Regn regn regn

Nu är värmen och solen borta och regnet har öst ner hela dagen! Jag vägrar ta mig ut idag! Det blåser jättemycket också! Nu håller jag på att baka egna pitabröd! Blev så himla sugen...med lite tacotillbehör så blir det en go middag sen! Det är riktigt mysigt att bara sitta hemma såhär en dag i regnet. Det har nog inte hänt en enda gång på väldigt länge! När det är dåligt väder blir man väldigt shoppingsugen med! Jag vill inreda Max rum och kollar runt lite efter inspiration..men det är svårt. Jag är så tråkig som kör på IKEA-grejer när jag vet att det finns så mycker gulliga grejer i speciella affärer..men man får la ta allt eftersom. Max rum är just nu i en enda röra med massa tvätt! Nä nu ska jag koka kaffe, vi får finbesök strax! Ha det gott!
Såhär gott slumrade vi till imorse



Sommar sommar sommar!

Snart är det Augusti redan! Vart tog sommaren vägen?? Jag har ju befunnit mig i bebisbubblan så jag har inte riktigt haft koll på dagarna. Snart är sommaren över ju! Idag har vi haft en underbar dag. Svägerskan med barn kom och hälsade på. Det blev solning på altanen och en promenad ner till sjön och stranden. Det var jätteskönt i vattnet! Jag fick bara badat benen eftersom jag hade Max i Babybjörnen...man kan nämligen inte ha barnvagnen med sig tyvärr. Vi har inte riktigt utnyttjat sjön denna sommaren vilket jag ångrar lite men nu när vädret är fint ska vi gå ner dit oftare! Det tar typ 10 minuter. Riktig lyx faktiskt...Igår var vi ute med pappas nya båt. Vädret var fint men inte så varmt. Max skötte sig fint men blev hungrig ganska ofta så han skrek lite=) Jag är så van att han bara äter var 3e timme så jag blir så förvånad när han vill ha oftare! Men det går ju smidigt att blanda ihop maten som tur är!
Idag vid sjön

Skillnad

På BB dagen efter födseln
Idag, 2 månader senare
Så himla go och gullig pojk vi har. Det blir allt roligare att vara föräldrar till denna lilla goingen!
Varje dag är man tacksam och lycklig över detta mirakel...
Idag är det kallt och regnar för fullt. Vi är bjudna på grillkväll nere i Fjärås idag, undrar hur det ska gå? Man får väl sitta inne istället! Nä nu ska jag kolla till Max, han har just vaknat i sitt babygym och pruttar för fullt så bäst att kolla blöjan=) Ha en mysig söndag i regnet!

Art of the day

Äntligen fick jag detta gjort! Tycker det blev rätt bra förutom att texten inte blev bra. Nu är det bara händerna kvar! Men det får vi ta när han sover annars blir det svårt!

Lördag!

I morse var jag ute och sprang/powerwalka en liten tur och gjorde lite benövningar. I vintras köpte jag en träningstidning där man fick en DVD till om benträning i 20 min. Jag tänkte då att jag kanske skulle behöva den när jag var mammaledig och inte kunde komma iväg till gymet. Den var faktiskt grym!
När jag kom hem åt jag denna goda frukost. Hallon och grönsaker kommer från grannens odling. Vi får plocka hur mycket vi vill säger hon...men det kan man ju inte med???!!
Vi har fixat till Max skötställe nu så det ser lite roligare ut. Vi köpte även hyllor mm. Allt för endast 370 kr!
Idag ska vi iväg till Mamma och hennes man på grillkväll. Hans barn och deras respektive är med så det ska bli trevligt!
Max älskar sin Babysitter och somnar lät och länge i den. Här har han på sig den fiiina Mumin-pjamasen han fick av Emma och familj=)

En dag i taget

Jag har nu börjat lite smått med att försöka gå ner i vikt. Igår sprang jag en liten tur, det var skönt. Jag ska heller inte äta några sötsaker eller fet mat som pizza eller annat. Jag börjar lite försiktigt så får jag se om det händer något. För jag trivs inte såhär...vill få bort de här 6 kilona. Jag vet att jag inte ska tänka på det nu utan bara glädjas av livet. Tro mig det gör jag. Jag skull kunnat gå upp 100 kg för Max. Jag följde med mamma till allum idag...provade lite kläder...jag lovar mig själv nu att jag ska inte prova kläder eller ens gå i affärer förrän jag har gått ner. Och det var REA och en massa folk...ush vad jobbigt.

Photo of the day


Tittut

Världens goaste pojk med de finaste stora blå ögonen.
Det finns inget man kan älska mer.

