Nu åker vi snart!

Ligger nu i sängen och skriver ett sista inlägg innan resan! Är helt slut efter en dag med många olika sysslor! Jag kommer inte att skriva något under resan då jag gärna vill ha en paus från all kommunikation som finns som telefon och dator till exempel. Där nere lever man bara för minuten och vet knappt vad klockan är vilket är otroligt skönt. Mina dagar kommer att se ut så här ca: bad, slappa på beachen, äta gott, utflykter till olika öar, shopping mm. Ja jag får la berätta lite när jag är tillbaka!
Alla mina underbara vänner, ha en riktigt god jul och ett gott nytt år så ses vi 2010 då ett nytt grymt roligt och händelserikt år väntar!

Äntligen lördag!

Ja det var riktigt skönt att få sova inatt. Kom hem från julbordet redan kl 11...Men gick när det var som roligast! Hade ju beställt skjuts. Men det var riktigt roligt och maten var jättegod! Riktig julmat! Så jag fick den dosen i år iallafall!
Snart ska jag gå upp, åka till kakalgrejen sen till syster Marie. Sen ut med Madde och äta. Luisa ska även fira sin 25 årsdag sen så jag ska titta förbi en snabbis och lämna av en present.
I morse kl sju hade mamma från Bangkok skickat mms. Hon hade fått i uppdrag att köpa billiga converse till mig. Hon köpte ett par rosa och blå som jag ville ha för 200 kr st. Inte dåligt det! Så de ska jag flitigt använda till våren=)
På tisdag ska vi möta upp mamma och P-E på beachen! Längtar!

Ultraljudet gick kanon!

Nu har vi äntligen fått se vårt lilla mirakel som mår så bra där inne i magen! Bebben låg och rörde på sig oavbrutet och ja fick tom se en profilbild=) Ser ut som min näsa! Könet fick vi inte reda på men nu är vi så glada över att allt såg bra ut så vi vill nog inte ta reda på det längre. Roligare med en surprise!

När vi satt ute i väntrummet hade jag jätteont i magen av oro. Barnmorskan var trevlig och när ja låg på britsen och hon la på gelen så kände jag tårarna bränna. Var ju så rädd att något skulle vara fel. Men hon gick noggrant genom varenda lite kroppsdel. Hjärta, ryggrad,huvud,hjärna,ben, mage, urinblåsa! Å allt var på sin plats! Som sagt fick vi inte veta kön men jag tror hon såg vad det var! Men det blir en senare överaskning. Beräknad förlossning blev bakåtflyttad till den 21 maj, 4 dagar tidigare än beräknat, vilket betyder att redan imorgon går jag in i V.19=)

Detta är helt klart det största och häftigaste som kan hända en kvinna. Och jag förstår redan lite vad min kära vän E menar att man vill uppleva detta om och om igen. Jag är så lycklig!



Väntar & väntar...

Sitter på kontoret och har det väldigt obekvämt! Mina byxor sitter för hårt vid nedre magen och jag är kissnödig hela tiden! Blir nog att handla gravidbyxor när ja kommit hem från Thailand. Jag kan heller inte koncentrera mig på jobbet utan vill bara att det ska bli fredag...
Denna veckan har varit världens längsta vecka! För man har bara saker att längta till. Men längtan är inte alltid rolig att ha! I morgon är det äntligen fredag och då är ultraljudet! Jag har nu inte varit så orolig eftersom jag känner mig helt plötsligt gravid igen. Känner mig mer svullen och det känns som livmodern har växt mer och byxorna har blivit trängre. Nu vill jag mer veta könet!! Men tydligen brukar Östra inte avslöja det. Bara för att det finns vissa folkgrupper som kan göra abort pga kön. Tycker det är fel att vi andra ska drabbas som bara är lyckliga och nyfikna! Men allt måste bara vara bra först och främst! Ser dessa jvla bilder på alla magar som putar ut! Men om jag slappnar av och putar med magen kan den allt också stå ut!
Jaja jag kommer att skriva imorgon kanske runt halv tio-tiden med ett besked om allt...Kommer inte kunna sova en blund inatt!

Ny hud!

