Bloggdesign

Jag håller på att försöka fixa designen på bloggen så det ser lite halvdant ut just nu..får se när den är klar! Nu dags för sängen..ska bli spännande att se hur denna natten blir!

The Big City

Imorgon ska vi bege oss till storstaden Göteborg. Det låter som jag bor mitt ute på landet lååångt borta. Jag vet att detta låter galet men jag har inte varit inne i city sedan innan Max föddes! Jag gillar inte stan, jag har allt i Kungsbacka. Vill jag shoppa åker jag till Kungsmässan eller till Frölunda Torg. Jag orkar inte med stressen och allt folk i stan. Men imorgon gör vi ett undantag och tar pendeln in med Helena mfl. Det kan vara mysigt att strosa runt. Självklart måste jag gå förbi NK-fönstret så Max får se julpyntet. Han tycker ju sånt är så intressant nu.
Från det ena till det andra. Vi har nattbeök utanför huset varje natt. Det är ganska kul att se nu när det är snö så ser man massor av konstiga fotspår utanför på morgonen. Det är katter såklart men även rådjur och något annat konstigt. Fotspåren är blandannat utanför fönstret! Konstigt att man inte hör något. Det är ganska lugnt med rådjur och älg här för bakom huset är det väldigt brant upp i skogen så djuren kommer inte riktigt ner. Men i lördags när jag och Max var uppe vid sju så såg jag en liten bambi här i snön=) Tänk vad skoj vi ska ha sen när Max blir äldre. Varje jul ska Nicklas klä ut sig till tomte och gå ut till skogen och visa sig strax innan jul haha, antingen blir Max glad eller sketrädd. Jag kan se det framför mig...Man måste ju även ställa ut gröt till tomten...Det gjorde mamma på balkongen när jag var liten och på julaftonsmorgon var skålen tom haha. Inte för att jag trodde på det helhjärtat men det var roligt.

Det känns bättre

Idag har jag lunchat med min chef och det kändes väldigt bra efteråt! Mina funderingar har väl lagt sig lite och det känns som att saker kommer att ordna sig. Jag har också löneförhandlat vilket känns bra och jag hoppas jag kan bli nöjd med svaret. Jag har ju haft en fast lön+provision på den men ville ha vissa förändringar på den. Så jag väntar med spänning. Gud vad jag hade velat jobba 80% till en början. Jag hoppas att jag kan det, eller jobba kortare dagar. Vi får se hur det blir! Medan jag var borta passade mamma Max och hon gav han lunch och efterätt, kalops och fruktpure. Han hade varit jätteduktig och inte sagt ett ord! Nu känner jag mig trygg när jag lämnar honom för jag vet att det går bra! Jag behöver inte ringa och fråga hur det går osv....
Har ni något kul som händer i helgen? Jag antar att det blir julstök hos många. Själv har jag fullt upp hela helgen och det kommer att bli en bra helg! Nu ska jag snart göra fläskfile med pepparsås och hasselbackspotatis! Tjing!

Jobbigt

Det gick inte med nattmålet men det var mitt fel för jag försökte inte ens. Max somnade kl 19 och vaknade vid midnatt och ville ha mat. Sen åt han halv 5 som jag räknar som ett morgonmål. Grejen är att jag bryr mig inte ens om jag vaknar och ger han mat 1 gång på natten, det är inte jobbigt! Men egentligen behöver han ju inte det och alla tjötar ju om det så...jaja vi får se inatt.
Idag har jag storhandlat, alltid lika gött när kylen är fylld! Guud vad sugen jag blev på alla julgrejer. Nästa handling får det bli lite mer julgott och julmat. Köpte endast peppárkakor, vörtbröd och julmust! Just nu sitter jag i köket och tittar ut. Det är mörkt och massa snö fortfarande. Det är mysigt med snö! Det lyser upp så fint. Jag har även nu fyllt i Max dagispapper=( Ush, längtar inte dit. Jag har räknat med 47 timmar i veckan. Han kommer ju vara där 7.30-16.15 ca...min gullunge hoppas han får det jätteroligt där! Vi har ju en hel del dagis här nere så jag hoppas att jag får första alternativet! Grannens barn går ju där och deras lille och Alvin har sökt till samma. Jag gör detta nu så slipper jag tänka på det mer. Jag får svar i april och eftersom jag är ute i god tid får jag nog mitt förstahandsval!

