20-25 års gräns på bio, tack!

Ja då var det åter måndag igen!
Helgen var kanon förutom att jag har varit överdrivet trött!
I lördags kom jag hem från jobbet ca kl 16.00, vi skulle på bio kvart i sju! Jag var totalt död i kroppen när vi skulle åka men lyckades ta mig ut. Filmen "Pananormal Activity" var äcklig. Men inte så äcklig som den var beskriven. Jag lyckades förutspå att vi skulle bli störda av folk som pratade under filmen. Detta var total katastrof! Jag säger bara en sak! Inskaffa 20-25 års gräns på bio efter kl sex. Jag förstår att man laddar ner film, och det kommer att dröja länge innan jag går på bio igen.

När vi kom in i biosalen var det som att gå in på en fritidsgård. Vi var typ äldst av alla! Bara fjortisar (15-års gräns men ändå fjortisstuk på alla) Många fjortistjejer men även killar. Men tjejerna var värst. Så fort det blev en äcklig grej på gång var det tjejer som skulle tönta sig och skrika eller bli rädda och skratta. GÅ INTE PÅ SKRÄCKFILMER OM NI ÄR SÅ JVLA KÄNSLIGA! Sen satt det en tönt bakom som hela tiden skulle prata i vanlig ton och kommentera. Sen satt en fjortis brevid och smsa och skulle kommentera till sin fjortiskompis: - Kolla, jag fick sms av han nu. Vad ska jag skriva till han? Fjortiskompis svarar: -Skriv att du bara gillar han som kompis...
JAJA! Sitt hemma och tjöta då...!!! Jvla skitungar!! Gå aldrig på bio...om det inte är en pensionärsfilm..

Så då fick jag avreagera mig...



Dagen som varit!

Idag var jag ledig! Jag fick inte direkt sova ut utan kl 7.50 mötte jag upp Nicklas och gick till MVC. Jag hade en snabbtid med barnmorskan för att kolla om bebbens hjärta slog som det skulle. Detta är inget rutinbesök utan jag fick tid för jag som vanligt är nojjig, min mage har ju inte växt men nu fattar jag att det är nog rätt tidigt ändå! Men hjärtat slog för fullt! Så bra nu är det 3 veckor kvar till RUL och då hoppas jag att allt ser normalt ut. Hade även varit kul men inte dödsviktigt om barnmorskan kunde se om det blir pojk eller flicka!
När ja kom hem åt jag good frukost som Nicklas hade köpt till mig och la mig i soffan för att se OC. Jag har nämligen börjat gå genom boxarna nu. Älskar OC!
Sedan kom min kära mamma på fika, färgade hennes bryn, storstädade som f-n!
Efter det träffade jag kära madde på torget, shoppade lite och tjötade om allt mellan himmel å jord. Trevligt!
Nu väntar jag på att Nicklas ska komma hem med pizza. Hawaii med champinjoner. Det blir en fredag med massa flöt det är ett som är säkert!

Skräck..

I helgen ska jag på bio och se "Pananormal Activity". Den ska ju tydligen va helt sjukt äcklig. Typ samma stuk som Blairwitch. Jag älskar såna filmer, man blir riktigt uppskrämd! Hur som helst så var det längesen jag var på bio. Jag ska äta massa godis och popcorn och hålla tummarna för att inga sketungar sitter och förstör biostämningen genom att prata, skrika eller förstöra all spänning! Har fått ett antal bioupplevelser förstörda de senaste gångerna! 

Thailand är inom räckhåll

Om 4 veckor åker jag och Nicklas till Thailand och firar jul och nyår. Vi möter även upp mamma och hennes man där. Det ska bli så härligt med sol, värme och bad! Var två årsedan sist.
Här är några bilder från thailand 2008:
Jag matar fiskarna med banan! De gillar även att naffsa lite lätt på benen!

Veckans gravid-uppdate!

