Då avslutar vi snart 2010...

Detta har varit det bästa och mest händelserika året någonsin för mig. Mycket har förändrats. Jag är mamma! Året började med att vi var i underbara Thailand. När vi kom hem var all fokus på Bebben i magen och husbygget. Den 15e Mars flyttade vi in. Insidan var sprillans ny och fräsch samt husfasaden men tomten var full av lera och kaos. Idag har vi altan och gräsmatta..ja någonstans under snön. Lagom den 20 Maj kom Max till världen och jag visste att det var en pojk! Varje gång jag tittade på flickkläder så kändes det som att det var liksom ingen ide....Jag tänkte att jag skulle lägga upp bilder från allt men hittade bara Max-bilder...
Jag hoppas att 2011 blir ett grymt bra år! Själv ska jag njuta av de resterande 8 månaderna som mammaledig, sedan blir det jobb som gäller. 2012 blir det Thailand och vem vet kanske ett syskon till Max...den som lever får se!
Nej nu ska jag inte planera så långt..mycket kan hända.
Jag önskar er alla ett trevligt nyår. Vi ska spendera nyårsafton hos ett par vänner i Lerum, efter tolvslaget åker vi hem. Jag är chafför=( Jag kommer att vara mycket trött imorgon men jag får lägga mig tidigt helt enkelt...!
Mitt hjärta, mitt allt!




















Resultatet...

Jag tycker det blev skitbra! Jag har nu lååångt hår! Visst känns det lite ovant men det blev snyggt!
Före




Efter



Sjukstugan

Max har ju varit förkyld i två veckor snart och har nu börjat hosta lite. Blir det inte bättre snart får vi åka till doktorn! Igår kände jag att det kom smygande för mig och på kvällskvisten hade jag feber. Hela natten låg jag i frossa, halsont, en kropp som värkte samtidigt som Max vaknade några gånger och behövde omsorg. I morse gick jag inte upp förrän kl tio! Efter en alvedon, frukost och en dusch mådde jag mycket bättre! Då åkte vi till Nicklas föräldrar som hade köpt en pulka till Max. Den är anpassad för de minsta. Han sitter fastspänd i sin åkpåse medan man drar pulkan. Vi tog en liten sväng i området och när vi var tillbaka hade han somnat. Sen stannade vi på middag vilket var gött eftersom man är lite sjuk orkar man inte laga något! Det blev biff med rotfruktsgratäng! Mums!
Innan Max la sig fick han en flaska välling. Men han hade ätit gröt inte så jätte långt ifrån så han var inte jättehungrig men han slukade i sig den iallafall. När jag skulle lägga honom så hostade han till och upp kom all välling! Jag har aldrig sett så mycket komma upp! Han kunde inte andas eftersom han låg på rygg så tag tog upp han fort! När jag höll han kom två brandslangs-strålar med välling upp! Hela mattan ända bort till väggen var nedstänkt! Stackarn! Jag har aldrig sett liknande! Vi blev lite oroliga att det var något med magen men jag tror han åt för mycket bara. Det sjuka var att sen när jag satte mig vid datorn hoppade katten upp på bordet och började hulka sig. Så spydde hon med haha....Sjuk och spystugan är detta!
Imorgon ska jag få extansions! Långt fint blont hår! Det ser jag fram emot! Lagom till nyår=)

Tomten kom!

Sorry att jag inte har skrivit. Det har varit så mycket julstök hit och dit att jag knappt öppnat datorn! Vi fick en härligt mysig jul. Dagen började hos Nicklas föräldrar med alla syskon och barn. Tomten kom självklart dit och Max fick mest julklappar av alla. Han fick kläder, böcker, leksaker mm. Hans garderob är numera full av nya kläder vilket han behövde! Senare på dagen åkte vi till min mamma och hennes man där min bror var med och mammas mans barn. Även där var det mycket mysigt och vi fick fiiina klappar! Här är lite bilder från julen:
Juldagen med min pappa och farmor-Max får sina första julklappar:





Max & Julbocken





Tomten är ute och smyger





Tomten kommer!!





