Tänder

Idag kom Max första tand upp ovanför tandköttet och en till brevid är på gång=) Jag hade alltså rätt att de var på gång. Stackarn det måste göra ont....han är allt lite grinig av och till så det är väl andledningen då. Storpojken min! Dagen har varit seg idag...men trevlig med för vi hade ett litet sent kalas med Nicklas familj. Jag fick presentkort på Kungsmässan, HM och en fin jacka därifrån=) Så nu är man höst- och vinterfin. Ska strax iväg på Bodypump! Härligt!

Uppsvälld

Fy vad jag känner mig uppsvälld. Har ätit så konstigt idag! Det där jag skrev att jag hade gått ner vetetusan längre....vågar inte väga mig. Jag ska ge fan i att väga mig hädanefter. Det förstör allt. Man kan ju gå en dag och känna sig smalare så ställer man sig på vågen och får en liten besvikelse. Jag var så duktig med kosten men när jag fyllde år brast det totalt. Tårta och godsaker hela veckan typ...och denna helgen blir inte bättre. Men det är bra att få sig ett bryt för återigen på måndag blir man dubbelt så motiverad att vara nyttig. Ikväll har jag bakat kladdkakemuffins och vanliga muffins med hallon i. Detta bjuds det på kalaset imorgon tillsammans med tårta och maraboue-tårta. Jag hade nämligen gratistårtor att hämta ut på Maxi. Och grejen är att jag har inte karaktär att ta lite och bara att någon sort, jag vill ha allt. Suck...! Men på måndag som sagt blir det andra bullar!

God Natt

När man har en liten bebis är det ibland osmart att vara uppe såhär dags med tanke på att du antagligen kommer att vakna 1-2 gr på natten. Men ikväll har jag haft energi och pysslat lite med olika saker som jag skjutit på. Sitter och tittar på barnkläder på nätet och blir riktigt sugen på att shoppa till Max. Det var faktiskt ett tagsen jag köpte kläder till honom nu. Han har ju haft en kasse full med kläder som han fått som vi har använt upp snart. Han behöver lite 68-bodys och pjamaser. Han har typ bara 3 st i storlek 68. Jag älskar bebispjamaser!!! Han behöver även strumpor. Jag är också på jakt efter julkläder haha. Har allt sett tomtekläderna för bebisar redan. Ska bara bestämma vilken jag vill ha. Och till min vän Ida-det finns väääldigt söta tomteklänningar som du bara måste köpa! Nä, på tisdag ska jag till Kungsmässan och shoppa både till mig och Max!!
Nu får jag nog lägga mig med lille Max. Nicklas sitter uppe tills sent för att kolla på fight så det blir att somna ensam. Men först ska jag titta lite på Max som sover så djupt. Det går inte att stirra sig mätt. Han ser så fridfull ut den lille vildingen. Det är inte långt från glädjetårar ibland alltså...att man skapat nåt så fint=)
Go´natt!

Lite kärlek


Det kunde ha varit du eller jag

Fy vad dåligt jag mår! Igår omkom en 28-årig tvåbarnsmamma här nedanför i en bilolycka. Hon var på väg till dagis. Barnen klarade sig utan skador men mamman omkom direkt. Barnen var 2 och 5 år. Pappan kom strax efter olyckan då han var på  väg till jobbet. Fyfan...stackars familj. Det hade lika gärna kunnat vara jag själv. Tänk vad livet kan förstöras på ett ögonblick. Mina tankar går till familjen...

Fjärrkontrollen

God morgon! Sitter i soffan med Max som har fjärrkontrollen i högsta hugg! Han ÄLSKAR fjärrkontrollerna och våra telefoner. Han blir helt galen när han ser dom! När jag pratar i hemtelefon och har han i knät så sträcker han sig efter den och försöker ta den. Han har också sedan ett tag tillbaka upptäckt katten. Han undrar väl vad det är för konstig lurvig varelse. När vi tar honom nära katten så studsar Max av glädje och vill ta på henne. Men katten är lite sådär till Max, hon är rädd för barn verkar det som. Det händer en hel del just nu med Max. Han är på g att börja krypa. Om några veckor blir jag inte förvånad om han kan det. Jag märkte även i morse att två små bissar (tänder) är på g där nere. Såg två små vita sträck och det kändes hårt. Är inte förvånad då han dregglar och gnager på grejer. Han har även varit lite grinig. Vi har nu även bytt ut ett ersättningsmål med ett grötmål på eftermiddagen. Ja, snart är väl lilleman stor på riktigt. Vill inte att det ska gå så fort!!!!!
Idag ska vi på babysim andra dagen i rad. Det är ett återsim. Orkar inte ens egentligen. Ett babysim i veckan räcker gott och väl då man är helt slut efteråt!