Igår blev jag så trött på min hud! Jag kände att huden behövde både peeling och mask då den kändes trött, torr och makeupen la sig lite ojämnt! Det bästa man kan göra på kvällen då är att peela huden med GILDAS Peeling Gel. Efter det tog jag GILDAS AHA-mask. AHA är syror som utvinns naturligt från frukt bla och peelar huden automatiskt, binder fukt, huden blir fast och man får superfin lyster! Är även bra mot finnar! När denna sedan legat på passade jag på att klämma lite där det behövdes. Efter det la jag en lugnande lermask som verkar porsammandragande, rengörande och lugnande.
Idag när jag vaknade var huden ren och strålande mjuk. Porerna var även mindre synliga!
Gör detta iallafall 1-2 gånger i månaden! Ger superfina resultat! Vänner som läser detta kan köpa produkter via mig om ni blir nyfikna, annars vidareskickar jag er till återförsäljare=)


Att göra-lista denna veckan:

Tisdag: Jobba till 17:00, Växla pengar, handla present och mat, laga mat, tvätta
Onsdag: Jobba till 17:00, träffa Banken, träna, sola, packa, hälsa på Dainah, vaxa benen mm
Torsdag: Jobba till 17:00, träffa Madde antagligen efter jobbet, fixa tvätt
Fredag: Ultraljud 07.45, jobba till 17:30, julbord 18:00-?, sova
Lördag: Träna, sola, kolla kakel till huset, hälsa på syster Marie, äta på resturang, gratulera Luisa 25 år
Söndag: Färga bryn+fransar, pedikyr+manikyr, bodyscrub, packa det sista, till Tjörn och lämna katten, till pappa och träffa bror mfl och önska en god jul...

Puh...känner mig lite stressad...

 

 

 


Längtan och oro..

Ja, jag vet att det är ett jvla ältande från min sida men det hör till att vara nojjig över graviditeten. Det är samma gamla visa det här med att magen inte växer. Även om jag vet att den inte är samma som dag 1 och att det kan dröja upp till efter V.20 innan magen kommer vill jag att den ska komma nu! Men ultraljudet är på fredag kl 07.45 och jag längtar som en tok till det nu! Vill bara se att bebben är där, växer som den ska och mår bra! Det är det enda som betyder något.


Livet har verkligen förändrats på några månader. Innan jag blev gravid så var man annorlunda på många sätt. Tankar och värderingar har förändrats och sånt som normalt sätt brukar oroa en är helt betydelselöst nu. Det som betyder mest i hela världen är familjen. Dom finns kvar hela livet i vått och torrt! Kompisar kommer och går men klart de som är sanna består. Men detta lilla livet i mig betyder allt och jag längtar så tills jag får hålla dig i min famn.

Fredag kom snabbt nu!

 



 


Träning & kost!

Jag slutar kl 15.00 idag=) Då ska jag träna. Först blir det en snabb uppvärming på löpbandet. Efter det blir det styrka för benen och sedan löpbandet igen för lite fettförbränning. Hade även tänkt sola lite solarium. Måste få upp pigmentet lite inför Thailand men jag har fått munsår så det är inte bra med solarium då!
Efter det ska jag hem och veckostäda och laga mat. Jag har fått en total dille på husmanskost nu. Skräpmat lockar inte alls! Exempel på vad jag ätit det senaste är:

- Rotmos med fläskkorv
- Kåldolmar med potatis och lingonsylt
- Fiskbullar med potatis
- Hemmagjorda pannbiff med potatis och lingonsylt

Hm..ja bland annat! Men däremot så är sötsaker väldigt gott för tillfället och jag bryr mig inte så mycket om mängden jag får i mig=/
Snart i Thailand blir kosten lite annorlunda dock. Då blir det nog mycket kyckling, wookade grönsaker, ris, skaldjur. Jag är så sugen på grillade jätteräkor i sötsur sås och även gratinerad hummer som är så billigt där. Det kommer jag unna mig! Men jag tror det blir en hel del vanlig mat också då thaimat inte känns jätte lockande att äta varje dag just nu!

Jaja intressant detta....hejdå








Tittut, är det bebben tro?

Jag vet verkligen inte hur jag ska tyda detta. Det är ju inte alla som känner sin bebis förrän i vecka 20 eller nåt sånt men man ska ju kunna känna av den redan i v.16 iallafall. Jag har svårt att tyda om det är tarmarnas luft som smäller till men då brukar man ju behöva släppa väder efteråt??! Har känt ett par gånger att det liksom sparkar till lite lätt men jag har bara ignorerat det. Men är det rörelser jag känner tro?? Vad tror ni?



Små ting jag ser fram emot:

Tisdag-middag hos kära farmor med far mfl, träffas så sällan
Fredag- ledig! Då ska jag träffa Emma, gå till frissan sen vet man aldrig vad som händer!
Helgen-hoppas träffa goda vänner och träna
Massage Special-bodyscrub och härlig kroppsmassage helt gratis på Gilda Skolan=)
Julbord med mina kära kollegor-Sara Löfgren ska uppträda dit vi ska. Hon e grym!
Ultraljud-som vi väntat på att den dagen skall komma! Hoppas allt ser bra ut!
Thailand-2 underbara veckor tillsammans i paradiset. Sista långsemestern på tu man hand på ett tag hehe
F-n vad tråkigt livet hade varit om man inte hade saker att längta till! Och att inte ha några mål att sträva efter!

