AHA!

Nu fattar nog Max att han kan gå. Antal steg har ökat de senaste dagarna och nu ställer han sig upp mot grejer ex väggen och stapplar iväg därifrån till en annan grej ex byrån. 3-4 meter har han gått själv iallafall och han ger ifrån sig ett speciellt ljud när han gör det typ: ojojojoj vad jag kan! Så jag antar att mycket kan hända tills hans 1-årsdag.
På tal om hans 1-årsdag, det blev ju inget Gekås i veckan som var planerat då mamma var sjuk. Hade ju velat köpa en spis till Max då de är billiga där. MEN igår skulle vi till Kungsmässan och åkte till ÖB innan då jag skulle köpa lite dricka och tilltugg. Där fanns faktiskt BRIO-spisar för 250 kr. Det fanns även kastrull set för 100-lappen. Jag kan ju lika gärna köpa det där ju! Känns lite uffigt kanske att köpa på ÖB men det är ju samma märke så det spelar ju ingen roll! Men däremot måste jag till Gekås då jag ska köpa Kavat-skor till Max, sandaler och vanliga skor som säljs för halva priset! Det gäller att vara ekonomisk haha. Det måste man vara när man är föräldraledig. Gud vad snål jag har blivit det här året. Jag hoppas det håller i sig när man börjar jobba, då kan man ju spara en hel del. Men första lönen har jag sagt, ska vi spendera till fullo! Ha en trevlig Valborg! Min dag ser ut såhär: åka iväg och handla blommor att plantera hemma, klippa gräset, långpromenad, lite soool och lite vänner på kvällskvisten. En öl eller två kanske slinker ner. Hoppas på en ljummen sommarkväll...

Då var påsken över..

Oj oj nu sprang påsken förbi fortare än kvickt. Är det bara jag som tycker att tiden flyger iväg? På söndag är det Maj månad. Underbart med vår och värme men lite skrämmande är det också att jag snart ska börja jobba...
Vi hade en underbar påsk med varmt och fint väder. Vi har solat och jag har fått lite färg på överkropp och ansikte. Härligt! Max har invigt sin solhatt och även lite solskyddsfaktor. Vi var i princip ute hela dagarna i påsk. Hans händer har blivit lite bruna haha eftersom det är de som exponeras mest. På påskafton var vi nere hos Nicklas föräldrar hela dagen. Hela familjen var där. Max fick bada utomhus-jacuzzi, åka skrinda och lekte hela dagen i gräset. Han fick också påskpresenter av sina kusiner. Ett påskägg med playdo och såp-bubblor, ett påskägg med fina shorts och t-shirt och en choklad-hare som mamma tog=) En härlig långledighet blev det och det kändes som en försmak på semestern. Givetvis blev det massor grillat. Vi har haft härliga kvällar på altanen med öl, cider och även cigg=( Dumt men jag tar några till drycken! Och det har blivit för mycket sötsaker. Kommer aldrig sluta med sånt, jag kan inte. Tänk vad mycket mer vikt man hade kunnat förlora om man gett f-n i det. Men man måste leva med. Vågen visar nu på 60 kg, snart nere på samma vikt som innan graviditet så det känns ju bra iallafall. Träning är det enda som gäller för mig kombinerat med vanlig mat och lite götta med.
Under påsken tog jag en hel del härliga bilder som jag hade velat lägga in i detta inlägg. Men jag orkar verkligen inte fixa det nu så senare i veckan får det bli ett ordentligt bildregn med massor av härliga bilder.

