Nu ska jag hem och föda!

Yes, om 40 minuter lämnar jag jobbet för att vara mammaledig i ca 15 månader. Känns jättekonstigt, det känns bara som jag ska ha semester eller något...

Nu ska jag LADDA OCH VILA!!! Imorgon ska vi shoppa vagn+skötväska+tillbehör+babyskydd. Sen är det bara amningsbehå som fattas och jag är fit for fight! Nu ska jag njuta av tillvaron och inte stressa utan bara fokusera på det goda...gött som fan är det.

Snart verkar det även som att telefonin hemma är fixad så då blir det självklart dagliga uppdateringar på bloggen. Nu kanske det inte blir på ett par dagar men jag hoppas det fixar sig snart!

Ha en skön valborg!

Ny header om ett tag..?

Dags att snart ändra lite bloggdesign...kanske en header som denna:




Eller nåt liknande...


En dag kvar

Ja, imorgon är det min sista arbetsdag. Känns skönt men konstigt. Skönt för att jag ser fram emot att vila och få allt klart hemma i bebisväg så att man sedan kan känna: du får komma när du vill nu för jag är redo!

Det blir ju såklart konstigt att lämna jobbet och ens arbetsuppgifter som man utvecklat. Men men jag kommer ju tillbaka. Jag ska enbart fokusera på att vara mamma nu och ta vara på varje stund!

Det ska även bli skönt att slippa sitta i bilköer med idioter som kör rakt ut, ligger en i röven, långtradare som ska köra om andra långtradare på motorvägen mm...

Idag efter jobbet ska jag unna mig en fransfärgning och massage. Helt gratis såklart=) Bra att vara i denna branschen=)

Giftermål

Kom nyss från Bm och allt gick jättebra. Måttet hade ökat 2 cm nu på 5 dagar vilket tyder ju såklart på att det är inget konstigt med det längre. H*n ligger på sin kurva nu igen. Antagligen låg H*n annorlunda sist bara. Hon tyckte inte det var nödvändigt med ett nytt UL så nu släpper vi detta. Det är ju som sagt 3 veckor kvar nu=) HAr börjat få molande värk där nere nu. Äntligen känns det något iallafall. Efter den 4e Maj är det fritt fram att komma ut! Måste ju till frissan den 4e=)


Igår var vi på banken för att lägga upp lånen och lösa in lite cash från lägenheten mm. Vi blev av med topplånet som var förvånande lågt. Bank-gubben tyckte att vi hade en jättebra bugdetgrej nu. Han gav oss som råd att gifta oss så fort som möjligt innan bebis kommer. Det är pga om någon av oss dör nu (jag vet att det låter hemskt men...) får bebis ärva halva huset och allt annat och det går inte att lösa ut på något sett och då står man där.


Det enda man kan göra är att skriva testamente och då gå till jurist å grejer, men gifter man sig har man helt skyddat varandra. Så frågan är då, ska man ta en tripp till rådhuset och isåfall ha en lite finare ceremoni senare?
Jag är inte mycket för det här "drömbröllopet". Jag vill inte ha ett sagobröllop med massa folk, och stå i fokus, plus lägga massa pengar på det. Vi vill hellre ha en liten vigsel och sedan dra till Thailand eller något, vilket vi har tänkt men det är ju inte än. Jag hade lätt kunnat gifta mig på rådhuset nu, vem säger att man inte kan göra det romantiskt för...vi ska ha barn, har hus ihop, jag vill leva tillsammans men honom så varför inte?

Men det är bara en fundering jag har. Vi har inte planerat detta alls nu så få inga tankar nu...


Ha en bra dag!


Så himla fint

Igår när jag kom hem stod det en överraskning i barnrummet. Nicklas hade slipat och målat om vaggan, bäddat och fixat den klar=) Vaggan har hängt med i många många generationer och Nicklas var den som senast låg i den. Jag tycker den var det finaste någon gjort och började stortjuta. Jag har blivit extremt känslig denna veckan.
Älskar dig av hela mitt hjärta Nicklas!



Tack kära

För en lyckad Babyshower i lördags! Det var kul att få träffa alla mina tjejer och få umgås lite. Det var bara Marre som fattades=( Tack för alla fina och bra grejer till Bebben! Nu känner jag mig lite mer redo när inte så mycket kvar ska inhandlas=) Love you all!