Nattmålet

Idag var vi på BVC och doktorn sa att Max var heeelt frisk och han tyckte han var en pigg och glad pojk! Max var hur lugn som helst och bara tittade på doktorn och skrattade när han skulle känna på magen och benen. Jag hade rätt om vikten, han vägde 8,3 kg och var 69 lång. Så längden hade jag fel på=) Jag rådfrågade lite om maten mm och hon sa att det är bara att köra på så länge han är nöjd. Men så nämnde jag det här med nattmålet som han ännu tar och hon tyckte att det var dags att vänja av honom vid det. Hur det nu ska gå. Han somnar ju av det men jag får göra ett försök. Det kan ta 1-2 veckor innan han vänjer sig. Suck vi får väl se inatt. Det är ju inte alltid han äter på natten men oftast. Men det kanske är av lathet från mig med att ge honom flaskan varje gång han vaknar för ibland somnar han ju av sig själv. Jaja jag återkommer om hur det går.

6 månaders kontroll

Imorgon ska Max träffa doktorn för en rutinkontroll som han gjorde vid 2 månaders ålder. Då kollar dom ögon,öron,hjärta och annat för eventuella avvikelser. Det blir såklart också vägning och mätning. Jag gissar på 8,3 kg och 72 lång. Vi får väl se vad som stämmer. Jag tycker han har vuxit så himla mycket det senaste! Det blev lite knasigt med morgondagens schema: 9.15-BVC, 10.00-Mammagruppen, 11.30-Babysim. Jag måste tyvärr skippa mammagruppen då det blir för tajjt med allt!

Man blir trött av allt bus







Glaaaaad






Myser

Jag myser med mig själv. Nicklas kommer hem sent idag och jag har tagit fram alla ljusstakar i fönstrerna och det är jättemysigt, jag har även tänt massor av ljus vilket jag aldrig gör annars! Ute är det nu mörkt och massor av snö! I helgen ska vi fixa granris att klä in vid altanen och trappen vid grovköket med ljusslingor i för att det ska se lite mysigt ut utifrån! Jag ska även köpa julgardiner och julstjärnor för nu ska det skrika jul här hemma!
Goda kanelljus doftar jul
En brasa värmer gött!

God kväll

Nyss hemkommen från ett härligt bodypump-pass har jag även nu nattat Max med en stor flaska välling, han åt upp hela 220 ml, vilket är rätt mycket för honom. Så nu sover han gott till imorgon hoppas jag! Idag har vi varit ute i Frölunda på lite ärenden. Dagens köp blev en varmare mössa till Max+ tjocka vantar-bara såna man sticker ner händerna i utan fingrar eller tumme. Helgen har varit lugn och skön, vi har bastat och badad bubbel som jag sa att vi skulle göra! Max har även ätit riktig mat som kyckling med potatis och grönsaker. Det verkade som att han tyckte om det men han är inte stormförtjust. Fruktpurén är godast. Det kanske var dumt att introducera det redan nu? Nu i veckan har jag inte så mycket planerat förutom babysim och på fredag ska jag träffa min chef som tyvärr ska lämna företaget. Jag har en del jag vill gå igenom så att allt går rätt till när jag kommer tillbaka sedan. Jag har även beslutat att jag vill börja jobba redan nu. Någon dag då och då, kanske 2-3 dagar per månad i vinter så att jag kan spara in mammadagar bland annat. Jag hoppas att de kan ordna något till mig. Jag tror att det är nödvändigt med för att lindra jobb-ångesten när det börjar närma sig. Jag vet ju hur snabbt det går. Man tror att mammaledigheten inte har ett slut men jag lovar, det är en liiten kortis i ditt liv som är över fortare än du anar!

Andfådd

Herregud jag är nästan andfådd efter ett blöj och pjamasbyte på Max. Han vägrar att ligga på rygg utan slänger sig runt på mage för att kravla iväg. Så nu vet jag att till 6 månader så är bebislugna tiden över. Men det är roligt! Förut så garvade vi ikapp inne på skötbordet, varje gång han ska vända sig så skrattar jag och säger neeej och det är tydligen kul. Det är kul men ibland kan det bli frustrerande med. En sak som han gör nu med är att han ställer sig på alla fyra, på knäna och "juckar" fram och tillbaka, det ser skitkul ut. Han har sedan en tid varit besvärlig att somna på kvällen och vi har kommit fram till att han tar en powernap för tätt inpå läggdags. Så 2 dagar i rad har vi testat att om han sover senast kl 2,3 på eftermiddagen så stendäckar han kl 6,7. Men idag somnade han kl 4-5 så fortfarande vägrar han sova...grrr!! Men men han somnar nog snart...!