5 månaders vaccin

Då kom dagen som jag inte sett fram emot så mycket! Vaccinet. Sist blev ju Max väldigt ledsen hela dagen av det för han hade ont i benen av sprutorna. Men än så länge så är det lugnt. Han skrek bara i några sekunder sen var han glad igen så det gick mycket bättre än jag hade trott! Nu vägde han 7,7 kg och var 67,7 lång....GUUUD vad han växer! Han är större än hans 6 månaders kompis nästan som hela tiden legat långt före honom.
Min födelsedag var lyckad. Det var kalas hela dagen. Pappa, farmor och bror på dagen och mor med man på kvällen. Nästa helg är det kalas med Nicklas familj. Ja, många kalas blir det! Jag fick fina presenter. Äkta skinnstövlar, gummistövlar som jag önskat mig och shoppingpengar! DET behöver jag=) Har redan fyndat lite snygga kläder som jag även kommer att kunna ha när jag gått ner i vikt. Så jag blev väldigt nöjd! Eldat har vi också gjort heeela tiden så skorstenen har gått varm! Nä nu ska jag göra hemmagjorda köttbullar med hemmagjort potatismos!
Snygga skinnstövlar
Lätt de coolaste gummistövlarna

Happy Birthday till mig själv!

Idag vankas kladdkakemuffins och rosa prinsesstårta. Sen middag med kycklingfile i vitlök/parmesan cr.fresch med färskpasta och vitlöks/smörstekta champinjoner. Götta det....

Kolsvart!!

Var vi ensamma om det hemska ovädret igår kväll??? Först kom det snöblandade regnet och sedan kom stormen! Alltså varför kom ingen stormvarning?? Vår stora gasolgrill flög av altanen, bord och stolar med. Det kändes som huset skulle resa sig! Jag och Nicklas satt i soffan och PANG så gick strömmen. Jaaa jättekul! Det är ju ingen gatubelysning ute heller. Det är sånt som händer på "landet". Vi kollade ut och alla hus var nersläckta. Som tur var sov Max. Sen kom paniken! Vatten!! Har jag tillräckligt med kokt vatten till hans mat???? Jag kollade och jag hade ca 2 måltider kvar och 2 st tetrapack ersättning som jag bara ger akut. Så vi skulle ju klara oss till morgonen iallafall. VI tände massor av ljus i hela huset och kaminen brann på bra. Så det lyste upp rätt bra. Vid midnatt, efter ca 2 timmar kom strömmen tillbaka. Det visade sig att Kungsbacka, Onsala, Fjärås, GBG, Landvetter mm också hade varit utan ström. Det värsta var att nu i morse såg vi att ALL frigolit till grunden på vårat garage som snart ska byggas hade blåst iväg. Flera tusentals kronor är borta...Men nu kom Nicklas in och han har hittat all frigolit och lagt tillbaka. Han har sprungit omkring i hela området och hittat delar haha. Ja fy....
En heeel annan sak som är väldigt bra är att när jag idag vägde mig så stod vågen på 63,8 kg!!!Innan träningen började var det 65,5 kg!!! Mitt mål var iallfall 64 kg till min födelsedag. Så det går sakta men säkert framåt! Känns jätteskönt. Träning ger verkligen resultat. I kväll blir det taco-frossa och imorgon fyller jag år och på söndag är det kalas för Nicklas systerson...så tårta mm kommer väl slinka ner! Inte bra för mitt resultat=/

Ush vad ledsen jag blir...