Efterkontroll

Idag ska jag på efterkontroll hos BM. Vi kommer även prata om förlossningen mm. Det kommer kännas jättekonstigt att vara där! Sist var jag gravid=) Minns att jag var så nojjig varje gång över sf-måttet när jag skulle dit. Men jag fick ju en perfekt pojke så det gör ju inget att man har mindre mage=) Skönt att man vet det till nästa gång. Då kommer man vara betydligt mindre nojjig med allt.
Medan jag är där så ska Nicklas ha Max. Han ska till sina föräldrar och hjälpa till att byta takpannor. Så jag ska uträtta lite ärenden under dagen och storstäda hemma mm. Kommer sakna lillen den korta stunden=(

Lite skillnad sen i Mars

Huset när det kommit





Nu






Äntligen är altanen helt klar även på framsidan. Baksidan tar vi nog nästa år men den ska inte bli lika bred som här utan mer som en gång från vardagsrummet runt. Vi kommer ju vara mer på framsidan. Gräsmattan sådde vi för lite mer än en månad sedan och den ser fin ut nu! Nu fattas bara lite växter på altanen, mer solstolar och ett segel som vi ska hänga upp. Det är jättefint, mossan har det på deras "soldäck"!






Jag ÄLSKAR lavendel!



Åren går

Idag fick jag hem en inbjudan till klassåterträff. Det var 10 årsedan jag gick ut 9an! Jag minns så väl den dagen. Jag och Madde förfestade i skogen ovanför skolan innan vi skulle åka iväg med buss till ett hemligt ställe med klassen och paralellklassen + alla lärare. Vi var de enda som var lite fulla och jag minns att vi skulle spela nyktra haha. Jag minns t.o.m hur jag såg ut. Vita kläder och svart hår och piercing i läppen. Inte min snyggaste period i livet direkt. Det var en rolig kväll och sorglig på samma gång. Det var det riktiga sista sommarlovet man hade innan gymnasiet.
Det ska iallafall bli kul att gå även om andra klasser är där. Det skulle vara på GLOW i stan. Kanske att det blir min första festarkväll då! Förfest hos dig Madde?
Så alltså 10 år senare....då har man jobb, barn, hus och kille. Jag är rätt nöjd för tillfället...Jag minns att man trodde att man aldrig skulle hitta nån. Men jag fick den jag ville ha=) Det tog bara 5 år innan det blev vi!
Idag har vi haft besök av faster och kusiner och varit på BVC på 2 månaderskontroll! Allt såg bra ut. Doktorn kollade ögon, öron, rygg, hjärta mm. Precis som de gjorde när han var 2 dagar gammal.
Nu är han 56,7 lång och väger 4970 g. Så han har mer än dubblerat sin storlek sen födseln=)

Det goaste som finns

Finns det nåt goare än detta? Eller något mer rogivande? Nej det gör det inte...
Max har ju alltid varit duktig på natten. Skriker aldrig utan jag vaknar av att han gnyr till lite. Jag matar honom och lägger honom i vaggan och han somnar. I början har han alltid vaknat var tredje timme men nu har det börjat hända grejer. Han somnar alltid vid 9 på kvällen och då för natten. Han vaknar oftast vid 2 igen. Men nu har han sovit till typ 4 på natten. Duktig pojke! Inga sömnlösa nätter med andra ord! Än så länge...=)
Igår var vi och hälsade på Ida och Stina. Det var på tiden! Vi åt flädersorbet med björnbär men fick inte riktigt äta med ro då de små ville ha mat och uppmärksamhet på samma gång haha. Dum som jag var glömde jag Stinas present hemma. Vart har man huvudet egentligen!

Dagen

Det blev en solig fin dag trots ösregn och åska i morse. Idag hade vi Helena, Christian och lille Alvin, Max bästa kompis på middag. Vi försökte få lite kontakt mellan dom men vi får nog vänta nån månad till så förstår Max nog lite mer. Nu är det bara grannens lille pojk som föddes två dagar efter Max och Idas lille Stina som Max ska träffa=) På lördag ska vi antagligen till Ida och Stina. Att vi inte träffats än! Tiden räcker inte till så nu hoppas jag att det blir av!