11 månader

Idag är min älskling 11 månader gammal. Om en månad fyller han 1 år! Oj vilket kalas vi ska ha! Det börjar bli dags att planera lite. Funderar på att åka till Ullaren nästa vecka och handla lite presenter. Jag vill ju köpa en minispis med kastruller då jag vet att det skulle gå hem för honom. Han fullständigt älskar BVC:s spis med kastruller och våra kastruller med. Kan ju gissa på att Gekås har superbilliga sådana. Det blir inte överdrivet mycket presenter då han är så liten och dessutom får grejer hela tiden men lite blir det ju ändå. Grejerna måste ju få plats i rummet med! Det finns inte så mycket yta kvar snart.
Idag har vi varit i Kungsbacka stad med Helena och Alvin. Jag shoppade: sittdyna till vagnen, Villervalla solhatt och ett par skor på Second Hand butiken. Sen lunchade vi på Tio Pepes. Alltså gud vad stojjigt det blir med två småbarn som ska matas och så ska man hinna äte själv med men man klarar det bra ändå, man lär sig vara effektiv. De små skötte sig bra men var lite livade i slutet. Efter luncen åkte jag till BVC där vi träffade min gamla föräldragrupp. Det kom en dietist dit och pratade om barnmat och vad man ska tänka på mm. Det var ganska bra information. Barnen hade växt och en gick tom, fyller 1 på fredag. Jag frågade hur det hade börjat strax innan och det stämde bra in på Max framsteg så vi får väl se när han går. Inget att stressa på...
1 dag gammal





Nästan 11 månader



Soool

Nu är värmen här på riktigt. Igår var det minst 18-20 grader och jag kunde promenera i t-shirt. I bilen var det stekhett så nu känns det som vår. Hela veckan ska vara fin så det är gött. Jag fick tom lite färg efter promenaden igår. Idag ska vi bara vara hemma så jag ska ta och sola på altanen tänkte jag. Jag längtar till helgen nu. Långledigt och påskfirande. Vi äter alltid påsk-lunch hos Nicklas föräldrar och det är så good mat! Lite som julen.
I helgen har vi gjort en hel del och självklart blev det massa grillat. Kycklingfile marinerad på karibiskt vis, grillade tunna skivor barkis med hemmagjort vitlökssmör blandat med paprikapesto på och grillad paprika till det med sallad och klyftpotatis. Och en massa korv med bröd! Så jvla gott! Vi köpte en ny grill fredags då den gamla var sliten och vi fick ett bra erbjudande på Coop. Denna var mycket större och vilken skillnad det blev på grillningen. Jag retade Nicklas för Fredde i Solsidan haha. Ni vet när han blir besatt av grillning.
Något annat kul hände med. Max tog sina första små steg. Han tog 3 steg till min vän Luisa som blev så stolt! Efter det han han tagit 2-5 steg ett par gånger men sen sätter han sig på rumpan. Så det är ju inte så att han går än. Han har också lärt sig att gå upp för trappan. Jag trodde jag skulle svimma då han krypit upp halvvägs upp i trappen medan jag gick till köket. Livsfarligt! Så nu ska vi köpa grind och aldrig lämna han en sekund utan sikte i hallen.

Fyndat igen

Idag åkte jag som sagt ner till torget i Kungsbacka för att kolla på vårjacka och jag hade höga förväntningar. Gick först till "Pilutta" men de hade faktiskt inte så mycket jackor. Jag såg en superfin jacka som kostade 589 kr och jag kände inte för att lägga så mycket pengar. Jag köpte dock en fin Villervalla-scarf till Max=) Sen gick jag vidare till Babyproffsen och de hade endast Lundmyr-jacka för 500 kr och den kändes inte så praktisk så det blev inte den heller. Gud vad besviken jag blev. Mamma sa att hon kunde bidra lite till den dyra jackan men jag tyckte ändå att det kändes fel att köpa den. Och jag kom inte på att det fanns mer barnklädes-affärer där. MEN så kom jag på! Det finns en second-hand butik med barnkläder där. Den öppnade i samma ögonblick jag kom dit och GUUUD vad mycket fina kläder! Märkeskläder och billigt! Kändes nästan som en marknad. Det första jag hittade var en jättefin blå vindtät jacka med luva från Polarn & Pyret som just kommit in och de brukar gå åt direkt sa hon som ägde butiken. 250 spänn gav jag för den så gissa om jag blev nöjd! Den var i st 80 och passar men är lite stor så han kan växa i den, vilket är bra för då kan han nog ha den till hösten. Hittade en Villervalla solhatt med men funderar på att lämna tillbaka den imorgon då den passade exakt och en sådan i nypris skiljer typ 30 kr så jag kan lika gärna köpa en ny. De hade även mycket fina oslitna skor. Det är ju dags att köpa det nu. Jag kommer att åka dit ganska ofta känner jag på mig och fynda ordentligt! Alltså kläderna där var i väldigt fint skick och inte vilken skit som helst. Hon som tar in kläderna sa det att hon tar bara emot det hon vet säljer bra. Så idag blev jag väldigt nöjd! Jag avslutade sedan den lilla shoppingturen med thai-mat som jag köpte hem till mig och mamma.
Grabben är laddad för våren!



