Redo att flytta

Idag åkte jag till huset då det var ett tag sedan jag var där. Eftersom vi inte har nycklar får man stå utanför och kika in, vi har aldrig varit inne i huset då det bara är byggarna som har tillgång än så länge. Blev så glad för nu har alla tapeter kommit upp och kaklet i köket var klart. Fan vad snyggt allt blev! Är riktigt nöjd! Nu när teglet låg på taket såg det helt klart ut med. Känner redan att det kommer bli så himla trivsamt där. Det ska bli skönt när flytten är avklarad. Nästa helg och i veckan blir det att börja packa! Svårt att veta vart man ska börja bara...
Jag ser fram emot: våren och sommaren!! Sitta på altanen och njuta i solen...härliga promenader, grillkvällar mm. Grillen kommer inte vara sval en sekund!

Sunday morning

Det är så härligt med söndagar när man arbetat en hel lördag. Man uppskattar verkligen att man får sova ut och bara vara ledig! På söndagar är frukosten viktig! Då ska det gärna vara "hotellfrukost" serverad. Idag blev det att åka till Coop och handla färskt bröd, med massa gott pålägg, grönsaker, juice, te (jag har börjat dricka te), ägg mm. Sedan är man mätt och belåten och laddad med energi.
En liten jobbig grej: jag har börjat må illa igen=( Eller så är det bara för att det är så mycket runtomkring hela tiden. Hoppas det går över. Imorgon är jag ledig. Ska till föräldragruppen och MVC på kontroll, sedan blir det en träff med min älskade Madde.
Ha en bra dag!

Nu mår jag illa

Jag är inte gjord för att göra massa saker på en dag har jag kommit på. Ligger utslagen i soffan och mår skitilla.
På jobbet var det fullt upp, stressade iväg till gymet och powerwalkade i endast 30 min för jag ville hinna till Frölunda Torg. Pulsandes över snön stressade jag till bilen, fick borsta av all snö som lagt sig under dagen. Sedan till torget som har blivit för stort! Det är för långa streckor att gå mellan affärerna! Fort till apoteket, lite andra affärer och till sist hemköp. Sedan hem med tunga kassar, in med maten i ugnen (findus fiskgratäng), slänger i mig en macka för att få balans i blodsockret, in i duschen, in med tvätt. ÄTA! Åh gud nu mår man som man förtjänar...
Och nu ska jag bara vänta på att tvätten ska bli klar, föna håret och fixa disken...suck...
Jag vill ha HELG så jag kan vila...jag jobbar lördag så jag är ledig söndag och måndag. Rätt skönt att vara ledig en måndag! Nu ska jag försöka varva ner och klappa lite på magen och vänta på att mannen ska komma hem=)

Flytten närmar sig

Den 10 Mars är det besiktning på huset och om det är fritt från anmärkningar invändigt så får vi nycklarna i handen! Då blir det kanske flytt om två veckor! Det är ganska svårt att förstå att vi ska flytta. Har inte börjat packa nånting men det räcker nog med en vecka innan, det är nog städningen som tar tid men det har vi gott om tid med bara vi får ut möblerna. Så snart är det Bye Bye Frölunda.


Jag har bott i Frölunda i hela mitt liv, jag bodde i Kungsbacka en liten period för några årsedan och minns hur mycket jag trivdes där. Jag gillar naturen, folkslaget, stämningen, shoppingen, ja allt helt enkelt. Ser fram emot att bo i den delen av landet. Sedan har jag såklart de flesta vänner och familj i Frölunda men det är inte jobbigt att ta sig till Frölunda eller till mig, det är raka vägen på motorvägen! Och alla vänner är välkomna när de vill!


Hur som helst ser jag fram emot det "nya" livet. För det kommer att bli en rejäl omställning på många olika sätt.
Inte för att mitt liv nu skulle vara dåligt, tvärtom, jag har det skitbra! Men det är dags för "ett steg framåt"=) Och det blir helt i rätt riktning och till det bättre!


Oops I did it again...