Jag ser på "16 år och gravid". Den där amerikanska serien. 16-åriga tjejer som blir gravida. Killen brukar oftast sticka när barnet kommer eller så tar det helt enkelt slut. Killen skiter i barnet, kallar bebisen för jävla misstag. Eller så låter mamman mormor ta allt ansvar. Mamman går ut och festar och träffar kompisar för hon tycker det är sååå jobbigt att vara mamma. Ja, dom är ju verkligen inte redo. Men vad känner de? Har de inte kärleken för sitt barn? Innerst inne har de väl det. Men det kanske tar ett tag innan mamman kommer fram. Men det är synd att de inte får uppleva den underbara bebistiden som något positivt.... Det är ju tur att bebisen inte förstår hur läget är....Jag tycker bara det är så hemskt. Bebis ska ju ha ALL kärlek och närhet i hela världen.....
Blir också fruktansvärt ledsen och arg när man får höra att en mamma försökt strypa sin 2 månaders bebis två gånger så att bebis fått hjärnskador....herregud alltså. Att det ens får hända...
Sånt här får mitt hjärta att brista och jag vill bara ta Max och pussa och krama för att visa: TACK FÖR ATT DU FINNS, JAG ÄLSKAR DIG OCH SKA ALLTID FINNAS HÄR FÖR DIG!!!!!!!!!!

Vi eldar!

Kaminen är besiktigad och vi eldar!!! Mysigt! Max tycker också om att sitta och titta på elden...

Projekt!

Igår började jag på ett litet projekt. Jag ska göra en fotobok med Max första månader. Man laddar bara ner ett program så jobbar man på datorn och lägger in bilder och design med text mm. Det är ett väldans pillande med alla bilder, och att välja ut speciella bilder från dag 1 tills idag. Men man får ju sitta helt enkelt och lägga upp allt och sedan finlira på det tills man är nöjd! Sedan bifogar man bara över det så trycks boken. Ska bli kul att se resultatet!
Idag skulle vi på Babysim men Max har fått lite hosta och lite snuva. Det är nog för det har varit så kallt hemma och vi har varit ute så mycket i kylan kanske. Han är pigg som vanligt men det känns så dumt att åka dit och så hostar han kanske bland de andra bebisarna. Jag hade iallafall som mamma blivit väldigt irriterad om någon annan mamma tog dit en hostig bebis. Så jag får la ta igen det nästa vecka. Förhoppningsvis på Åby då=) Denna veckan har Nicklas varit hemma för han är sjukskriven pga att han skar sig i tummen rätt djupt och fick sy. Så det är lite semesterkänsla här hemma nu! Gött...
Imorgon efter kl 10 kan vi förhoppningsvis elda i våran fina kamin! Det ska bli så himla mysigt! Varmt och skönt utan att få hög elräkning! Det är verkligen skillnad på att bo i hus och lägenhet. Det är inte bara att vrida på högsta värmen om man tycker det är kyligt utan då är det bara att ta på sig koftan och tofflorna. Annars blir räkningen dyr!
Så här ser kaminen ut fast helsvart!

Jag har haft semester!!

Jag har tagit en paus från bloggen. Jag vet att det är förbjudet om man vill ha kvar sina läsare men det var nödvändigt! Jag har haft så mycket att göra och jag har inte orkat hålla på med datorn. Det har kommit i sista hand. Jag ska verkligen försöka uppdatera varje, varannan dag. Men ibland får jag torka i hjärnan, vad ska jag skriva om? Ibland känns allt samma dag ut och dag in. Men jag ska bättra mig! Jag mjukstartar lite med bilder...
Så här ser det ut hemma med vår gullpojke!

Det började inte bra...

Jag kände redan på väg till babysimmet att jag skulle "sakna" Åby. Där var perfekt med allt. Man fick eget rum där babybassängen var i och ja..allt var perfekt helt enkelt. Redan när vi kom dit var det fullt på hela jvla parkeringen och den är STOR! Blev stressad och irriterad. Till slut fick jag en plats. Väl inne sen fick man ett passerkort som man ska ha denna terminen. I Åby fick man ett armband som funkade som passer OCH lås till skåpet. Men här måste man ha 10 kr till skåpet. Ok, inte hela världen men jag blev irriterad ändå. I Åby var det reserverade rum för babysim med skötbäddar mm. Inte här...tur att jag hade mjuka filtar med mig...
Bassängen var ute där alla andrabassänger är så det var lite brötigt och instruktören var inte lika gullig men själva simmet var bra iallafall. Det är bara "jag och Max" ändå. För man fokuserar ju sig bara på barnet. Men det var väldigt fräscht där. Jag ska nog vänja mig vid detta med.
Idag provade jag att dyka med Max iallafall och han var superduktig! Han har nog varit redo ett tag tror jag. Vi dök 4 gånger och han grät inte och drog inte in vatten. När jag sa dyk och började gå ner så blundade och knep ihop med ansiktet han för han fattade vad som skulle hända! Duktig pojke! Vi simmade även på rygg och han sparkar på bra! Det var sedan skönt att vara hemma så fort igen. Nästa gång har jag nog bättre åsikt om Kungsbacka simhall.