Fredag!

Vad skönt med fredag! Lite fredagskänsla får man ju trots man är ledig. På fredagar brukar jag oftast ta det lugnt och inte åka iväg på alltför stora grejer, Nicklas kommer ju hem tidigt med. Men det brukar väl bli nån förmiddagsfika kanske, lite veckohandling men oftast kommer min kära mor på besök då hon oftast är ledig. Då brukar hon passa Max medan jag går och tränar någon timme. Idag kommer hon men det blir ingen träning utan idag ska vi ut och handla lite, bla mat då kylen är tommare än tommast! Jag har en hel hög med rabattcheckar på blöjor och barnmat som jag ska utnyttja. Max blir 6 månader imorgon och jag ska nu introducera välling och lite burkmat. Han har ju bara ätit typ grönsaker och rotfrukter. Annars är väl allt bra, kände mig dålig igår men idag mår jag prima! Imorgon ska vi ha en riktig myskväll- vi ska basta och bada utomhusjacuzzi hos Nicklas föräldrar! Jag är väl inte jätteförtjust i att basta men en liten stund går väl! Om 9 dagar är det 1a advent!! Dags att ta fram julpyntet snart!

6 månader

För snart 6 månadersen åkte vi in till BB. Minns det som idag. Jag hade legat hela natten med regelbundna värkar. Efter 12 timmar bestämde vi oss för att åka in bara för att kolla läget. -Vi kommer hem snart igen, sa jag till mamma. Men inte! Får vi inte åka hem igen? frågade jag sköterskan. - Jo men inte utan bebis=) 6 timmar senare låg han på mitt bröst och hela världen vändes upp och ner. Tiden går så fort. Max är inte längre lillbebis utan ett barn! Han ligger inte längre still på rygg när man lägger ner honom, han sitter inte längre lika lugnt i sin babysitter och snuttar med sin filt. Det är full fart hit och dit. ALLT är han nyfiken på och vill åt. Lådor ska dras ut, sladdar ska dras i haha...Vi ligger inte lika ofta och matar med flaskan i famnen, nu äter vi mat och gröt! Låter jag bitter? Det är jag inte! Tycker det är jätteroligt att se hur Max växer och utvecklas! Men jag hinner inte med!
I helgen fick vi köpa nytt spjälskydd till Max, ett bredare eftersom han stökar så mycket i sängen och drar ner det. Det skyddar inte så bra heller, han slår lätt i huvudet i spjälet. Vi hittade ett fint som kostade 500 spänn. Snacka om att de tjänar pengar! Man är ju tvungen att köpa vissa grejer och de vet dom, priset spelar därför ingen roll om det är högt för man köper allt ändå. Hur som helst blev det mycket mysigare i hans säng. Vi har också sänkte ner sängen så att han inte lyckas komma ur den! För det hade inte dröjt länge tills han hade klarat det! Nej, nu ska jag förbereda för dagens babysim!

Julklappar

Jaha då är det snart dags för julklappar. Förra året behövde man inte ens tänka på julen för då var vi i Thailand! På självaste julafton vaknade vi upp i paradiset och låg och gottade i värmen. Det var så underbart! Man tänkte knappt på att det var jul. På kvällen mötte vi upp mamma och hennes man i deras bungalow som låg vid havet. Därifrån promenerade vi barfota till en resturang vid havet där vi åt thailändsk buffe samt var julfirande på deras sätt. Men visst är julen hemma mysig med. All god mat och julstämning med familjen. Det dröjer nog länge innan man gör en sån resa igen...
Men iallafall julklappar. Jag kommer inte köpa massvis. Det blir någon liten grej till familjen. Max får några julklappar men inte mycket, han är ju så liten ändå och han lär ju få mycket av alla andra. Kollade på babyshop och såg en grej som jag även såg på Svenska Hollywoodfruar: Pekboken för finare barn. Jag vet inte om jag ska tycka att det är roligt eller patetiskt. Hur fan ska de kunna säga champagne? Varför inte vara normal och ha en pekbok med: hund, katt, boll osv...?
Julbilder från Koh Lanta 2009





















Lätt att vara efterklok...