Det råkade slinka ner en vaniljbulle på jobbet...

 


Helrenovering, tack!

Nu blir det helrenovering ikväll. Kroppspeeling med Gildas Body Salt Scrub, en jätteskön kroppspeeling med havssalt och vegetabiliska oljor. Peeling i ansiktet för att få bort allt torrt. Sen blir det AHA Mask för lysterns skull och färgning av fransarna! Jag känner mig riktigt blek och äcklig just nu, blä! Är förkyld också så att det bidrar väl en hel del. Men jag tycker det är viktigt att man inte glömmer bort att unna sig själv sånt här emellanåt. Man känner sig mycket fräshare efteråt!


För varje vecka nu som går händer det mycket i magen. Rörelserna blir alltmer påtagliga och man känner riktigt att det ligger en liten bebis därinne. Men ibland är det lite obehagligt om han/hon får en en riktig fullträff nånstans. Igår kände jag en rejäl fot/arm/knä som sparkade hur hårt som helst. Eftersom jag höll handen där blev jag nästan skrämd, var inte alls beredd på det. Men det är kul att man känner att det växer! Det har ju trots allt tagit så lång tid. Nu börjar det även bli svårare att hitta kläder som passar. Om ekonomin hade tillåtit hade jag köpt massa fina gravidklänningar som jag bara kunde ha varma tights under. Men men shopping ligger inte så högt upp på listan just nu tyvärr...=(


Nu får det vara slut..

..på alla godsaker. Har ätit kakor, bullar, kladdkaka i en vecka nu. Chips å sånt lockar inte alls men sötsaker och gärna bakverk är väldigt gott. När det gäller mat föredrar jag hemlagad god mat som tur är! Har nog gått upp 1-2 kg på en vecka. Vågen visar iallafall på 66-67 kg. Jag har ju räknat med att gå upp 10-15 kg. Det får inte överstiga 15 kg...Hoppas allt överflöd rinner av en sedan. Jag ska bli fit fit igen...
Många tänker säkert nu att men herregud njut av graviditeten! Jag njuter hur mycket som helst ska ni veta men inte när jag proppar i mig onyttigheter varje dag! Å jag tycker inte man ska överdriva bara för att man är gravid.
Nej, nu blir det onyttigt max 1-2 gr i veckan!
Detta är den bästa kladdkakan!

Hemma idag

Idag är jag hemma från jobbet. Är förkyld, tung i huvudet, seg och sov knappt inatt pga av att jag inte kunde andas för näsan var helt igentäppt!
Bebben var helvild inatt med och sparkade så mycket att det gick inte att sova!
Idag var ju första mötet med föräldragruppen i Kungsbacka och det var jag tvungen att gå på kände jag eftersom det var första gången. Det var trevligt och det verkar vara lärorikt. Vi var bara 5 par så det var lagom. Det började med att man skulle presentera sig sen fick männen gå ut tillsammans medan vi gravida satt tillsammans och skrev ner frågor och funderingar man hade. Sen gick barnmorskan genom en hel del osv...Nästa möte blir om en vecka igen. Jag tror föresten att jag bestämt mig om var jag vill föda och det blir Varberg. Vi tillhör ju det mer eller mindre nu så man blir automatiskt medräknad att föda där. Jag har hört så himla gott om Varberg, man får stanna tills man är redo att åka hem osv...låter bra det!

Nu ska jag krypa ner i soffan med en varm kopp te med honung.


V.28 och ca 12 veckor kvar tills du kommer

I natt drömde jag att vi var på ultraljud igen. Vi skulle bara kolla att allt var bra och vi sa till barnmorskan tydligt att vi vill INTE veta könet.
Så helt plötsligt så ler barnmorskan och säger: -Åååh, en liten snopp! Det blir en pojke...
Glada blir vi men ändå kändes det lite tråkigt eftersom spänningen försvann lite...

Jag kan ju lika gärna fortsätta...