Idag är jag verkligen inte på topp fysiskt. Har världens halsbränna, huvudvärk och TRÖTT! Sista arbetsveckan är det nu och det ska bli skönt att få gå hem och vila och ta hand om sig. Ska försöka ändå att inte planera in massa grejer utan ta en dag i taget. Nu är det snart 3 veckor kvar tills Bf. LÄNGTAR! Jag har än så länge inte känt av något alls, inga förvärkar eller liknande, bara lite mensliknande känsla ibland. Det börjar bli riktigt spännande nu och framförallt verkligt.


Här är lite bilder på allt fint Bebben fick=)





God mat..






Vänner














Än en gång tack Mamma, Marie, Pia, Madde, Ida, Emma och Luisa för att ni kom=)

Min lilla lilla bebis

Vet ni vad jag har gjort nyss? Jag ville inte dela med mig av detta i morse efter Bm nämligen...Men nu när jag är glad igen så kan jag göra det.


Mitt sf-mått hade inte förändrats sen sist, trots att min mage har växt, det kan både jag och min Bm intyga. Men det är just när jag ligger rakt på ryggen som magen verkligen sjunker in. Man får ligga på samma mått 2 gånger men efter det får man göra en extra kontroll. Så nästa vecka ska jag dit igen och mäta och har det inte hänt något får det bli ett tillväxt-ul bara för att kolla läget.


Detta är min fasa och har varit hela graviditeten och det vet ni alla. Är sjukt trött på det. Så jag ringde till MAMA MIA som ligger 5 minuter bort från jobbet och fick prata med en underbar människa. -Kom hit nu så ska jag ta emot dig. Så jag rusar mot bilen och åker dit. 450 kr skulle det endast kosta, helt ok för att stilla sin oro.


Så nu har jag sett lillbebben igen. KUNDE fått reda på kön men har jag hållt mig så länge, så kan jag hålla mig ett tag till. Allt såg bra ut. Moderkaka+navelsträng- jättebra flöde- alltså ingen brist på den funktionen. Fostervattenmängd normal. Lillbebben övade för fullt med att andas och jag såg munnen öppna sig och stängas, h*n var aktiv hela tiden och alla organ såg bra ut. Bm sa att allt detta är tecken på en frisk och kry bebis. H*n väger ca 2.3 kg idag vilket är lite under det vanliga men ändå inget onormalt. Dom har ju ca 200 g viktökning i veckan nu så vid födsel blir det ju över 3 kg. Men eftersom det ändå är lite "under" ska man alltid göra en uppföljning, så det kommer jag att göra då om 2 veckor.


Det ser iallafall bra ut och det är det viktigaste. Nu är jag helt slut efter en morgon med tårar och oro!

Snart är vi tre

Kom nyss från bm och nu har Bebben fixerat sig helt. Inte ruckbar alls längre=)

Vi ses snart vår lille älskling



Fina kläder

Lundmyr of Sweden har jättefina babykläder. Kolla in denna gosiga.
Perfekt att ha på hemfärden från BB!
Men 799 spänn känns helt klart överdrivet för något som kommer att vara utväxt direkt.


Det tar emot..

Det är inte lätt att gå upp på morgonen nu. Kl sex är det dags att stiga upp och man är då helt väck. Illa mår jag också, tror att Bebben trycker på nån punkt nånstans. Inatt var det samma procedur, vaknade kl 3.30, dags att gå på toaletten. Efter det låg jag nog vaken nån timme eller mer och tänkte på förlossningen mm.

Det tar på morgonen snabbast 35 minuter att ta sig till jobbet. Det kan nog ta kortare tid när det inte är morgontrafik. Det är alltid kö på två olika ställen, Lindome och efter Kållered. Tack vara alla jvla av- och påfarter. Det rullar ju allltid på men ändå så tröttsamt! Så det ska bli skönt att slippa ett tag sen.

Torsdag då..känner att denna dagen kommer att gå lååångsamt. Imorgon är det äntligen fredag. Ska vara hos Bm 7.30, alltid lika spännande. Kom förresten på ett till pojknamn igår som jag tycker är fint...får se vad Nicklas tycker om det...=)


Ha en bra dag,


En månad kvar!

Fatta att det är exakt en månad kvar idag...Här har man gått och ältat att man vill att tiden ska gå och helt plötsligt är det snart dags. Jag vet att jag överdriver men jag är lite stressad med tiden...hoppas innerligt att jag får god tid på mig att varva ner och organisera saker och ting. Jag är ett litet kontrollfreak nämligen och detta är inget jag kan kontrollera mer än att se till att sakerna finns på plats!


