Tiden går för fort

För ca 10 månader sedan fick vi det svaga pluset på stickan...efter det allra första försöket blev Max till...
Då låg han och sov i magen i 9 månader...nu sover han på mitt bröst=)
Max växer och växer och nu ser han heelt annorlunda ut än tidigare. Han ser ut som en helt annan bebis. Snart är han 2 månader och man känner att tiden kommer att gå så snabbt. Jag längtar nästan redan tills man är gravid igen...till förlossningen och allt det där. Konstigt att jag känner så redan. Tänk när allt detta underbara är över och man inte får uppleva bebistiden igen. Ok då har man andra tider att se fram emot men ändå...

Super-Mum

Ja man försöker verkligen vara "supermum". Det innebär att ta hand om bebis, städa, laga mat, handla, ta hand om sig själv och sin man dagligen. Oftast går det men vissa dagar går det bara inte. Man får helt enkelt släppa alla måsten och ta hand om det som är viktigast just nu, Max. Som tur är har vi en Super-Dad också=)
Idag har vi softat, varit på en liten promenad och träffat på lite söta lamm=) Det har varit väldigt hett ute idag. Jag hann tyvärr inte med någon solning men from nu så varje ledig stund ska jag se till att pressa lite. Lycka till=) Idag skulle vi egentligen till familjerätten och skriva på papper så att Nicklas blir "pappa på riktigt", det är så sjukt med alla grejer de har för sig för faderskap. Men de avbokade oss då hon vi skulle träffa var spårlöst försvunnen...hm skumt.
Mitt vackra hjärta

Glad Midsommar!

Ja nu var det ett tagsen man skrev, har varit så dålig på det! Har ju egentligen massor att skriva om men tiden räcker inte alltid till. Har varit kass i veckan med så jag har inte orkat!
Med Bebbo som vi numera kallar Max för haha går det bra, han har lite ont i magen emellanåt bara så han är lite ledsen. Jag hoppas att det blir bättre snart med min lille plutt.
Just nu har jag ont i ryggen! Jag har bärt Max i BabyBjörn i säkert 3 timmar nu och han har sovit hela tiden. Under tiden har jag fixat med all midsommarkäk. Det blir grillspätt med kyckling, fläskfile och grönsaker, flintastek, färskpotatis, sill, gräddfil, gräslök, ja allt som hör midsommar till. Vädret verkar bli bra så det blir att inviga de nya altanmöblerna. BabyBJörn var det bästa köpet får jag säga. Är Max ledsen och inte vill ligga själv är det bara att ta på sig den så är det bra oftast. Så har man händerna fria att göra det som ska göras!
Om en liten stund kommer gästerna så jag får ta och fixa det sista! Ha en bra dag!

Den störste, Seger, Hjälte!

Det står namnen för till våran son!
Max= den störste, Nicklas= seger, Julius= hjälte. Starka namn till en riktig pojk!
Idag har jag preliminärbokat dopet till Max. Det blir den 29 eller 22 augusti. Ska bestämma på måndag. Det är lite svårt att bestämma vilken klänning han ska ha. Min eller Nicklas?? Den som är finast helt enkelt!
Imorgon ska jag köpa en bärsele till Max. Han vill gärna vara nära och blir lätt uttråkad om han ligger vaken själv. Så jag tror det kan vara ett bra sätt att ha honom nära samtidigt som man kan göra grejer under tiden. Idag har jag även köpt en ny ersättning till honom. Nan heter den och går att köpa i mataffären och är mycket billigare än den vi hade innan, han tyckte om den! Inatt ska Nicklas kanske ta hand om Max, mata och byta blöjor=) Så får jag se hur det känns att sova en helt natt. Vi kommer eventuellt att ha en natt i veckan där Nicklas tar honom. Det är fördelen med ersättning eller om man pumpar ut mjölk. Så får även pappan del i det emmellanåt.
Fattar inte att vi har fått en sån söööööt pojk!

Strålande dag

Nu har vi just kommit hem från BVC. Tycker det är så segt att gå dit varje vecka! Men nu behöver inte längre gå dit så ofta som tur är! Idag hade Lilleman gått upp till 3650 g och var 52,5 cm lång. Stor skillnad ändå från när han föddes och bara var 46,5 cm lång. Han växer så det knakar och blir goare för varje dag. Det värsta är att jag kommer inte ihåg hur liten han kändes på BB....jag ska verkligen njuta av denna bebistid! En hemsk tanke slog mig för ett tagsen och det var att detta kommer man bara få uppleva 1 gång till och kanske inte mer i livet. För två barn är nog tror jag!
Imorgon är det redan fredag igen, jag fattar inte vart dagarna tar vägen. Nästa vecka blir det fullt ös med kompisar, vissa kommer hit och vissa ska jag besöka. Det blir fullspäckat! På söndag fyller Max en månad!
Angående ersättningen så hade jag det igår men jag ammade lite ändå. Lyckades pumpa ut en måltid mjölk som han fick innan han somnade, sen ammar vi fortfarande på natten, då det funkar bra. Jag kommer nog fortsätta köra lite blandat ett tag till.