...att vara lite mer negativ och arg då eftersom det började lite lätt igår när jag skrev. Så här har dagen varit:
Vaknade med ett gott humör kl 8.00 och gjorde en god frukost. Är alltid så underbart innan man ska till frissan. Visste att det var snökaos men ärligt varför skulle inte vagnarna kunna åka som vanligt för det??
Kommer till hållplatsen och fattar direkt eftersom massor av folk står där och spekulerar om vagnarna går eller inte. Väntar en stund och då kommer 1:an, dock fel vagn för mig men jag hoppar på eftersom jag måste ta mig in till stan iallafall. Då har jag en kvart på mig. Ser sen 7:an, hoppar av och tar den. Gött då kanske jag kommer max en kvart sent till frissan tänker jag. Klart att inte 7:an kan åka sin vanliga väg då utan tar en heeelt annan väg. Till slut är jag framme hos frissan, kom typ en halvtimme sent och känner mig verkligen hyperstressad. Men det blev en trevlig stund och håret blev fint.
På väg hem sedan tog det ca 2 timmar eftersom vagnarna kom aldrig så till slut var det bara att traska från Avenyn till Brunnsparken i motvind för att hoppas på att bussarna gick. Till slut kom jag till Frölunda Torg och fick gå hem i motvind.
Låren är röda av kyla, jag hann bli så kissnödig att jag fick sammandragningar.
Nu sitter jag i soffan, har just ätit gårdagens rester, hoppas på att tina upp och att bli på  bra humör igen så att min stackars sambo inte ska få lida alltför mycket. Jag tänker INTE gå ut förrän måndag morgon då jag inte har något val.
Ni som undrar varför jag inte tog bilen idag kan få veta det att parkeringen var inte plogad och det fanns inga parkeringar vid frissan, endast snövallar.

Nu får det vara nog

Ok det var jättegulligt när snön kom för en gång skull. Alla var jätteglada över en vit jul osv. Men nu har det väl gått lite till överdrift. Snöfall efter snöfall..jag blir så trött. För det första tar det hundra år att komma iväg på morgonen för jag måste borsta av den där äckliga snön. Sen om man har tur så kör man inte fast på vägen ut. Är det inte snö är det frost. Jag har haft ont i axeln ett tag nu för det där skrapandet! Sedan ställer det till problem för mycket annat med. Allt går långsammare på vägarna för folk är rädda att köra som vanligt. Man är alltid blöt om fötterna trots ett par riktigt vinterkängor. Kommer det lite regn blir allt till is. Imorgon skulle det tydligen komma 30 cm snö och storm. Jag ska till frissan imorgon och nåde kollektivtrafiken om den står still!! För tydligen är inte Göteborgs kollektivtrafik anpassad för vinterväder.

Man kan ju inte annat än att gå i ide...



Vi går mot ljusare tider!

Gött att när man slutar jobbet nu kl 17.00 så är det ljust!! Underbart! Ljusare tider=vår, Vår= Bebbe.
Jag är tröttare än tröttast denna veckan. Får köpa järntabletter i helgen. F-n vad lite tid man har alltså! Jag fattar inte vad man gjorde förr när man hade all tid i världen...
Nu måste Bebben ha växt för nu har jag börjat känna nya rörelser. Nu känner jag rörelserna vid revbenen och mycket vid sidorna av magen. På just de ställena kan jag liksom känna "kroppen", om det nu är fötter eller armar som sparkar/boxar. Där moderkakan ska ligga känns det mer som att den ligger i vägen så det blir mer buffar där.
Men det är en aktiv liten buse därinne iallafall...
Igår var jag hos min kompis I som också är gravid=) Vi båda har just nu samma mål: att ta sig till V.30. Då är det inte långt alls kvar. Först hade jag som mål V.12, V.18; V.25 och nu 30. Shit vad tiden går fort!
Trevlig kväll!
Katten bloggar också!

Brist på tid

Jag har haft alldeles för mycket att göra denna veckan att jag inte ens haft tid eller ork att slå på datorn. Jag har även varit iväg två dagar på föreläsningar så jobbdatorn har jag inte haft heller...

Jag återkommer med uppdateringar under dagen...