Åh jag har kommit på vad jag skulle vilja göra. Jag vill plugga till tandhygienist. Vad kommer detta från undrar säkert alla jag känner? Det är bara en sak jag tänkt på länge som jag tror hade passat mig. Det blir typ som det jag är utbildad till fast jag jobbar med tändernas hälsa. Jag är van vid kundkontakten och omgivningen är ganska lika skulle jag tro. Det är ämnen som jag tycker är intressanta att läsa som ex medicinska ämnen osv..Det skulle bli 3 års plugg. 3 år är inte så farligt egentligen. Men frågan är då, vill jag ha studieskulderna? Har vi råd till det? Ska jag ta det innan eller efter barn nr 2? Efter 2an antagligen....Sen vet jag inte om jag ens vågar. Tänk om jag är helt korkad och inte klarar den sortens plugg? Iallafall då ska jag läsa om utbildningen. Högskola...ok...ska jag göra högskoleprovet då? Minns jag något jag lärde mig från gymnasiet? Nej. Hur var mina betyg från gymnasiet? Ja inte världsbäst kanske för jag tänkte inte på framtiden i gymnasiet för att få bra slutbetyg. Vad gjorde jag efter gymnasiet då? Ja, drivde runt och ströjobbade här och var. Varför kunde man inte passa på att plugga till nåt vettigt när man bodde hemma?? Jaja det är ingen ide att ångra något, då kanske man inte varit där man är idag. Jag ska fundera på detta iallafall. Imorgon ska jag besöka min duktiga högskolekompis som ska få ge mig råd!

Man lär sig att vara effektiv

Som vanligt denna veckan har det varit fullspäckat. Inte det att man kanske gör något heeela dagen men har man ett ärende eller ska hälsa på någon så tar det lång tid. Sen kombinerar man det med hushållspysslor mm och det blir mycket. Igår var jag så trött att jag trodde jag skulle avlida. Först var det babysim men innan det stressade jag iväg på lite shopping till fars dag. På babysimmet var det mysigt, Max dök från kanten denna gången. Det går till så att jag sätter han på kanten och håller i hans händer och säger dyk och man känner nästan när han ska ge sig iväg och då tar man han under vattnet och drar upp han i armarna igen. Han kan dyka bra men håller munnen uppe så han får i sig vatten. Men det lär han sig. Jag kommer nog inte att byta till Åby då det är rätt bekvämt att ha det nära, det är bara bökigt i omklädningsrummet då det är så trångt. Ja, iallafall var jag dödstrött efter det. Då var det hem och fixa tvättberget, disk, städa och till sist matlagningen isamband med att man skulle underhålla Max som är i full gång med att dra ut lådor mm. Han kom även med nya ord igår: baba, ama, mama. Inte för att jag tror att det betyder mamma och pappa men det är kanske ord han känner igen eftersom man tilltalar sig mamma och pappa hela tiden. Egentligen skulle jag tränat igår men kroppen sa faktiskt ifrån. Jag la mig i sovrummet med Max och vi somnade tätt intill varandra från kl 18-19 ca. Sen fick Nicklas ta kvällsmålet med honom då jag hade svårt att ta mig upp ur sängen. Ibland behöver man en liten tupplur. Annars sover vi mycket bra på nätterna nu. Max sover mer "mänskligt", somnar ca 20 och vaknar kl 4, sen sover vi till 8.
Idag började dagen med att jag rusade upp och fixade mig, gav Max frukost sedan åkte vi till Coop och storhandlade då jag inte skulle hinna det annars i veckan och det är skönt att få det gjort innan helgen. Jag har "snålhandlat" i 2 veckor på Willys men idag blev det lyxhandla på Coop istället. Inte för att låta gammal men det är en annan känsla att handla där, lite lyxigare och trevligare. Det blev inte så dyrt tack vare alla rabattlappar man lyckades få med grejer man handlade. Fick typ 100 kr rabatt haha, jag har brytt mig om att ta såna när de hänger vid varorna men det lönar sig faktiskt. Ett nytt område man nu har hamnat i i mataffären är ju nu barnmaten, blöjor mm. Det är KUL att kolla runt där vad som finns. Idag handlade jag en större blöjstorlek, olika fruktpureer, gröt mm. Hade inte ens ätit frukost så jag köpte nybakade frallor mums! Har just ätit en lyxig frukost, Max sover sedan 1,5 timmar och snart ska vi ner till föräldragruppen. Idag ska vi prata tänder vilket passar bra eftersom han har ju sina två tänder!

Konstverk!

Så nu har jag äntligen lyckats med mitt konstverk! Max 3D-tavla är klar! Hans fina hand och fot med alla små detaljer är fångat! Ett minne för alltid!