Minusgrader

Idag när vi klev upp 7.30 var det -1 grader ute. Brrrr! Men snart är det bara att slänga in lite ved i kaminen sen blir det genast varmare inne! Nu är hösten här på riktigt. Det har varit soligt mestadels så det har varit härligt ute. Igår var vi i underbara Kungsbacka i innerstaden och fikade och tittade i de små butikerna som finns där. Först blev det räk/avocadosallad på Karma senare blev det kaffe på ett italienskt nytt cafe. När jag satt och njöt av kaffet insåg jag att jag hade drömt om detta. Jag fantiserade om det förra året. Jag tänkte: -Åh, tänk när jag är mammaledig på hösten och sitter på uteservering och fikar...
Jag älskar innerstaden! Det påminner lite om Haga i Göteborg. Lite skillnad än att gå runt i ett köpcentrum i flera timmar. Helena och Alvin var med såklart. Det var en härlig dag och timmarna försvann fort!

Vi ska om ett litet tag bege oss till den nya terminen av Babysimmet som nu är i Kungsbacka. Har aldrig varit i den simhallen men jag hoppas att jag blir lika nöjd som innan. Vi får väl se om Max får dyka snart...han drar ju tydligen in genom näsan. Jag har slutat att öva hemma när vi badar för det går inte! Jag har aldrig brytt mig om badkar men nu vill jag ha ett så att vi kan bada tillsammans! Han är för stor för baljan nu, han tycker bara det är jobbigt ser det ut som....suck! Jaja nästa bebbe kanske får njuta av ett badkar på övervåningen iallafall....
Snart fyller man år då...26 år. Men det är ingen ålder! Jag bryr mig inte om presenter och sånt men jag har ändå saker som jag vet att jag vill ha....:dom där rumpskorna, äkta skinnstövlar och en shoppingdag=) I helgen ska jag eventuellt åka och välja ut ett par fina stövlar som jag ska få av kära mamma. Love you!
Max inviger sin fiiina åkpåse

Det var då...

Igår var jag på älskade Body Pump och det var härligt! Jag har nästan samma styrka som förut känns det som. Men magmusklerna är lite tröga, speciellt där nere och det gör lätt ont i vissa övningar så det gäller att vara försiktig. Musiken från passet var blandade låtar från olika Les Mills program från långt tillbaka. Men eftersom jag har hängt med i ett par år så hade jag ju tränat till alla. De handlar om 3-4 år tillbaka. Den tiden man hade ALL tid att träna. Jag kunde träna varje dag, dubbelpass om jag kände för det. Då tränade jag på SATS i Frölunda som jag bara vill tillägga att det är det bästa stället någonsin. Fick iallafall lite nostalgi efter alla låtar. Och jag vet att jag kommer aldrig att kunna träna så mycket igen. Om jag hade gjort det hade jag prioriterat bort det som är det bästa: familjen. Men jag nöjer mig med att träna 2-3 gånger i veckan blandat med vardagsmotion. Det räcker mer än väl och man tröttnar inte. Jag behöver inte vara jättesmal jag vill bara komma i mina jeans!! Det är det viktigaste! Men det är nog bara någon cm eller två sen är det lugnt!
Måndag idag..vad bjuder denna dag på? Jag ska eventuellt till min kära bästa gamle vän Madde. Det blir första gången vi åker hem till henne, jag och Max. Sedan blir det träning om jag orkar. Igår köpte vi en matstol till Max som han tycker är rolig att sitta i. Han är väldigt stadig och sitter duktigt. Så nu kan han äta ordentligt istället för att sitta i babysittern när han blir matad. Just nu smakar han på gröt och det gillar han, han gillar allt. Jag ska fråga BVC i veckan lite om detta för jag vill ge honom gröt på kvällarna nu. Men portionerna ser gigantiska ut...men hans lilla mage kanske kan få i sig det nu..?