Ha en bra dag!

Världens snabbaste efterrätt:

Smulpaj! Blev så sugen på rabarber och blåbärspaj.
Alla Hjärtans Dag-design=P

♥ Happy Valentines Day ♥

Önskar er alla en Glad Alla Hjärtans Dag!
Dagen på året då man ska visa sina nära & kära lite extra uppskattning. Men det ska man inte glömma av att göra varje dag. Men det gör man inte alltid, jag vet...

Redan söndag

Helgen bara rinner iväg. Igår slocknade jag på soffan typ kl 20 och vaknade efter kl 22, hur kul är den då? Jag måste ta mig i kragen nu, jag beter mig redan som en trött småbarnsmamma!
Tänkte bara lägga upp lite nya bilder på huset. Sen lägger jag inte upp mer förrän huset är helt klart.
Ha en mysig dag i solskenet!

Lite bilder på huset

Ja det ska bli spännande att se slutresultatet. Teglet kommer på måndag. Ska dit imorgon och ta lite bättre kort på framsidan å baksidan. Men såhär ser det ut än så länge!

Just nu..

..är huset på plats! Dom håller på att montera det...huset kommer i flera olika delar och om 2,5 timmar ska taket vara på plats så då är själva monteringen klar tror jag. Sen är det allt finlir kvar. Dom vill ha 20 arbetsdagar på sig att bli klara men det kan bli klart innan dess! N är där nu och ser på! Ikväll lägger jag eventuellt upp bilder...

Ha en bra dag!


Järnbrist=trött?

Denna veckan är jag jättetrött...fy vad dåligt med energi jag har! Kan det bero på att jag har lite järnbrist kanske. Jag hinner aldrig åka till apoteket för att köpa järntabletter!
Idag ska jag även träna efter jobbet. Eller träning å träning..powerwalka i 40 minuter på gymet blir det men det känns ändå rätt skönt i kroppen efteråt. I helgen blir det Body Pump så då har jag iallafall tränat 3 ggr denna veckan. Ska försöka hålla det så. Vill inte att det ska gå månader utan att träna för då känns det som man är tillbaka på ruta 1 när man vill komma igång igen. 


Ojoj

Nu var det visst 99 dagar kvar, inte längre tresiffrigt=) Nu kommer tiden att rinna iväg. Februari är ju snart slut! Rätt som det är sitter man med "Bebben" som är 4 år och undrar vad som hände med tiden.

Igår lyckades jag filma magen när Bebben fick sig ett litet ryck och rörde runt därinne. Magen åker lite upp och ner. Ville gärna lägga in klippet här men om jag förstår rätt så måste man lägga in det på YouTube för att kunna lägga in det här??? Försökte men som vanligt gick det inte. Gör ett nytt försök sen kanske...

Imorgon händer en spännande grej, vårat hus kommer och ska monteras ihop. Shit vilken syn, men jag ska inte se på. Så ikväll gäller det att ladda kameran så N kan ta massa kort, för han ska vara där kl 8.00 när de börjar=) Så på Lördag blir det raka spåret till huset när man vaknat!

iPhone!

Igår kom min Iphone=) Jag är inte så prylgalen med sånt men den är jättesnygg! Nu ska jag bara lära mig alla funktioner! Det var N som köpte oss varsin, en vit till mig och en svart till honom. Tack älskling!
Så from idag är jag ingen Comviq-kontant kärring längre utan nu är det 3 abbonemang som gäller. SÅ skönt att slippa ladda på kortet jämt och när man har barn mm så är det inte så lämpligt med kontantkort.





Trött

Jag är jättetrött ikväll...ligger i soffan under täcket och hör min mobil ringa som ligger i hallen. Jag orkar inte svara eller se vem som ringer...suck...

3D/4D Ultraljud?