Skit kompisar

Har ni någonsin råkat ut för dom? Jag har gjort det en gång bara som tur är.
Jag kom bara att tänka på detta och kände för att skriva av mig lite.
Jag hade en gång för inte så längesen en sk vän. Vi kan kalla vännen för L. L var alltid väldigt speciell. Självupptagen, dålig självkänsla, kunde aldrig lyssna på en utan babblade alltid om sig själv och skulle få sitt liv att verka så märkvärdigt fast det säkerligen var tvärtom. L kunde aldrig vara glad för andra när det gick bra, iallafall inte för mig. L frågade aldrig nånsin om hur är det eller gav en tips och råd kärt från hjärtat om man hade problem.
Ja, listan kan göras lång egentligen. Trots allt detta hade man ändå kul ihop och var nära vänner. Men varför sa man aldrig vad man tyckte och tänkte? Jag var inte den enda som tyckte så kan jag säga. Jag vet inte, jag orkade nog inte ödsla energi utan bara gillade läget.
Droppen blev när jag blev gravid. Inte ens då sa jag till. L blev rejält svartsjuk vad jag tror. Eftersom L önskade sig innerst inne det livet. L blev inte det minsta glad, intresserade sig aldrig och kommenterade inte ens när jag skickade ett mms på lilla miraklet när vi varit på UL, det som är det största innan födelsen. INGENTING! La små kommentarer om att barn är jobbiga och skriker mm. Skulle jag få ångest för det eller vad var syftet? Reagerade jag? Jo det gjorde jag nog men jag brydde mig inte så mycket ändå eftersom personen i fråga hade redan sjunkit i mina ögon.
Det jag undrar är bara varför spelar man inte ens? Det är ju mer pinsamt när svartsjukan lyser genom. L var nämligen väldigt lätt att läsa av fast L aldrig kunde inse det själv....En dag kanske vi ses, kanske spyr jag ur all galla jag har eller så går jag förbi som om jag aldrig känt dig. Det tillhör som sagt det förflutna livet.
Nu ska jag och min älskade lilla familj ut på promenad i solen!
TJOHO!

Hot hot hot

Fyfan vad varmt det är! Idag har vi haft 33 grader i skuggan. Det har inte gått att vara ute i solen knappt. Vårat hus ligger så att vi har sol hela dagen lång tills den går ner. Det är visserligen gött men idag var det varmt! En pool av något slag är ett måste om det ska fortsätta såhär. Man kan ju gå ner till sjön men man kan inte gå med barnvagnen dit och jag tänker inte gå med Max i babybjörnen i denna värme, han e svett som det är. Ja, denna sommaren får man inte vara självisk och tänka på att bli solbränd. Tur att man inte har större lust att visa sig i bikini på stranden i år....undrar när man ska få motiveringen till motion och bantningen. Antagligen när sommaren är slut, eller efter Nicklas semester. Nu bryr man sig inte längre, kakor, glass och annan skit slinker ner som bara den. Fy vad skönt det ska bli när man får den där kicken igen som man får när man gått ner i vikt och tränat!
Ja aldrig är man nöjd! Både när det gäller väder och vikt haha...imorgon ska det iallafall bli svalare!
Idag blev Nicklas pappa på riktigt, var på familjerätten och skrev papper, vittnen och grejer skulle vara med och se på och skriva under, helt sjukt...men nästa gång slipper man det iallafall!

Gymnastik!

Varje dag får Max ligga på mage en stund så han får träna upp sin nacke. Det har ju många fördelar i deras utveckling tydligen om de lär sig ligga på mage tidigt. Han blir starkare för varje dag och nu är det inga som helst problem att få upp huvudet
Igår var vi iväg hela dagen, först till Nicklas syster och sedan till Onsala. Stackars Max var helt svett i värmen. Han hade bara blöja på sig hela dagen. Det är inte lätt med en liten i denna värmen. Han kan ju inte doppa sig i vattnet direkt eller dricka kallt vatten. Idag ska det bli 32 grader varmt och sol i Fjärås så idag ska jag sola!

Jag skrattar åt mig själv!

Jag tänkte bara informera om att jag just provat klänningarna som jag beställde i storlek small. 1 av 3 passade!! Fyfan snacka om att vara godtrogen! Andledningen att jag beställde i small var för att de var utställda nertill men tydligen passar dom inte ändå. Klänningarna är skitsnygga så jag ska beställa en större storlek nu...men där står man, snopen och måste inse att kroppen är inte som den var för 9 månadersen....suck!

Presentdag!

Gud vad glad man blir av överraskningar! Skulle traska ut till brevlådan och hade då fått lite presenter. Nu när man har en brevlåda som rymmer paket slipper man tråkiga avier att hämta ut!
Mina klänningar från HM kom, har inte provat dom än men det brukar bli bra med HMs storlekar.
Liberoklubben skickade en present som var en väska men värdecheck på blöjor, wipes, babyoil, skötunderlägg mm.
Man får massor av gratisgrejer från blöjklubbarna, gött!
Sen den löjliga grejen, vi hade fyllt i en utvärdering om Smålandsvillan och fick då en present, osthyvel med tillbehör haha....
Snart ska vi åka till Trollhättan och blir då borta några timmar. Hoppas lilleman inte blir ledsen då...