Max i tomtens knä. Han blev inte alls rädd!






Somnar kl 19 hos mormor helt slut efter all julklappsöppning!




Ja det var en väldigt speciell Julafton. När man har fått barn får julen en annan betydelse.


GOD JUL

Vi önskar er alla en riktigt god jul!

Trevligt...

Idag har vi varit hos min bästaste gamle vän Madde. Vi lärde känna varandra i högstadiet och i 9an fann vi varandra. Vi har gjort massor av roliga äventyr tillsammans. Galna fyllor med roliga händelser inblandade var och varannan helg, jobbäventyr i NordNorge där det hände många roliga och även tråkiga grejer, vi åkte på festivaler som Roskilde och levde livet på en helt annan nivå än man gör idag. Jag vill inte leva det livet idag utan nu är jag ju "vuxen" och har hittat annat som är livets goda. Är GLAD att man upplevt alla galenskaper, det är det tonåren är till för!
Hos Madde fick Max jättefina julklappar, byxa och 4 tröjor! Superfina! Snart är gaderoben full igen=) Jag fick även en god lunch som bestod av en svingod paj med kyckling, lök, oliver, fetaost mm.
Nu sitter jag hemma och väntar på att åka och träna StepStyrka. Jag hoppas inte det blir pinsamt, det var ett tagsen jag gick på step! Imorgon ska jag till jobbet på julfika. Dom ringde och frågade om jag ville komma. Tyckte det var roligt att de tänkte på mig. Jag ska även bestämt jobba 4 dagar i Mars. Jobbet ska utomlands på en mässa så jag ska typ svara i telefon och göra smågrejer. Jag fick ta med mig Max till kontoret så det är ju perfekt om jag inte får barnvakt! Så det blir lite besparingar på mammadagarna, och vad betyder det? Jo, längre ledighet=) Jag vill ju vara ledig hela augusti ut!

Det går bättre nu!

Max är bättre nu, febern försvann igår och han sov hela natten i princip! Han är mest lite snorig och hostar till ibland. Jag hatar när han är sjuk! Idag har vi bara varit hemma. Mamma kom förbi och jag smet iväg en snabbis för att bränna lite kalorier. Imorgon ska jag gå på StepStyrka. Det gäller att vara lite duktig nu innan all julmat och godis slinker ner. Men jag tror inte det blir så mycket, man blir ju så himla mätt av allt! Det går väldigt långsamt med min viktnedgång. Jag har la gått ner 2-3 kg sen i somras och då kanske muskelmassan ökat något. Men det gör inget att det går långsamt, går det långsamt håller det längre är min teori!

Inte lätt alltid...

Max är sjuk=( Fan vad lätt det verkar smitta! Var ju på föräldragruppen i torsdags och då var det en snuvig bebis där. Max tog hans leksak och sög på tror jag...Sen kom ju grannen med sin som OCKSÅ var snuvig! Han hade tydligen varit det jättelänge för han har fått massa tänder så jag tänkte inte på det. Men jodå! Två dagar senare ligger Max med förkylning och igår kom febern. Han har svårt att sova på natten så varje timme får jag stiga upp på natten för att han vaknar. 2 nätter har varit så. När det väl är natt och jag har gått upp för 4e gången mår man inte bra alltså...det är skitjobbigt att inte få sova. Det enda som fick han att sova igår kväll var när jag bar på honom. Det blev väl lättare att andas. Men nu när jag väl sitter här på morgonen så är jag inte alltför trött iallafall. Det var ju bra att detta kom innan jul iallafall.

Vad hände??