Du är på dag 99 av 280. (35,4%).
Du är i vecka 15.
Du har gått 14 fulla veckor och 0 fulla dagar (v14+0).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Beräknat förlossningsdatum Mån 24 maj 2010
Du har 181 dagar kvar till beräknad förlossning.Du är på dag 99 av 280. (35,4%).


Vecka 15

Kroppen: Man kan känna sig nästäppt och ha lätt för att blöda näsblod när man är gravid även om det är mer vanligt under slutet av graviditeten. Nästäppa beror till stor del på den ökade mängden östrogen samt ökad blodmängd som i sin tur mjukar upp brosk och vävnader vilket gör att man blir täppt i de trånga näsgångarna. Det kan i sin tur göra att man snarkar om nätterna. Blodkärlen kan även vidgas vilket medför att man lättare blöder näsblod.
Från vecka 15 kan du göra ett fostervattensprov.

Fostret: Huden är i det här stadiet genomskinlig och man ser blodkärlen. Armarna kan röra sig och händerna kan knytas. Hjärtat pumpar ungefär 28 liter blod/dygn och hjärtljuden kan avlyssnas med en doptone-apparat. Fostrets hud är tunt och täcks av ett tunt skikt hår som kallas lanugo-hår.





Krafttagare...

Ja, man pratar ju om krafttagare och kraftgivare. Kraftgivare är de som alltid är på bra humör men inte för överdrivet. De är positiva och gnäller inte så mycket för småsaker. De lyssnar om man behöver prata om något, man kan berätta om roliga saker som händer i ens liv eftersom man vill det! Man vet att den personen tar det med glädje och tycker själv att det är roligt för ens egna skull...

Sedan finns de så kallade krafttagarna. De som bara tar kraften ur en i princip varje gång man pratar eller ses av olika orsaker. Man undviker gärna att svara i telefonen ibland då man bara INTE ORKAR ta det just nu. De klagar ofta eller bara är allmänt "gnälliga". Man har inte större lust att dela med sig om saker eftersom man känner att den personen inte tar till sig det, lyssnar osv. De människorna är rent av bittra och missnäjda över dina egna liv och blir därför lätt svartsjuka på andra. De söker även ofta uppmärksamhet av olika slag...
Dessa människor tar kål på en ibland. Det behöver inte bara vara någon man känner utan det kan vara någon man sitter brevid på bussen etc etc...

Dessa krafttagare finns i mitt liv kan jag säga. Och i mitt tillstånd jag lever i nu tar jag avstånd från den typen av folk. Kraftgivare finns det gott om kan jag säga och det är de männsikor jag gärna söker mig till!

Men vem av dessa är jag? Jag kan säga att jag är en blandning av en kraftgivare och krafttagare.
Jag är bra på att gnälla och klaga ibland, jag försöker att vara positiv men ibland går det mindre bra. MEN jag lyssnar på andra, jag bryr mig och blir glad av andras lycka. Att bli svartsjuk på någon annan eller att söka uppmärksamhet i brist på eget självförtroende skulle inta falla mig in.

Perfekt söndag...

Ja regnet har öst ner hela dagen! Vilket känns rätt gött eftersom nu kan man bara ligga i soffan med myskläder och pyssla hemma. Idag sov vi till 10.00 vilket aldrig händer! Somnade nog kl 22 på lördagen, var helt slut efter en 12 timmars arbetsdag! Kom just hem från Nicklas bror som fyllde år. Hans dotter är en expert på att baka och göra hemmagjort godis mm. Idag bjöds på ca 10 olika sorters mega muffins, hembakade! Muffins med kardemumma, apelsin med choklad, Geisha-muffins, banan-nöt muffins, julmuffins, brownie-muffins...ja alla godaste sorter man kan tänka sig! Orkade dock bara 3 st! Så resten av dagen blir att ta det lugnt och laga en god middag för en gång skull. Funderar på hasselbackpotatis med baconlindad kycklingfile...

Så trött...