Ego

Det är verkligen en rejäl omställning att skaffa barn kan jag säga. Och hur man än förbereder sig så vet man ALDRIG hur det blir. Från att ha varit "fri", på det sättet att du egentligen tagit hand om dig själv främst, gjort vad du velat när du känner för det, sovit när du känner för det, åkt iväg på grejer när du känt för det, äta när du känner för det, duscha när du vill...ja listan kan göras lång. Du och din kille har varit ensamma och nu helt plötsligt är det en ny liten individ som tar den mesta uppmärksamheten och tiden. Ni får helt enkelt komma på andra plats, göra det du har tid med efter den lille har fått sitt. Den första månaden kan jag nog säga att det har varit tungt, speciellt de 2 första veckorna med amningsproblem mm. Men nu är det en helt annan situation. Man har mer kontroll och man har bättre kontakt med Max och vet vad han vill. Rutinerna finns nu med än så länge. Han somnar alltid vid 21 tiden och sover till 1 halv 2. Sen sover han till 4 halv 5. Vid halv 6 ca tar jag honom till sängen så sover vi till ca 8 halv 9. Sen är det dags att gå upp. Amma gjorde jag bara i en månad och nu kör vi den bästa ersättningen för honom. Det går skitbra! Han skrattar och jollrar varje dag och magen verkar må bättre. Och trots allt som kan vara jobbigt så finns det inget mer underbart än detta!
Nästa gång vill jag nog ha ett vinterbarn, typ februari/mars. Då är bebis lagom stor till sommaren att strosa runt med här och var i solen. Det kommer bli max 2-3 år mellan Max och sitt syskon, det lovar jag! Om naturen vill så att säga!

Barnvakt

Shit på torsdag och fredag ska vi ha barnvakt. Nicklas mamma ska passa honom ena dagen och min mamma andra dagen. Detta för att vi ska åka till Trollhättan och serva Nicklas motorcykel. Jag vill nämligen inte åka ensam ända dit med Max därbak så länge. Jag kan ju inte styra hans mattider och om han blir hungrig eller ledsen på vägen blir det inte kul. Vi har nämligen bilstolen därbak där jag annars brukar sitta och ha koll. Nicklas åker ju motorcykel ena vägen. Så några timmar på torsdag och fredag. Det kommer kännas jättekonstigt.
Alla kanske inte vet det men motorcykelåkning är ett intresse nära hjärtat. Fast jag är passagerare därbak. Det är jätteroligt och en grym frihetskänsla. Ibland kan man sakna alla motorcykelturer. Men det får bli mer av nästa sommar när Max är större.
Lite bilder från när vi åkte till Västervik över helgen förra sommaren

Helgen

Oj vilken sommarhelg det har varit. Svinvarmt och skönt, nästan för varmt men så ska man ju alltid klaga när väl värmen kommer. Det gäller att hålla koll på att Max inte blir för varm. Han har mest legat i blöjan bar. Igår när det var som hetast åkte vi till Onsala, Nicklas föräldrar har just köpt hus där. Vi grillade och badade i deras jacuzzi i trädgården, det var gött! Nu när det är sommar går jag endast i klänningar som är räddaren i nöden. Dom är svala och döljer extrakilona. Då jag har typ 5 kg att gå ner som mest sitter på rumpa och ben, passar inga byxor än. Längtar tills jag har min gamla kropp igen! Magen blir inga problem, den ser ut som innan men med lite hull bara. Lite situps så löser det sig. Till hösten/vintern har jag nog gått ner, nu i sommar bryr jag mig inte alls. Men det ska bli skönt att bli aktiv igen.
Idag har Emma med familj varit på besök och Max fick jättefina grejer=) Ida gav också Max fina presenter eftersom vi inte hunnit ses än tog Emma med hennes present så han inte skulle hinna växa ur kläderna! Tack snälla=)
Nu ska jag laga moussaka!
Nicklas med Max kusiner i jacuzzin
Skönt att pappa också kan mata=)

Sommarstaden

Kungsbacka är verkligen en livlig sommarstad. Idag skulle jag åka till Babyproffsen i Kb och kolla på ett babygym eftersom Max är så nyfiken och gillar färger/leksaker, typ mobiler mm. Jag har inte köpt så mycket sånt eftersom han är så liten. Det var fullproppat av bilar och folk när jag kom till villastaden/torget, och det var sommarmarknad. Inga parkeringar nånstans, tom kungsmässan var full. Det var svinvarmt och Max skrek lite av och till i bilen. Till slut tröttna jag och åkte hem igen! Fyfan! Men senare åkte jag och Nicklas in igen och då köpte jag ett babygym. Jag hade tänkt köpa de där fina Pingu/Laban eller Tummen. Men de har inte så mycket roliga stimulerande färger. De är mest att de är dyra och fina. Så det blev denna istället, den kostade lika mycket men jag fick 25% rabatt=)
Max tyckte den var jätterolig. Han låg och sprattlade och jollrade och skrattade för fullt. Den senaste veckan jollrar han jättemycket och ler. Ibland får han verkligen kämpa för att få ut ett ord då han gärna vill prata! Nu kan han även titta på en och skratta. Det blir roligare och roligare när man får lite mer kontakt.

RSS 2.0