Jag fattar inte vad som hände denna veckan. Max blev helt plötsligt så stor och annorlunda. Denna veckan har han lärt sig: krypa riktigt, ställa sig upp mot något, lärt sig att sätta sig upp själv från det att han kryper eller ligger ner. Han kryper en bit-pausar och sätter sig upp-kryper vidare-sätter sig haha. Han har också börjat prata riktigt bebisspråk som dadadada. Allt detta på 2-3 dagar. Vi är inte lika intressanta nu utan han vill gärna undersöka hemmet på egen hand och kan bli lite grinig om man stör honom mitt i sin upptäcktsfärd. I hörnet i vardagsrummet vid tv-bänken har han sin lekhörna där han gärna sitter och grejar. Men oftast kryper han därifrån fram till tv-bänken för att ALLTID göra samma sak. Pilla på luckan på DVDn, efter det drar han fram pappas X-box kontroll. Alltid samma visa. Att han kommer ihåg allt. Han är en väldigt aktiv pojk. Bra att vi bor som vi gör. Det blir nog mycket spring i benen på honom sedan. Jag gissar på att han kan gå när han är 10 månader. Vi får se om jag har rätt.

Mardrömmar??

Är det någon som varit med om detta eller vet att det kan förekomma?
Max har ca 5 gånger medan han sover gallskrikit. Så tror vi att han bara vill ha nappen men så slutar han inte skrika. Och skriket är INTE som det brukar utan väldigt intensivt och otäckt. Men det värsta är att han inte är vaken utan sover. Han blundar och är blek....skitläskigt. Första gången var det nära att jag ringde ambulans! Men sen vaknar han till medvetandet igen efter man burit han en stund. Nicklas gjorde tydligen detta med när han var liten.

Bra natt!

Max har sovit hela natten! Från kl 19 till 6! Jag fick bara stoppa i nappen 1 gång i natt. Jag hoppas att det har gett resultat nu! Det känns faktiskt riktigt skönt att han ligger i sitt rum. Jag är mer avslappnad när jag sover, sovrummet är större mm...Och man kan ligga och prata och se på tv utan att han ska vakna av det. Han får ju komma in till sängen på morgonen ändå=) Nackdelen idag var att han ville upp kl 6. Men då var jag ändå ganska pigg. Nu sover han så jag ska nog ta och göra ordning mig. 10.30 ska vi till föräldragruppen. Idag ska vi prata om säkerhet...Efter det kommer grannen Jenny med lill-Erik på fika. Erik föddes ju 2 dagar efter Max och låg samtidigt på Varbergs BB. Tycker att det är väldigt kul att vi hade den turen med grannar och att Max kommer att ha en lekkamrat nära till hands. Idag måste jag även veckohandla!!! Massa god julmat..mums! På lördag ska vi ju "fira" jul med pappa som kommer hit. Det blir alltså 3 julhelger i rad!

Jag höll på att glömma....!

Max är ju lite tidig med det mesta som att få tänder, motoriken mm. Idag gjorde han en ny sak vilket gjorde mig väldigt förvånad!! Han har en pall i sitt rum och han satt framför den. Sen satte han sig på knäna...sen ställde han sig upp medan han höll sig i pallens kant. Han stod upp mot den!! Jaha..snart går han väl med...!

Trött

I morse var jag tröttare än tröttast! Max vaknade kl halv 4 och kl 4 gav jag upp att försöka få han att somna om och jag gav honom mat. Då somnade han om till kvart över 6! Jag gav han mer mat då ifall han skulle somna om men det var ett misstag för det gjorde han inte! Han skulle upp! Det slutade med att han spydde 3 gånger för han hade ätit lite för mycket. Jag satte mig i soffan medan han var fullt igång, ögonen gick i kors! Ögonlocken åkte ner hela tiden. Vid kvart i 8 somnade han i en timme så då fick jag sova, men alltid när man somnat in gott vaknar han. Jag måste lära mig att vakna. Gå upp, gör kaffe och piggna till istället för att fortsätta lata. Idag var det babysim igen, sista gången innan jul så det blir 3 veckors uppehåll. Vår instruktör är ny och lite sådär bra. Vi gjorde massor av övningar idag vilket gjorde allt så stressigt. Max fick ligga på min rygg medan vi simmade, jag fick även ha på mig glasögon så han skulle se mig under vattnet men det gjorde han inte haha....Efter babysimmet blev det indisk lunch med sällskapssimmarna. När jag kom hem skulle jag värma Max mat- den hemlagade. Men fasen vad bra det blev! Det blev som burkmaten och han åt det med aptit! Så det känns ju kul! Nästa grej blir nog spagetti med köttfärssås.