Fick ett ryck förra veckan och bokade ett 3D/4D ul på en privatklinik i stan. Där får man se bebis jättetydligt, typ hur hon/han ser ut. Mest ville jag göra det för att se att allt var bra igen...sen kunde man få veta kön men det vill jag verkligen inte! Men tänk ändå när man ligger där och vet att man KAN få reda på det. Nej, jag tror jag ska avboka det. Dels för att jag vet att allt är bra med Bebben och jag kommer ju få träffa vårt lilla underverk snart ändå...att se hur han/hon ser ut i ansiktet kan jag gott vänta med...Dessutom kostar detta 1700 kr...

Bebiströjan

Nu har jag beställt bebiströjan! Blev så sugen när jag såg Idas på bilden=) Ville såklart ha rosa men den var slut!



Skönt!

Kom just från barnmorskan då jag gjort den första riktiga kontrollen sedan inskrivningen. Känns så skönt varje gång man varit där! Idag fick jag väga mig, hade gått upp 5 kg vilket var en helt normal viktuppång för min tid. Blodvärdet hade gått ner ganska mycket sen sist men låg på det normala värdet ändå eftersom järnet sänks när man är gravid. Men jag ska ändå äta mer järntillskott nu. Sf-måttet låg helt normalt för min tid det med och det är ju det allra viktigaste tycker jag. Ni som vet att jag har tjatat så om min lille mage (men som nu växer) MEN den är helt normal. (Sf är måttet på livmodern)

Bebbens hjärta slog också fint. Undrar om det är sant det där med att slår hjärtat snabbt är det en tjej och om det slår långsammare är det en pojk. Isåfall är det garanterat en pojk...sist låg slagen på ca 126 ocn nu på 130-133. Normalt är 120-160 slag per minut.

Nu har jag även skrivit in mig på MVC och föräldragrupp I Kungsbacka eftersom vi flyttar om några veckor. Första föräldragruppsmötet är 22 februari, ska bli spännande! Förhoppningsvis lär man känna en och annan trevlig!

Vilken dag!

Idag var vi tvungna att åka till tomten och kolla läget, skotta lite snö mm eftersom huset kommer på fredag. Vi fick en chock när vi kom dit. Hela tomten var begravd i metrar av snö och det är vårat ansvar att se till att huset kan levereras, att vägen är ok så att kranen kan stå där. Suck det var bara att sätta igång att skotta av. Jag tog det lugnt, kände att jag inte kunde ta i eftersom magmusklerna har svikit mig nu, de går inte att spänna eftersom de har delat på sig. Började nästan gråta för det kändes så omöjligt att vi skulle klara av att få bort den snön som behövdes få bort. Rätt som det var kom räddaren i nöden. En bonde som bor nedanför på en gård, han hade en riktig snöplogstraktor. han hjälpte till att ploga fram vägen som blivit lite smalare och han gjorde även en plats så arbetsbilar mm får plats. Detta underlättade en hel del! Hehe på landet hjälps man åt=)
Sen orkade inte jag mer då jag fick ont i ryggen och fötterna var som isbitar. Stackars N fick skotta runt hela huset, garaget mm. Låter inte mycket men det tog 5 timmar detta. Så nu är man rätt sliten...

God Morgon!

Ja undrar vad denna dagen har att erbjuda! Har inget planerat idag vilket är skönt. Känner mig ändå lite krasslig. Men solen skiner så det blir nog en långpromenad iallafall. Funderar på om jag ska köpa lite nya underkläder. De börjar sitta lite trångt nu. Jag har ju sagt att jag inte får shoppa så mycket nu, men det som är bra att när man är gravid och växer så måste man haha. Å andra sidan så tex hur många snygga par jeans/byxor jag än ser kan jag inte köpa dom för jag är inte i min riktiga size. Så det är också en fördel!
Om en vecka vid den här tiden står förhoppningsvis huset på plats. Så hoppas för guds skull att vädret håller i sig. Blir det snöoväder tror jag inte att det går att leverera en sån stor last på vägarna. Grunden ligger för övrigt begravd under snön och det har jag oroat mig för. Men det är tydligen grundgubbens ansvar att skotta undan.
Har nu även fixat kakelgubben så 5 dagar efter husleverans kaklar de badrum och kök. Det blir najs! I badrummert blir det grå/stenaktigt kakel i större plattor, vita större plattor på vägg och en mosaikpelare bakom toalett som matchar golvet. I köket som för övrigt är vitt blir det avlångt, svart kakel.
November, Jag i full gång med att elda grenar på tomten.