Så vad kan det vara tro...2,3,4 eller 6 veckor kvar...pojk/flicka....lätt/jobbig förlossning..hur ser Bebben ut...vad ska Bebben heta..? Många frågor och funderingar...

Trötter

Gud vad trött jag är idag...det är nu det börjar kanske, den där gravidtröttheten. Eller så har man bara saktat ner tempot eftersom man vet att man inte jobbar många dagar till innan föräldraledigheten.
Jag hoppas verkligen att jag får två hela veckor där jag kan koppla av, vila och göra saker för mig själv. Ingen för tidig överaskad födsel tack, men heller ingen två veckors övertid tack!

Idag ska jag göra något som jag varit så sugen på att äta länge! Grekisk sallad som ska innehålla:

- Massa Fetaost
- Tomat
- Gurka
- Grön paprika
- Lök
- Svarta oliver
- Olivolja
- Sallad

Serveras med gott, färkst bröd och iskall Coca Cola! Mamma och bror kommer förbi så jag ska bjuda på detta!



Vecka 35+3



Varför tror jag helt plötsligt att det är en flicka i magen?
Sist jag tog på mig denna tröjan var den inte lika liten på=)


Några punkter avklarade

Det var verkligen skönt att vara ledig 3 dagar. I fredags var jag i ullared med mamma och moster. Handlade inga onödiga grejer utan det nödvändigaste, både till mig, Nicklas, Bebben och hemmet. Det fanns inte så mycket till Bebben men jag köpte: 2 pjamas, 1 body, nappar, skötbädd, underlägg, tvättlappar, amningskudde och amningsfilt. Badkaret på Ikea var bättre så det får jag till helgen av mamma när vi har babyshower.
Jag köpte även 2 st klänningar, trosor och massa annat kul...


I lördags köpte jag spjälsäng med tillbehör som jag helt själv monterade ihop=) Jag är inte så händig nämligen, eller jag kan nog vara det om jag försöker men jag lämnar alltid över sånt till min man. Nicklas tillbringar numera så mycket av tiden som möjligt utanför huset för att fixa altanen, uppfarten mm. Så fixar jag insidan!
Sängen blev jättemysig=) Men så fort jag hade lämnat rummet hörde jag ett kraffs. Efter en stund gick jag för att kolla vad det var. Vem ligger inte under täcket i spjälsängen då?? Jo, katten...suck hur ska det gå!


Tror även vi får vaggan idag så det ska bli spännande och se hur den ser ut.
Nu är det bara kvar att göra/köpa till Bebben: Babyskydd, hämta vagn+tillbehör, skötgrejer+blöjor mm, tvätta alla kläder+sängkläder...men detta tar vi itu med när jag går på ledigheten! En månad kvar nu till BF! Jag tror att det blir innan dess om jag får gå på min magkänsla!









Nu händer det grejer!

Jag har ju hela tiden nämnt att min mage är så liten mm. Det beror på att man jämför sig så mkt med andra och tar åt sig av alla kommentarer som känns negativa...MEN alltså nu tycker jag ändå att magen är stor för att vara min lilla mage som den var för ett par veckor sedan. Den har växt på en vecka nu rejält och Bebbens rumpa trycks uppåt hela tiden. Ibland känns det riktigt obehagligt, som om magen ska spricka eller nåt. Och den ska ändå fortsätta att växa i en månad till. Bristningarna har inte dykt upp än men det är väl bara en tidsfråga.



Vems tur nästa gång tro?

Igår fick våra vänner från f-gruppen en liten son. En vecka ca för tidigt. Gud vad underbart...
Så vem står på nästa tur? Min Bebbe eller din Skrutt, Ida?=) Det blir spännande detta på vår sista del av resan=)


Igår lekte jag och Nicklas skogsmullar...Jag sket i att träna efter jobbet då vädret var så fint så en powerwalk i naturen hemma var mer lockande. Då fick Nicklas för sig att vi skulle gå ner till sjön och det var ju ett år sedan man var där nere så visst det ville jag. Vägen ner är lite småkrånglig, man får gå lite genom skogen. Sen tyckte Nicklas att vi skulle ta en annan, snabbare väg hem. Visst, tänkte jag. Och det slutade med att vi gick en sketlång skogsväg i uppförsbacke och snedlutning ett lååångt tag innan vi hittade tillbaka hem. Det gör jag aldrig om höggravid...haha...Var helt slut när jag kom hem men idag har jag träningsvärk i rumpan så lite träning fick man väl iallafall! Jag var nästan arg på riktigt och gick runt och svor samtidigt som man blev full i skratt...ja ni som känner oss kan ju se framför er hur det såg ut...