Ajaj mina ben

Nu är det typ första gången jag sitter ner på hela dagen. Benen värker! Idag har vi varit på IKEA med H & A och köpte de sista julklapparna. Nu är det klart!! Skönt! Max brukar ju älska att åka vagnen i köpcentrum men idag gnällde han. Han var nog trött för efter jag kämpat i han en burkmat och frukt så somnade han. Alltså GUD vad IKEA är barnanpassat. Det gillar jag! Vi var där tidigt så det var inte mycket folk, skönt! När jag kom hem vet jag inte vad som hände för nu är det plötsligt kväll. Jag tror att Max håller på att få tänder igen eller är mitt i ett utvecklingssprång för han är väldigt gnällig hela dagarna och inte nöjd. Som tur är har jag tålamod. Sitter man med han och är nära så blir det bättre. Därför går det inte att prioritera annat som att ta det lugnt och se på TV eller göra annat. Man får leka lite, sjunga, bära och bada är en bra grej. Kl 7 somnade han i sin säng och då var det fullt upp med att laga mat till Nicklas som skulle komma hem halv 8 från träningen. Mitt i det fick jag för mig att göra barnmat. Jag har haft dåligt samvete för att jag inte gjort det så mycket. Men nu har jag gjort kycklingpure, sås, morotspure och potatis. Så imorgon ska han få en riktig måltid som är hemlagad. Jag hoppas att han äter det för det är väldigt billigt att göra det själv. När man väl börjat göra det så är det inte så jobbigt och det går fort! Förresten igår tog jag ett stort steg och bar in Max säng till sitt rum=( Jag ville testa hur natten blev. Det sägs ju att de sover bättre då för de kan lätt vakna av att man rör sig, snarkar mm. Plus att jag vaknar så fort han rör sig. Men det gick jättebra! Han vaknade bara en gång av att han ville ha nappen och när han skulle ha sitt morgonmål. Så jag hoppas att det fortsätter såhär! Han äter inte längre på natten men han vaknar då och då...men det känns som det börjar bli bättre! Det här med sängen då, ni mammor vet ju hur det är. Man vill ha sin bebis nära! Därför känns det lite tomt när sängen inte står där=( Men det är ju ett måste i slutändan....

Positiv!!!

Jag måste lära mig att vara positiv. Jag är ofta negativ i mitt tänkande...typ åh det kommer inte att gå, åh vad hemskt det ska bli att jobba bla bla bla. Alla negativa tankar äter upp en till slut. Man kommer ju typ att dö av det. Igår låste vi våra lån...vi har ju haft en låg månadskostnad pga låg ränta. Något bra med lågkonjukturen iallafall. Men nu börjar räntan att stiga igen! Så det var dags att låsa. Men när man gör det blir det ju dyrare med. Nu får man bara hoppas att man tjänar på det. Det är som ett spel. När man är mammaledig är man ju inte rikast men vi kommer att klara oss bra iallafall. Det känns ändå tryggt. Sen tänker jag då att när jag börjar jobba då blir det genast massa mer tusenlappar vilket är riktigt gött! Men jag vill ju inte ens tänka på jobbet nu...suck! Tur att man har en man som är positiv jämt och får stå ut med mig. Jag SKA bättre mig och sluta oroa mig för allt. Hoppas inte Max ärvt dessa egenskaper....

Men till lite roligare grejer....idag ska jag träna, mamma passar Max. Sen ska jag baka lussikatter. Igår gjorde jag marsipangodis och ska snart göra knäck. I helgen ska vi ha "lilla julafton" med några kompisar så då får man ju bjuda på lite sånt. Det blir knytkalas med julmat och julklappsleken. Sen är verkligen hela nästa vecka fullspäckad av roliga grejer! Då ska jag även fixa de sista julklapparna!