Tjihooo!

Max kom in på sitt förstahandsval på dagis! Känns väldigt skönt nu kan jag säga! Det roliga är att hans bebbe-kompisar kom in på samma avdelning! Jätteroligt för de små men också för oss vuxna. 10 augusti är det inskolning och Nicklas ska göra den. Jag funderar på att vara ledig en dag för att kolla läget. Åh när blev min lilla pojk så stor?! Max är inne i en väldigt behaglig period nu, en riktig solstråle-period. Han är så himla glad! Ett stort leende hela tiden och skrattar och busar. Han har börjat "digga" till musik och gör det även när han är glad. Det ser ut som han headbangar haha. Går gör han inte än, han övar på balansen fortfarande och vågar inte riktigt än.
Idag ska mamma komma hit medan jag åker och kollar på vårjacka. Får se vad det blir. Fan Emma vad billig mössan var på Haga då! Anna: Jag köpte den på torget i Kungsbacka. Hoppas på att fynda något mer idag=)

Imorgon vet vi...!

Imorgon vet vi vilket dagis Max kommit in på. Snacka om nervöst. En annan kompis hade redan fått veta idag då hon ringt till rektorn på dagiset. Rektorn berättade då vilket dagis hennes dotter kommit in på och sa att de skickat ut breven igår så imorgon borde de komma. Jag ska ringa imorgon tidigt så jag får nog veta det då! Spännande...Det hade varit kul om alla bebbar vi träffat kom in på samma! Vi har sökt samma så vi får se som sagt imorgon!

Illamående

Ush vad jag mår illa...Har mått illa hela veckan...och har ont i magen. Vet inte vad detta är. NEJ jag är inte gravid jag är 120% säker på det.
Idag har vi snurrat runt på stan och storhandlat mat mitt på det. Det räcker liksom med en av dessa saker på en dag. Sen att jag mådde illa på detta gjorde det inte bättre. Jag hade sett fram emot en liten shopping-dag så synd att man inte var på tip-top. Idag var jag på jakt efter en vårmössa och vårjacka till Max. Alla mössor han har är så varma. Jag hittade en sååå fin mössa, Villervalla. Så himla fina kläder Villervalla har. Gick till torget innan Kungsmässan där de har lite mer speciella barnklädes-affärer. Alltså ingen H&M, Lindex och de andra. Lite dyrare och finare affärer som jag aldrig handlar i. Men jag tror nog det får bli lite mer av det nu, det blir lite roligare med det lilla extra som inte alla har. Efter det gav jag mig iväg till kungsmässan för att handla lite billiga bodys och kanske något till mig själv men något till mig sket jag i. Vårjackan hittade jag inte. Det fanns INGET alls och då tittade jag i alla affärer. Men imorgon ska jag åka till torget igen och spana om det finns en jacka i de "finare" affärerna=)
Fin Villervalla-mössa för endats 129 kr. Köpt på "Pilutta" i Kungsbacka!



Öppna Förskolan

Jag tycker att öppna förskolan är toppenbra. Max blir jätteglad när vi kommer dit och busar för fullt! Men varje gång man varit där känns det som man drar med sig någon sjukdom hem. Det är ju så många större barn där ocd risken att de har dagisbakterier är stor. Max har blivit sjuk många gånger efter vi varit där. Men som sagt man kan ju inte sitta hemma för att man är rädd att bli sjuk. Det är nästan alltid samma mammor och barn där, många har måånga barn ex ett större barn och små tvillingar. De tycker såklart att det är skönt att gå dit då man slipper jaga dom hemma och man får ju lite avlastning där. Igår blev jag och Helena helt paffa och gick hem snabbt därefter. En mamma sa: -Åh jag hörde att barnen haft vattenkoppor. Andra mamman- Ja barnen har varit jättedåliga kolla här:
Så drar hon upp tröjan och visar alla märken efter vattenkopporna. Jaja jag vet att det inte smittar kanske men man blir ju nojjig ändå. Max har väldigt nära ena ungen som hade haft det med. Jag vill inte att han ska få det nu. Haha nä vi stack därifrån och köpte kycklingrulle på Pizzan istället. Gud vad gott det var, jag köper aldrig sånt till lunch eller på vardagar men det var faktiskt vääldigt gott igår! Här kommer lite bilder från senaste:
Max nya fondtapet