Älskling vid lygnern

 


Söta små liv

Så här söt är Nicklas Systers nya tillskott i familjen=)






Bizkit leker i trappen






Andra små liv som inte är så söta är inkräktarna i vårat hus. Små svarta minispindlar som dyker upp här och var hemma. Mindre trevligt men så länge de är små är det ok. Bor man på landet så gör man!





Klipp!

För en stund sedan klippte jag sönder mina enda gravidbyxor jag kostat på mig. Jag verkligen HATAR dessa byxor nu MEN de är mina enda byxor i princip av den finare sorten. Fick gå in på toan med saxen i högsta högg! Hade gärna gått med mjukisbyxor om jag kunde på jobbet. Jag klippte ett jack under mudden man trär över magen eftersom när jag sitter ner trycker de som fan och det är så irriterande. Så nu kan jag inte gå med korta tröjor till dessa byxor...det t.o.m trycker fortfarande...suck!

Jag har nästan bestämt mig nu...jag ska ta en semestervecka första veckan i maj. Jag ska alltså jobba i två veckor till och kommer att gå hem 30 April, 3 veckor innan BF. Varför? Jo för att jag är trött, sover inget på nätterna nästan och behöver varva ner och förbereda mig. Jag kommer att ha god tid till det mesta vilket innebär framförallt: catch up med goda vänner, fika, unna mig själv saker som frissan och annat, kanske en massage eller liknande. Förbereda mig mentalt så gott det går och verkligen stressa ner och vila ut!

Så ni som har tid för mig, snart kommer jag....=)


Tillbaka till lugnet!

Så nu sitter jag på äntligen på kontoret igen...slut på resor och dåliga uppdateringar av bloggen=) NU är det nästan bara 3 veckor kvar att jobba..tiden går skrämmande fort. Snart är det en månad kvar till Bebben kommer. På fredag är jag ledig och då ska jag, mamma och moster till Ullared. Där ska jag handla det mesta i bebisväg tänkte jag. I helgen blir det även att köpa sängen så att man får lite ordning på grejerna!


Nu börjar jag känna av krämporna lite mer..känner mig tjock och klumpig...vikten bara pendlar uppåt vilket den ska göra men jag vill inte gå över 15 kg...försvinner celluliterna efter graviditeten?? Gick lite i affärer igår och såg allt snyggt! Minns när man kunde plocka på sig vad som helst för det mesta satt bra..men den tiden kommer igen!


Sparkarna eller rörelserna Bebben ligger inne med nu är starkare och gör ganska ont, speciellt när fullträffen på revbenen kommer. Men det är bara härligt. Men det är skönt att det bara är en månad kvar.

Här kommer lite bilder från hemmet och lilla magen mm:






Hallen



Kök


Kök


Del av vardagsrum



Bilderna är inte jättebra, är tagna med mobilen. men vi har kommit lite i ordning nu!


Fredag!

Idag har jag haft min sista produktinformation på Gilda Skolan i Göteborg. Jag brukar ha 3 st på varje skola där man presenterar hudvårdsserien GILDA, eftersom de kommer att arbeta med det märket under året. Man är alltid lite nervös innan eftersom man vill att det ska bli så bra och inspirerande som möjligt. Men klassen var kanon och det blev lyckat! Eftersom jag själv brinner för detta är det ju extra roligt att presentera detta. Men som sagt lite sorgligt att det var sista på ett tag! Men nu är jag KLAR med årets viktigare uppdrag och det känns GÖTT! 4 veckor kvar...=)


Besöket hos bm igår gick bra. Måttet hade ökat MEN ändå sänkts pga att min Bebbe har nu sjunkit djupt ner i bäckenet! H*n var mer eller mindre inte ruckbar...Men trots detta så betyder det inte att h*n kommer tidigare. Nu känner jag även att h*n har ändrat sin position. Fötterna är på höger sida och sparkar utåt hela tiden. Man riktigt känner de små fossingarna. Rumpan är i mitten under bröstet ungefär. Bm sa att det är såhär de brukar lägga sig i slutet...de tycker det är bekvämt så!! Idag har även vår barnvagn kommit men den ska vi inte hämta ut än.

Nu ska jag bege mig hemåt, har ganska ont i svanken efter att ha stått upp en hel dag! Så nu är det hemgång och dags att njuta lite i det fina vädret!