SPA

Jag vet vad jag önskar mig i julklapp. En SPA-dag med Nicklas. Behandlingar, middag, 1 övernattning och buffefrukost! I need it...

Viljestyrka

Det är något jag inte har till mycket (förutom när man föder barn=). Träning till exempel. Jag KAN verkligen träna 2-3 gr i veckan men gör inte alltid det då man är lite lat och inte "orkar" gå ut i mörkret. Hemma har jag massor av hantlar i olika vikter. Används dom? Nej! Jag HADE kunnat göra olika övningar varje dag egentligen. 20 min har man tid med. Och situps till exempel. Tänk om man hade gjort 500 situps om dagen. 100-vila-100-vila osv till 500. Varje dag! Undrar hur magen hade sett ut efter 3 månader. Garanterat rutig efter ett par månader. Ska man börja med detta tro? Efter nyår? Någon som vill hänga på med situpsen hehe? Jag menar bara att man alltid kan göra så mycket mer än man gör! Men jag vet att mycket energi går till att vara mamma just nu. Men när man väl tränar så har man ju mycket ork plus att man får mer energi när man har gjort någon form av motion. Jag kom nyss hem från ett BodyPump-pass iallafall och det var gött! Jag är helt mör i hela kroppen!

Idag har vi varit hemma och tagit det lugnt. Helena & Alvin kom förbi och jag hjälpte henne att få till ett fint julkort i stil med det jag tog. Det blir ju så bra bilder med systemkameran. Bilderna blev bra! Tog lite kort på dom när de lekte och insåg hur stora de har blivit......
Imorgon ska vi på det nya babysimmet- fiskarna. Farmor ska då följa med och titta och ta lite kort=) Jag får se hur jag gör efter denna kursen! Det är ju så himla dyrt! 1095 kr för 7 gr...När våren kommer har man ju så mycket annat att göra ute med så då kanske man skippar det. Då blir det promenader i slottskogen och andra ställen, beachen 2011 och mycket mer! Vår och sommar kommer jag att tillbringa i Kungsbacka, hemma på altanen, nere vid sjön, havet och i kära gamla Frölunda där man har sina vänner!
Små pojkar




Stora pojkar



Julmys

Nu har vi granen framme! Tänk att en gran med ljus och kulor kan förändra hela rummet. Älskar julpynt! Idag har vi varit på Babycafet som ligger i kyrkans lokaler här i Fjärås. Det är ganska trevligt att gå dit om man inte har något bättre för sig. Då är det sångstund och sedan gratis fika. Lite kristet är det ju...det blir lite psalmer emellanåt men det får man ta...Det ÄR ganska kristet här men hellre det än annat. Iallafall idag var det julpyssel och julmat. När vi kom dit var det mest större barn, typ 1-2 åringar och det mesta var allmänt B..pysslet var la sådär skoj och hur ska Max pyssla? Men vi kunde ju inte med att gå hem som både jag och Helena kände för. Så första försöket blev ett fotatryck men Max sprattlade så mycket så jag gav upp. Sista grejen blev en ljuslykta. När det var sång somnade Max sen var det julmat och jag åt lite bara. Man vill ju inte vara trött på det till jul! När alla skulle äta blev det ett jvla liv av alla ungar som skrek av hunger och trötthet. Stökigt var det med andra ord! Både jag och Helena var helt slut så vi tog kaffet hemma hos henne. Nu har jag precis gjort julkort som jag hoppas komma innan den 16 Dec.