Den är inte riktigt så mörk som der ser ut




Ute med katten





Nyplanterat




Premiär i gräset






Älskar sin gunga






Tänker

Just nu tänker jag väldigt mycket...På att det snart är slut på ledigheten..Max börjar bli stor..sommaren är här snart...vad vill jag med arbetslivet osv...Tiden går så fort nu. Jag har allt jag kan vara lycklig över, men det enda som känns lite halvdant just nu är arbetslivet. Vad vill jag? Det ska nog bli bra...Snart är början på en ny spännande tid.

Idag har vi varit på rytmiken och vi var många idag och även en ny trevlig mamma. Det blev massa fika och kaffe där, jag var vrålhungrig då jag inte hann med det hemma innan. Efter det skippade vi faktiskt att vara sociala för jag kände att jag ville fixa hemma. Max somnade direkt i bilen och sover fortfarande i vagnen på altanen. han har nu sovit i 1.45. Han sover gott och länge ute! Lunchen är fixad, torsk med potatis och äggsås som jag hoppas att han ska äta! Resten av dagen blir lugn och jag ska nog hinna med Step/Styrka ikväll med.
Fredagen blev lyckad med resturang och Robert Gustavsson. Vi käka på La Terazza och jag tog Oxfile. Men vi alla var lite besvikna på maten då den inte var överdrivet god. Nästa gång blir det Texas Longhorn. Jag drack 3 st cider 4,5 och det var gott! haha 3 st är mycket för mig=) Vi fick skjuts hem så det var gött. Resten av helgen var lugn, vi har njutit av vädret, suttit ute i gräset, gungat, träffat grannarna och det blev massor av grillat! Grillad korv till lunch och grillspätt på kvällen, det är lyx det! Nicklas syster med familj gjorde oss sällskap och Max lekte för fullt med sin ena kusin som är 7 år gammal. De kröp omkring och jagade varandra och Max verkligen tjöt av skratt! Så roligt att de äntligen kan leka med varandra. I höst ska Max få en "plast-kusin" förresten. Kul med en till liten bebis. Jag hoppas att han nån gång kommer att få en riktig kusin...! Längtar ju så!

Nya projekt

Jag trodde jag aldrig mer skulle tattuera mig igen. Gjorde det för 8 år sedan. Har lite här och där men ryggen är väl där det syns mest. Har en stor tribal liknande grej som går över båda skuldrarna. Och en stor drake i svanken. Båda behöver justeras, jag vill tex lägga i vitt i den svarta tribalen för jag vill inte bara ha svart! Tiden jag gjorde dessa på var jag hårdrockare och ville ha det så. Nu ska det bli annat! Lotus blommor i starka färger, stjärnor, fjärilar, Max namn. En skön målning över hela ryggen, från svank upp till skuldror och allt ska flyta ihop till en vacker målning. Nu ska jag bara hitta rätt ställe att göra det på! Nicklas visste en bra i stan som han själv ska gå till. Jag har en stor nere och uppe så varför inte göra hela ryggen till nåt vackert?!

