9 arbetsveckor kvar

Jag insåg idag att det bara är 9 arbetsveckor kvar! Mars månad kommer att flyga iväg vet jag. April blir sista racet innan hemgång. Snart är det vecka 30 på ingång. Eller ska man verkligen räkna så? Jag är i V.29 nu anser jag men egentligen 28+3...


Det känns som man har fått extra energi nu när det är Mars. Februri var en seg månad. Idag var det ljust och solen sken halv åtta på morgonen! Underbart. Nu ska jag ta och få i mig lite lunch. Detta är jättegott som jag slängde ihop igår och går snabbt att göra:

Färskpasta med bacon i tomatsås med lök, paprika och morötter. Man kan även ha lite grädde/mjölk i. Gott!


Jag har nu gått upp ca 7-8 kg. Jag räknar med att max gå upp 5 kg till. Normalt nu ska man helst gå upp 1-2 kg per månad så jag hoppas att det håller sig till det. Jag har lite svårt att hantera viktuppgången. Inte överkroppen men underkroppen då jag vet vilket slit det är att trimma upp ben och rumpa! Been there done that!


En bra dag

Idag var vi på föräldragruppen igen och pratade bla om förlossning, vi fick se på film om det bla. Nu är det bara en gång kvar, eftersom vi missar nästa vecka då det är besiktning på huset samma tid. De flesta i gruppen är äldre men det finns ett par som bor i närheten av oss i samma ålder, så dom kan man hålla kontakt med sen.
Jag träffade även Madde och vi fikade och tjötade om allt mellan himmel och jord! Hon följde även med till barnmorskan lite senare=) Love you Madde! Nästa gång jag är på Frölundas MVC hoppas jag att det är med dig som jag håller sällskap hehe...
Besöket hos barnmorskan var denna gången mycket givande! Mina järnvärden hade nu blivit bättre! Jag hade växt en hel del sen sist och Sf-måttet låg nu tom inte längre på den "lilla" kurvan utan jag har nu hoppat upp ett steg. Så det växer så det knakar och det känns tryggt! Som vanligt slog hjärtat bra, idag på 130. Bebben sparkade för fullt när hon skulle lyssna på hjärtat och hon kunde även känna att Bebben nu ligger med huvudet neråt=) Kände tydligt de små fötterna där uppe mot revbenen. Den kan ju vända sig tillbaka men det är ju i dessa veckor bebisar kan fixera sig neråt. Jag tyckte det var rätt fascinerande iallafall! Jag fick även mina journaler som den nya barnmorskan ska få. De var rätt kul att läsa!

RSS 2.0