Nu ska jag bara ligga i soffan å vila resten av kvällen. Idag var det en skön dag. Var endast tre timmar på kontoret och gjorde det viktigaste innan helgen! Sedan bar det av till Göteborgs Universitet på föreläsning om konfliktlösning. Det var en rolig gubbe som föreläste och dagen gick fort! I morgon är jag ledig=) Då ska jag ändå upp tidigt och åka till Ullared med mamma och moster. Tänkte handla lite inför resan. Jobbar på lördag då jag ska på kunddag i Malmö på en hudvårdssalong. Nice=)

Då var man tomtägare då...

Nu har vi precia varit på banken i Kungsbacka och skrivit på det sista viktiga. Nu är tomten betald och annat praktiskt ordnat! Vi fick även ett mycket högre värde på allt än vad vi kommer att lägga på huset vilket är hur bra som helst! Vi räknar med att flytta in i början av Mars. Så i Maj när bebben kommer är allt fixat å klart! Längtar så tills vi kommer från Frölunda. Har bott där i hela mitt liv nu och känner att det är dags för ett annat liv i det gröna=) Inte helt fel att man kommer att ha gångavstånd till en egen liten strand vid den stora sjön heller=)
Är på bra humör idag och efter jobbet blir det resturang med Nicklasoch hans firma. Gött...

Detta är vårat hus men vi skall ha andra förger. Röda takpannor och cremefärgat hus med typ cappuchino-färgade fönster/dörrlister...


Veckans gravid-uppdate!

Det går framåt lite iallafall nu! Jag tror faktiskt att magen börjar växa lite...=) En månad kvar tills det riktiga ultraljudet. LÄNGTAR SÅ! Men såhär ligger det till än sålänge! Ska lägga upp bilder på magen snart=)

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 17 nov 2009.
Din graviditet startade Tis 18 aug 2009.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Tis 1 sep 2009 (ägglossningen).
Du är på dag 92 av 280. (32,9%).
Du är i vecka 14.
Du har gått 13 fulla veckor och 0 fulla dagar (v13+0).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester ett.
Beräknat förlossningsdatum Mån 24 maj 2010
Du har 188 dagar kvar till beräknad förlossning.


Vecka 14

Kroppen:
Hormonförändringar kan visa sig genom att huden på mamman blir mörkare på vissa ställen, kvinnor kan få en vertikal mörk rand från naveln och neråt samt mörkare bröstvårtor. Randen brukar försvinna efter förlossningen, men man ska vara försiktig med att sola för mycket under graviditeten eftersom man även kan få andra pigmentfläckar som kanske inte går bort. Du kan bli snabbare andfådd eftersom blodvolymen i kroppen börjar öka.
De flesta börjar få en liten mage. Om du tidigare fött barn blir magen oftast större mycket tidigare.

Fostret: Öronen är placerade där de ska vara och har fått den rätta formen. Alla större organsystem är nu färdiga och njurarna tillverkar urin. Fostret befinner sig nu i en snabb fas av tillväxt. Benen är längre än armarna och det finns gott om fostervatten som fostret simmar runt i.




Nu börjar jag känna mig lite hemma iallafall!

Efter en massa krångel lyckades jag iallafall lite med bloggens design. Än är den inte klar men blir den någonsin det...? Sitter på jobbet och är lite lätt stressad! Har så mycket att göra och tänka på just nu! Varför kan jag inte bara få vara gravid och inte tänka på nåt annat! Inte bra att stressa upp sig i onödan...Men hur som helst skall jag på BodyPump efter jobbet. Hoppas att kroppen pallar det. Träningen har legat lite på hyllan det senaste då jag mått så illa och varit så trött! Men nu är jag ju lite bättre så det är ingen ide att lata till sig!



Bloggen är under uppbyggnad!

Nu har jag gjort det jag länge tänkt! Skapat en blogg! Eftersom jag är lite bortkommen när det gäller detta så kan det at ett litet tag innan den är i full gång då jag vill fixa till design mm! Men snart så...


RSS 2.0