Får se hur detta går

Idag ska jag testa att erbjuda ersättning hela dagen. Får kanske pumpa ut mjölk om det skulle behövas. Känns detta bättre så kanske jag kör på det!
Tack Emma för dina fina kommentarer. De hjälper faktiskt=) PÖSS
Tjing Tjong

Jag ger upp kanske...

Jag tror jag ger upp amningen nu. Jag kan ju amma men den jvla mjölken vill fan inte rinna till ordentligt. Mjölken finns men inte tillräckligt i ena bröstet. Det har gått 4 veckor nu, jag tror inte att det blir bättre. Max får lika mycket närhet även om jag inte ammar. Det viktigaste är att han är nöjd, därför tänker jag inte tvångsamma för att jag ska vara en "bra" mamma...Nattetutten är ju skön att ha, slippa gå upp och blanda mat osv men det är bara att gilla läget. Så här känner jag idag, imorgon kommer jag nog att tycka annorlunda.
*Blink*




Mammarollen

Nu har det gått snart 4 veckor och NU känns det underbart att vara mamma. Det har det gjort hela tiden men det har tagit ca 2 veckor att anpassa tillvaron och landa med alla hormoner å allt. Det finns inget mer underbart än detta. Den senaste veckan har det hänt massor med Max tycker jag. Han växer och växer och fäster blicken lite mer och ler så fint. Man börjar även läsa av honom vad han vill när han gnäller/skriker. Han är världens goaste pojk! Sen visst är man trött och har händerna fulla dygnet runt men det hör till!
Helgen har varit bra men gått fort! Tråkigt tycker vi då vi gillar när pappa är hemma! Idag har vi varit i Onsala hos Nicklas föräldrar, invigt Kungsmässan med Max då vi shoppade lite kläder till honom. Sedan bar det av till Sätila på grillmiddag hos mossan. Nu är det mys i soffan med familjen.
Världens goaste prins!

Kompisar

Idag har Max träffat sin första kompis. Lille Alvin som är en månad äldre var idag på besök med mamma Helena. Av dom fick Max en fin pyamas, en body och ett par byxor. Allt i storlek 56 vilket är bra då han behöver lite kläder han kan ha nu=) Eftersom Max behöver byta kläder flera gånger dagligen är det tacksamt med mycket kläder! Vi var även ute och gick i spöregnet. Det var uppfriskande!
Igår var vi på BVC och duktiga killen vägde då 3290 g! Han kommer att bli en liten tjockis till slut!
Vilar lite efter maten=)

Amning

Man tänker inte på det som kan hända efter förlossningen, alltså när bebis har kommit. Som amningen tex. Det är det jobbigaste jag har gjort. Han kan ju suga men bara för att jag känner mig antagligen stressad så har jag inte "massa" mjölk som alltid kan mätta honom. Därför ger jag han ersättning efter varje måltid vid bröstet nu och hittils känns det som att det funkar, han är mätt en längre period och mer nöjd. Jag hade verkligen sett fram emot att amma fullt ut men just nu kan jag inte det. Mjölken kanske rinner till mer snart eller så gör den inte det. Då blir det ersättning helt enkelt. Det är ju bara bra för då kan även Nicklas mata honom.
Idag annars har vi bara tagit det lugnt hemma. Jag tänker ta det lugnt hela veckan hemma. Förra veckan och i helgen åkte vi runt så mycket hit och dit. Därför är det rätt skönt att det inte är strålande sol ute för då kan vi gotta i soffan med gott samvete!
Nymatad=)

Måndag och snart 3 veckor sedan

Ja snart är det 3 veckor sedan Max kom till oss. Det känns ganska skönt att veckorna går ändå nu i början så man kommer in i allt och så att rutinerna kommer in. Ex amningen. Bebisar har ju sina tillväxtperioder och vill äta hela tiden av och till men jag ser fram emot när det blir var 3e, 4e timme hehe. Jag funderar fortfarande på om jag har tillräckligt med mjölk men det antar jag väl eftersom han ökar i vikt.
Idag började Nicklas jobba igen och det känns såklart tråkigt. Han har varit en stor hjälp. Gjort frukost till mig varje dag och tagit hand om oss. Det har varit mysigt helt enkelt men snart kommer semestern!
Annars går allt bra med lillprinsen. Dagarna flyger iväg och det är fyllt upp med blöjbyten, amning, tvätt mm.
Igår badade Max för första gången då naveln äntligen har läkt! Han tyckte det var jättegott och njöt!

Storken kom igen

Idag vill jag gratulera Ida och Christian som igår fick en liten dotter=) Underbart! Tänker på er!
Annars har dagen varit bra. Var på BVC förut och lilleman har nu gått upp till 2980 g=) Duktig pojk!

Lilla Max

Mor och son





Napp gillar jag ibland




Sakta men säkert börjar vi lära känna Max. Han är en go liten pojke som vet vad han vill. Mest gillar han att ligga i famnen och snutta/äta. På natten gillar han att sova så mamma och pappa får oftast en bra sömn. Nappen vill han ha men bara ibland. Bil gillar han att åka med för då somnar han gott. Han föddes lite mindre på 2.690 kg men börjar gå upp mer och mer. I måndags var vi på BVC och då vägde han 2.830 kg. I morgon blir det en ny vägning på BVC.


Ha en bra dag i sommarvärmen!

RSS 2.0