Perfekt liv

Kommenterar min vän Idas blogg om det här med hur alla ska skriva hur perfekta liva man har osv på typ facebook,bloggar mm. Det är som om folk tävlar-vem har det bäst eller nu ska jag skriva för att andra ska få veta och förhoppningsvis bry sig. Man vill inte skriva om sina dåliga dagar eller händelser som om de inte existerade. Jag ser ingen andledning att skriva om sånt, det är inte den sortens blogg jag har. Jag kan lova att ingens liv är perfekt, men är man lycklig så väger det över ändå. Jag är lycklig men jag kan säga att min tillvaro inte är perfekt. Jag har funderingar och oroar mig väldigt ofta för olika saker mm. Just nu oroar jag mig mycket över min framtid inom jobb. Vad vill jag??? Hur blir det att börja jobba igen osv?? Hur ska jag ta mig ur bebisbubblan mm. Är så himla nöjd med att vara mammaledig att man inte vill något annat just nu. Jag vill ha en till bebis snart osv...Men jag vet att jag måste jobba och har jag det bara bra och trivs med mitt jobb så är det bra. Jag får se vad som kommer att hända på den fronten. Men sen när man börjar jobba då? Ska man vara hemma 6,7 varje dag och knappt träffa Max....får ont i magen bara av att tänka på det. Hur ska han må när han är på dagis heeela dagarna? Han kommer att få det bra där förhoppningsvis. Låter så hemskt bara att dagispersonalen ska träffa ditt barn mer än du själv. Varför kunde man inte bara vara rik och jobba deltid exempelvis. En sak är då säker: helger, semestrar mm kommer enbart vara att tillbringa med sina barn. Göra allt som är roligt för dom.
Dessa tankar är givetvis små bagateller jämfört med annat men det gnager mig av och till. Men jag måste sluta att oroa mig för detta redan nu!!!!!Fy skäms!

Här är beviset

Här ser ni Max söta små bissar=) Och lite mer bilder från de senaste veckorna.
5 månader med tänder
Coolingen

Sötnosen
God Natt!

Nu börjas det=)

Dags att börja barnsäkra hemmet! Igår drog han ut lådor, drog i gardinen och stoppade nästan fingrarna i eluttaget. Detta kan han göra tack vare att han sitter i sin gåstol. Den är väldigt bra att sätta han i men då blir han plötsligt några månader äldre med!

Fruktansvärt nöjd!

Idag har vi varit på Kungsmässan och shoppat. Vi var där ett bra tag och det var inte mycket folk. Max är så himla go att vara ute med i affärer. Han älskar att sitta och titta på allt bara. Så somnar han en stund och sen sitter han bara still och tittar. Dagens köp blev: till mig svarta jeans-slimmade, en skitsnygg persikorosa topp från Gina och en mörkrosa träningströja från HM. Till Max: 2 st pjamas, 1 tigerrandig och en med bara Tiger på, 1 skitsöt pandadräkt med öron och tassar och en rolig leksak! Man blir lycklig av nya saker=) Har lite kvar att shoppa för på mina presentkort som jag fått men det spar jag till nästa sug=)
Sex and the city kom inte idag!!! Men hoppas på imorgon!

Tand nr 2

Nu är Max andra tand uppe! Här går det undan minsann! Får inte glömma att notera detta i "dagboken". Försöker att skriva då och då i den om Max och framsteg mm. Det är ju faktiskt kul att ha sen när man är 50 eller nåt...ush vad hemskt det lät. När man är 50 är kanske alla ungar utflugna och då hoppas jag självklart att jag och Nicklas bor kvar här eller kanske i ett annat nytt hus i närheten. En liten lägenhet i Thailand hade heller inte suttit fel! När vi sen är pensionärer åker man dit över vintrarna! Gött! Fast ja just det, vi ska ju bli miljonärer så att det kommer vi nog kunna göra långt innan. Idag kommer en efterlängtad sak på brevlådan! Sex and the City 2!!! Jag kunde ju inte se premiären den 25 Maj i år för då hade jag en liten nyfödd i famnen=) Jag kommer väl inte att kunna se den med min hela koncentration men det går nog bra! Om ett litet tag blir det Kungsmässan tror jag....skulle egentligen fått Sällskap av Helena men Alvin var sjuk=( Blir nog inte att vara där så länge, bara jag får handlat pjamas till Max!

RSS 2.0