Vildingen är tillbaka

Så nu är vi friska! Max är sitt gamla jag igen. Vild och glad med andra ord=) Och väldigt enveten såklart. Han är också väldigt mammig och vill gärna bli bärd. Det tog nog lite på han den där magsjukan men kraften är tillbaka. Vi har börjat med snäll kost som risgröt, potatis med morot, majsvälling och blåbärspure som gjorde susen för magen. Men idag ska jag gå tillbaka lite till vanlig kost.
Vädret idag är fint men det blåser som f-n så man har inte lust att vara ute direkt. Idag har vi bara varit och storhandlat. Frysen och kylen är laddad med god mat och grilltillbehör! I helgen ska jag grilla!! Imorgon ska jag och Nicklas iväg på kvällen med hans jobb. Äta på resturang och sen på Robert Gustavsson på Lisebergsteatern. Det ska bli kul! Lyx att bli bjuden på allt med=) Planen var att Max skulle sova hos mamma men jag tvekar nu...Eftersom han har varit så dålig vill jag hellre att han sover hemma hehe...Så de ska antagligen vara här. Är jag mesmamma nu eller? Max är snart 1 år och har aldrig lämnats bort över natten. Vi har inte känt något behov av det. Vi vill ha honom hemma! Det blir skilland när han är 2-3 år och vill sova hos farmor eller mormor för att det är roligt...
Igår tränade jag för första gången på 1 vecka typ. Underbart var det! Jag blir så glad av Step! Riktigt kul är det!
Jag måste ligga i nu om jag ska gå ner i vikt! Ligger nästan på samma som innan graviditeten men allt är ju omfördelat och mer fett än muskler känns det som. Igår provade jag ett par "tjockisjeans" som jag köpte i somras och jvlas vilket häng det var på dom...Minns inte att jag var sååå bred om röva då...haha det är bra med sånt och med måttband så man kan se vad man gått ner! Ha en bra dag alla läsare och bloggare!

Kanske på bättringsvägen

När ska man besöka läkare egentligen? När denna magsjukan är över är jag glad att jag fått en ny erfarenhet av detta så att man nästa gång kan vara lugnare. Igår trodde vi att Max var bättre för han var pigg på morgonen och kröp omkring. Men när han skulle få risgröt räckte det med två små skedar och han skreeek pga att spyreflexen satte igång och upp kom massor. Suck! När han äntligen fått i sig lite vätska. Så höll det på hela dagen. Han fick inte i sig någon mat men däremot vätska. Blöjan tycker jag inte har varit mycket kiss i...Men när man ringer sjukhuset så lungar de en och man tror att man inte behöver åka in. Om denna dagen blir som igår åker vi in. Det blir till Halmstad då de i Kungsbacka rekommenderade de före Östra då man får snabbare hjälp där. Jag känner mig mycket tryggare där än på Östra tror jag. Har inga bra erfarenheter från östra. Natten gick bra, kl 5 drack han 200 ml välling, sket 3 ggr efter det och en liten uppstötning kom men han lyckades behålla det. Nu har han ätit en skål med risgröt och blåbärspure och han mådde inte illa av det. Nu sover han. Jag hoppas in lille skrutt blir frisk nu. Han ser så blek ut stackarn. Ser ut som han gått ner lite i vikt med...Men det vänder nog nu. Finns inget värre än ett sjukt barn. Snuva, hosta och feber- det är INGENTING jämfört med detta.

Det blev inte som vi tänkt oss

Ush och fy säger jag om dagarna som varit. Torsdags natt blev Max sjuk på natten. Han hade då 39,5 i feber och var dålig i magen under natten. Nej tänkte jag, inte magsjuka!! Morgonen därpå skulle jag mata han med gröt och två stoora kaskad-spyor eller hur man uttrycker det kom ut. Luktade inte friskt! Gammal mat å grejer i. Förlåt för er äckelmagade...jag är inte det men detta var äckligt. Han fick bara i sig välling och dagen resulterade i äckliga uppstötningar som stank äckligt och diarreer. På kvällen mådde jag illa så jag la mig. Sen hela natten låg jag och spydde. Illamåendet försvann på morgonen och övergick till feber. Nicklas fyllde år igår och vi skulle haft kalas med massor av mat och grillat, hade säker lagt ut 1000-lappen på allt så fick man ställa in det. Tråkigt. Stackars Nicklas som fick spendera sin dag i att ta hand om sjuklingar. Men han hann med att tapetsera Max rum iallafall=) Och det blev skitbra! Ska lägga ut bild en dag. Max är fortfarande dålig. Ingen feber men vägrar äta, dricka välling mm. Jag får mata honom med sked med vatten, juice mm. Lite gröt fick han i sig idag. Funderar på att åka till doktorn snart om det inte blir bättre. Jag hoppas det snart blir bra igen...

RSS 2.0