Senaste nytt om Max:
  • Han har hittat den lille där nere, ligger och drar när vi byter blöja...
  • Han kryper allt bättre
  • Han kan sitta mer stadigt själv
  • Han har lärt sig att hålla handen på munnen och göra indiantjut
  • Tränar fortfarande på att inte äta på natten-vi ser en viss förbättring men fortfarande jobbigt
Julkortet på mitt lilla troll

Blondie

Jag är lite tråkig när det gäller förändringar med frissan så det blev det gamla vanliga. Blonda slingor och klipp. Håret känns friskt igen! Den enda förändring som gäller för mitt hår är att klippa det kortkort..när jag vågar det får man se! Det grymmaste av allt: Den 13 Januari ska jag få extansions där!!!!Min frissa Jenny är så jvla grym och snäll! Jag nämnde att jag länge velat göra det eftersom mitt hår aldrig blir långt+ att håret blivit tunnare nu efter graviditeten. Detta kostar från 4000-6000 kr vilket betyder att jag aldrig kommer att ha råd att göra det. Då var det så att hon hade löshår som hon inte kan ha som är i samma färg som mitt hår. Så hon ska sätta in det gratis så får jag testa det i 3-4 månader som det ska sitta i innan man sätter om det. Det är äkta hår så man behöver aldrig köpa nytt utan bara sätta om det. Men jag får ju lämna tillbaka det sedan. Men jag längtar verkligen!!! Ska bli såå spännande!

Frisördags!!

Sitter och väntar i bilen på att gå till frissan. Jag lyckas alltid åka för tidigt! Det går fort att åka till johanneberg från mig, Max 20 min. Eftersom parkeringen kostar 20 kr timmen gäller det att vänta med att lägga på pengar! Jag var hos frissan senast i augusti så det var på tiden. Vet inte om jag ska hålla mig till det gamla vanliga eller göra något annat! Återkommer om resultatet! Max är hos farmor och det gick jättebra att lämna av honom! Hörs sen!

Teknikens helvetedag

Ja vilken dag jag har haft. Jag såg verkligen fram emot att åka och simma idag. Jag hade förberett hela morgonen, sett till att Max var utsövd och ätit de tider jag ville för att få bästa möjliga sim. När vi skulle ut i bilen och åka iväg så startar inte bilen! Helvete! Jaja det var bara att gå in igen. Jag ringde Helena som vi simmar med men tiden var så knapp att hon hann inte hämta upp mig. Här måste jag ha bilen. Det går buss utanför men jag har inget busskort och orka mecka sig med det. Suck vilken ångest jag hade, jag ville verkligen iväg idag! Men det fick bli en promenad i vintersolen och gick över till grannen som inte var hemma=(
Sen när jag accepterat läget vad händer då? Jo, telefonen och internet funkar inte! Bra Telia! Vi har haft problem sedan vi skaffade Telia. En gång till och jag ska vägra betala deras fakturor. Men nu är både bilen fixad-Nicklas köpte ett nytt batteri, och telefon+internet funkar igen...! Idag kändes det att jag bodde på landet!

Telefonförsäljare

Stackars telefonförsäljare...Dom gör ju bara sitt jobb egentligen. De ska sälja en viss typ av tjänst/produkt. Men alla hatar ju dom typ. Lyckas de sälja något överhuvudtaget? Varje gång en säljare ringer säger jag nej tack och lägger på. Den enda säljaren som lyckats var Go Boken. Barnböcker som kommer varje månad, eftersom man fick ett gratis startpaket. Iallafall så ringde en nu. Han började tjata och jag hann inte säga nej. Jag satt mitt i frukosten och njöt medan han tjötade. Jag fick ingen syl i vädret. Det slutade med att jag la på och drog ur telefonjacket....Så nu njuter jag av min frukost alldeles ensam i lugn och ro!
Brrr det är 12 minusgrader ute och jag ska snart iväg till babysimmet. Idag är sista dagen Max är en groda sedan blir han en fisk. En dum grej är att det är uppehåll i 3 veckor över all juletid. Han kommer ju glömma allt så vi ska nog åka till simhallen här i Fjärås och bada lite under julen.
Förresten det här med att avvänja Max med nattmålet är tufft. Han vaknade halv två inatt och efter 1 timme somnade han-utan mat. Halv 5 vaknade han och då tyckte jag att han skulle ha ett morgonmål ersättning. Hur länge har jag hållt på nu?? Några dagar...Det känns som det aldrig kommer att gå men vi får fortsätta kämpa på nätterna!

RSS 2.0