Alla är mammor

Satt och tänkte lite på det....Innan jag blev gravid fick jag höra av någon: - Jag kan inte se dig som mamma. Ok...tänkte jag. Varför inte? Men som sagt kanske det är en konstig tanke när man inte ens är gravid. Det är mer under graviditeten som det sakta växer fram...moderkänslorna, modersinstinkten mm. Man fantiserar, köper kläder och tillbehör till bebis, bäddar sängen mysigt och gott så att allt är bekvämt och klart till h*n kommer. Man har bebisen i magen och känner för varje vecka alla förändringar som sker. Till slut känner man att det är en bebis i magen och kan urskilja olika kroppsdelar som rör sig. Härligt!
När sedan bebis kommer är man kanske lite försiktig och nervös men det släpper fort och helt plötsligt är du mamma på riktigt. När du verkligen lärt känna bebis efter ett tag så är det inga problem. Du vet precis vad du ska göra vid olika situationer. Och du är världens bästa mamma. Och det finns INGET i hela världen som är så värdefulllt och älskat som ditt barn. Att vara mamma är det roligaste som finns men kan säkert också ha sina tuffa stunder. jag har inte kommit dit än men klart att allt inte är en dans på rosor jämt. Jag fick höra ett antal gånger av en person att barn är jobbiga och skriker, vid 6 månader kanske det är roligt mm. Jaså...det har jag inte upplevt. Varje dag är en gåva och jag njuter för fullt!

Måndag

Ja som vanligt har det blivit helguppehåll. I helgen har vi shoppat lite till hemmet, bla en väldigt snygg lampa som vi nu har över matsalsbordet. Den lyser upp rummet fint i höstmörkret. Det blir ju bäcksvart här på kvällarna nu så det var dags för lite mer belysning. Nu har även kaminen kommit, gött! Det blir mycket eldande, mysigt!
Vi har nu även börjat med garaget. Plattan ska snart gjutas sen blir det kanske inte mycket mer gjort innan vintern. Det ska bli skönt nästa sommar för då är det mesta klart förutom övervåningen. Nästa år blir baksidan ett projekt. Det blir en liten lekplats och odlingar mm. Då är Max större så då kan han ju sitta och leka medan man röjer i trädgården.
Idag var vi på Babycafe och det var trevligt. Vi kom 20 min försent så vi missade nästan hela sångstunden. Vi visste nämligen inte att det började 10 utan vi trodde att det bara var att dyka upp. Efter var det fika mm och tjejerna från föräldragruppen var där så det var trevligt. Det blir lätt en måndagsaktivitet om man inte har annat inbokat. Resten av veckan är fullspäckad som vanligt med babysim och besök. Något som jag ska försöka är att åka till Ikea i veckan och köpa matstol till Max. Han kan nämligen sitta bra i den och nu äter han ju smakportioner för fullt. Nu har han ätit: potatis, majs och morotspure. Som jag skrev var ju första gången sådär men nu ÄLSKAR han det! Han sitter och gapar som en liten fågelunge när han ser skeden haha. Han är för söt. Och när maten är slut vill han ha mer. Nä, sakta i backarna...inte fulla måltider än. Gullunge....

Fredag är lika med=

  • Luncha med Helena-Idag blir det grekisk sallad...
  • Handla
  • Hemmabakad pizza med ALLT man vill ha på!
  • Gotta i soffan med Nicklas
Så ser dagen ut. Blir en bra dag. 1 Oktober idag då...snälla kan någon stoppa tiden???? Jag hänger inte med. Samtidigt börjar jag längta lite till julen. Det ska bli sååå mysigt! Nu när man har barn är högtiderna så mycket mer. Lucia firar man mer. (när jag var liten lussade vi alltid för mormor och morfar=) På jularna blir det mer julpynt, musik och julstök, på påsk blir det samma där, lite mer pynt, måla påskägg, köpa påskägg mm...Allt blir roligare. I år fattar inte Max kanske men det blir ändå massa julstök! Älskar julen och all go mat! Jag äter ALLT på julbordet och man går typ proppmätt i flera dagar. Härligt! Då får man äta utan stopp!
Senaste nytt med är att Max rör sig baklänges eller kanske tom kryper baklänges. Det enda han gör nu är att vända sig från rygg till mage. Väl på mage ligger han ett bra tag och tittar sig omkring. Och massa beröm får han=) På söndag ska jag och Nicklas syster leka kristna och gå till kyrkan. Vi ska hämta Max ängel som har hängt i "ängelträdet" med de andra änglarna sedan han döptes. Så det ska symbolisera hans skyddsängel.

RSS 2.0