Redan söndag??

Idag är halsen helt tjock och ja e lite snorig. Igår fick vi stiga upp kl 8.00, åt en snabb frukost, fixade matsäck och åkte iväg till tomten där vi mötte upp Nicklas underbara föräldrar som alltid hjälper till. Vädret var grått men det hade just slutat regna som tur var. Nu skulle de fortsätta att fälla lite träd och jag och Nicklas mamma skulle elda upp allt virke. Det låter säkert enkelt men det var inte lite vi fick elda. Plus att vi gick fram och tillbaka på en 2065 kv stor tomt för att släpa tunga grenar. Brasan blev en riktigt stor majbrasa och i slutet av dagen kom Stefan med familj som passade på att grilla lite korv vid elden. Kl 17:00 var vi hemma igen, helt mörbultade. Stackars Bebben som måste fått sig en chock så aktiv som jag var igår. Så idag blir det tyvärr ingen bodypump pga halsen=( Har nu gått upp 1 litet kilo tror jag men ingen mage än!
Synd att helgen är över så fort..men det är ju så när det alltid är fullspäckat! Imorgon måste jag upp tidigt ska åka till Helsingborg i jobb. Är så trött på dessa resor nu. Blir alltmer så snart får jag allt löneförhandla...
Ha en bra dag!

Helg=sova

Äntligen fredag och äntligen helg! Jag har ju jobbat två lördagar i rad så man har liksom inte haft en riktig helg på ett tag. I helgen är det detta som gäller:

1. Fredagsmys-vilket brukar sluta med att jag slocknar kl 22.00 senast!
2. Flickan som lekte med elden- äntligen ska jag se den!
3. SOVA
4. Kanske åka till tomten och elda
5. SOVA
6. Äta
7. SOVA
8. Träna
9. SOVA så mycket det går...zzzzzz

Jag känner mig väldigt sliten just nu. Det är mycket att tänka på både på jobbet och privat. Graviditeten gör en ju extra trött med. Men eftersom jag mår såhär just nu så blir det automatiskt att jag orkar ingenting. Jag orkar inte ringa alla kompisar så fort man är hemma på kvällarna eller på helgen. Det är alltid fullt upp iallafall. Jag kan inte planera in något jag ska göra en vecka innan för jag vet inte vad jag har lust med när den dagen kommer. Jag får leva lite i min lilla bubbla ett tag. Jag trivs iallafall och tycker det är rätt skönt att för en gång skull kunna göra det utan att tänka på andra. Snart kommer iallafall en väl behövd semester till paradiset=) Det kommer nog fylla en med energi igen!


Sjuk dröm..

Ok först drömde jag en ganska mysig dröm. Jag stod nere med barnvagnen vid hissen med min bebis. Det var en pojke och då var han nog ca 5 månader skulle jag tro. Han var såå söt och gosig. Drömmer alltid att jag har en pojke...hm. Jag tror att det är det också! Sen bajsade han ner sig...var tvungen att åka upp och byta på han...slut


Sedan till den mer sjuka drömmen. Drömde att min mage hade växt jättemycket, stod rakt ut och var ganska långsmal. Och själva bebisen såg man! Min mage var bara av ett tunt skinn och under låg bebis i sin lilla säck och typ skrek. Fy vad äckligt det var...Varför drömmer man så sjuka drömma för? Det är så typiskt mig.


Ha en bra dag!



Idag går jag in i V.16=)

Ja tiden går så fort men ändå långsamt! Först var ju målet att passera V.12 nu är målet att passera V.18 då ultraljudet är. Sedan får det flyta på helt enkelt! Är fortfarande inte så stor om magen och har inte gått upp i vikt än och det ska man väl bara vara glad över för sedan kommer väl allt på en gång! Såhär ligger det till nu med mig och bebben:


Nu är bebisen ungefär lika stor som en avokado, precis under 12 cm, och väger cirka 100 gram. Under de kommande veckorna kommer en växtspurt äga rum, då bebisen dubblar sin vikt och blir längre.

fetal development at 16 weeksBebisar är lekfulla både i och utanför magen. Bebisen har kanske upptäckt sin allra första leksak – navelsträngen – som kan vara rolig att dra i och klämma på. Även om bebisen kan ibland kan klämma tillräckligt hårt för att minska syretillförseln, behöver jag inte vara orolig för att den ska hålla tag så länge att det orsakar skada. Cirkulationssystemet och urinvägarna fungerar nu som de ska och bebisen drar in fostervatten i lungorna och andas ut det igen.

Ibland kan det göra ont när jag gör plötsliga rörelser. Ligamenten på båda sidor av livmodern och bäckenet sträcks i takt med att bebisen växer. Det är helt normalt!

Källa: Babycenter

RSS 2.0