Trevlig helg!


Morgonens sötaste

Vid vägkanten när man har åkt en liten bit från oss så brukar det gå en massa får. De har just fått ungar och de är så söööta! Pyttesmå lurviga saker som springer omkring och gosar med sina mammor. Man kan inte annat än att bli glad när man ser dom.


Idag ska jag jobba en kort dag vilket känns skönt, igår gick jag hemifrån kl 5.00 och kom hem halv nio på kvällen så man var inte pigg i morse. Vill gå hem nu men jag får allt vänta i 3-4 veckor iallafall. Sedan ska jag verkligen ta vara på denna tiden hemma med bebisen. Den tiden går alldeles för fort. Denna sommaren ska jag bara njuuta! Ja, jag vet att det kan bli tufft med=) Ska iväg till bm sen och det ser jag som vanligt fram emot. Bebben har lagt på sig känns det som...

Vi väntar fortfarande på den jvla offerten från elgubbarna men ska tydligen få den idag. Så antagligen blir det inget update förrän nästa vecka då...Kanske lite under dagen.

Ha det gott!



Ny energi!

Tillbaka på jobbet efter en underbar ledighet. Påskhelgen har varit kanon, händelserik och fullproppad med godsaker! Vi har bland annat:

* Shoppat inredning, lampor till hallen, hallspegel, coola grejer från Chilli-bilder kommer
* Fått fina bebisgrejer, lite kläder till BB och sängkläder till Bebben
* Träffat kära vänner och familj
* Ätit massa påskmat+sötsaker (för mycket)
* N har stakat ut för altan nu och den blir gigantisk runt hela huset...välkommen på grillpartaj säger jag bara...

Nu har man fått lite smak på ledigheten..längtar tills jag går hem och förhoppningsvis får två veckor ledigt för mig själv!

Just nu känns det bara som tiden och magen står stilla, segt...! Igår hade vi ett par från föräldragruppen på besök som har beräknad bf om 2 veckor! Spännande...längtar tills man är där! Men som alla säger: ta vara på denna sista tiden...Idag ska vi till Varbergs förlossning på rundtur, det ska bli intressant!

Jag vet att bloggen är lite halvdöd just nu! Eftersom jag inte har internet hemma så har det blivit att jag skriver inte lika mycket och framförallt, inga bilder! Jag kan ju lägga in bilder på mobilen men jag har inte orkat helt enkelt! När jag har möjlighet igen ska jag lägga upp bilder varje dag!

Tjing Tjong...


Glad Påsk i förskott...

Ja vi är ju fortafarande utan dagens teknik hemma vilket innebär: Ingen tv, inget internet, ingen hemtelefon utan bara mobil med dålig sändning i huset=/ Därför vill jag passa på att önska alla en GLAD PÅSK! Ät massa god påskmat! För min del blir det: påskbakelser som jag ska göra. De består av rulltårta med grädde och persikahalvor på. Sen blir det: ägg, sill, kanske lax, färskpotatis, köttbullar och annat gott! Jag sa till Nicklas att jag ville ha ett påskägg med så vi får se om jag får något haha..


Förresten! Vi kan visst se på tv nu...vi har lånat en antenn så nu kan vi se på några kanaler i sovrummet iallafall!






 


Min navel

Naveln börjar nu peka utåt och i ca en vecka har jag haft ont på höger sida av naveln. Om jag ska resa mig upp och ta i med magen så sticker det till rejält. Jag frågade Bm vad det kunde vara sist men hon sa att det var huden som tänjdes ut. Men det känns helt klart obehagligt. Hela muskelpaketet är ur bruk nu så det känns riktigt konstigt för jag är så van att ta i med magen när jag gör saker som kräver lite kraft. På lördag går jag in i V.34=)


Idag är det äntligen torsdag och APRIL och det känns så skönt!! Långledig! Imorgon är det bara mys som gäller. Man kan koppla av på ett helt annat sätt nu när vi bor i hus. Nicklas fyller år imorgon så det blir la att vi firar lite, hade även hoppats på att inhandla nåt till Bebben men vi får se vilken dag det hinns med. Annars är påskhelgen ganska lugn, men ändå lagom att göra varje dag! Nästa jobbvecka blir hektisk men efter det ska det väl bli lugnt de sista veckorna.

Igår köpte jag Luftslottet som sprängdes. Jag har nog inte köpt film på flera år! Men den var riktigt bra!


Tjing!


RSS 2.0