Jag insåg idag...

Att jag faktiskt kommer att bli tjock...Har gått upp 5 kg iallafall och har ångest att mina lår och röv ska växa, att fettet ska dallra och celluliterna ska bli värre. Har alltid haft komplex över mina ben men sen ja började träna lyckades det bli bättre. Nu väger jag snart som jag gjorde innan jag började träna men jag vet att det nu är en annan form och av naturlig väg eftersom jag är gravid. Men jag ska inte "unna" mig en massa skit bara för att jag är gravid utan jag ska äta som vanligt och så sunt som möjligt så bebis får i sig riktig näring. Nu när illamåendet är borta kan jag äta grönt och nyttigheter igen.
Sen när bebis har kommit vet jag exakt hur jag ska göra för att bli i en normal size igen: och jag kommer att vara skitmotiverad som jag var sist jag bestämde mig för att gå ner! Så här ska det gå till:
  • Amma
  • Äta sunt, inte banta men äta vanlig mat och undvika skit
  • Promenera, vardagsmotion
  • Träna hemma om jag inte kan gå till gymet, hantlar, situps och andra övningar med kroppstyngd, träningsdvd mm
  • Gymet OM jag kan komma ifrån och ut och jogga om det så bara är i 30 min
Klart att det ska gå vägen!

Mage V.25


Jag kan inte riktigt förstå...

Min mamma har en bekant som nyligen blev mormor...en liten pojk blev det på ca 2 kg och 46 cm...en ganska liten bebis ändå. Sedan berättar mamma att dottern var storrökare under hela graviditeten så det förklarar ju saken. Hur kan man vara det? Vissa drar ju iallafall ner på rökandet och visst man kan ju föda ett barn som kanske inte påverkats av det. Men min fråga är hur kan man??? Jag kan inte ens ta ett bloss för då hade jag fått ångest. Tänk er den lille kroppen men alla små organ som får detta i sig dagligen hur mycket som helst. Får barnet typ abstinens eller så sen när hon/han kommer ut? Förr i tiden var det väl inte så noga kanske, folk drack och rökte hej vilt men det är ändå andra tider nu.

Jag säger bara EN SAK! Själviskt och jvligt dumt...

Igår skulle jag lägga upp lite magbilder men det var rätt trögt att ladda upp så jag gör ett nytt försök ikväll! 



                                                             

Nej Tack!

 


Min humor...

I Göteborgsposten idag haha...






Åh jag blir galen av alla söta bebiskläder!

Jag vill köpa massor av kläder till Bebben nu! Det finns ju så många startkit att köpa som innehåller det mesta man behöver! Har redan köpt ett jättegulligt som passar både flicka å pojk, plus lite annat så i princip har jag en ganska bra start när Bebben anländer. Men jag saknar en sak å det är byxor/sparkdräkt/pyjamas med fötter på. Har alltid tyckt att de växer ur det direkt så det är bättre utan fötter men det är ändå många som har rekommenderat det i början...Vad säger ni som har barn om det? Ja, jag vet att det är ett tag kvar...jag SKA inte köpa mer nu förrän det är dags...

Ha en bra dag!


Vecka 25!

Nu är jag i V.25! Bara 5 veckor kvar tills V.30 sen är det inte långt kvar! Tiden måste gå fort nu..så segt när det inte händer så mycket. Ska till bm nästa måndag så det ska bli skönt att få prata lite med henne om de funderingar/oro man har. Förhoppningvis tycker hon fortafarande att min tillväxtkurva är normal trots att jag är liten om magen. Bebben sprakar ju som tusan varje dag så han/hon måste ju ha det bra och växa normalt...

Bara Februari, Mars, April...sen är det Maj♥

 


RSS 2.0