Rastlös

Ibland när Max har somnat blir jag rastlös. Man har hållit igång hela dagen och ibland gjort tusen saker samtidigt. Sen ska man ta det lugnt i soffan på kvällen. Men ändå känner man att man vill göra något! Fixa och pyssla med något! Ja huset är tyst utan vår lilla Max. Tänk att ett barn kan liva upp såpass mycket!! Men ikväll är en rastlös kväll. Jag får väl ta itu med tvätten, rensa garderoben, baka eller något. Tänker på jobbet...jag ska börja jobba om 7 månader. Tiden dit kommer att gå fort och jag får ont i magen. Men försöker tänka positivt...

Idag har vi varit på Kungsmässan med min kära mor. Vi lunchade gott och fyndade lite på rean. Allt till Max såklart. Han fick ett par varma tumvantar-lila med en panda på + kanelbulle-body på Lindex= 50 kr, två par byxor byxor från KappAhl=60 kr och ett ickerea plagg- en leopardmönstrad pjamas/dress. Skitfräckt alltihop. När det började närma sig hemfärden hade Max tappat sin napp någonstans i Kungsmässan så det blir ett väldans liv i vagnen. Snälla mormor tog då upp Max som ville bli buren och gick till Apoteket och köpte nya nappar. Jag sket i det här med att koka-nu var det akut han ville ju sova med! Haha mormor är allt för snäll. Min älskade mamma ställer alltid upp och hjälper oss i alla lägen!
En annan rolig sak idag var att Max åt själv. Han äter ju majskrokar, smörgås mm med händerna men idag åt han mat med händerna. Han har ju bara kladdat innan och inte tagit maten till munnen men nu var det verkligen maten till munnen. Det kan ju vara så att han gillar maten mer nu när det är "riktig" mat. Alltså mat med bitar och samma hemlagade mat som vi äter. Den smakar ju godare istället för massa pure. Så nu är det lättare när man kan laga mat till honom och inte vara rädd för massa ämnen. Det enda man ska tänka på är att skippa saltet! Han har även lärt sig vad "pussa" är. När jag säger- Mamma puss. Öppnar han munnen och trycker sig mot min. Bedårande! Annars är han inte så kelig av sig han vill mest leka på golvet och krypa omkring. Jag hoppas det ändrar sig hehe!

Roligt!

Det blir ju bara roligare och roligare på babysimmet nu! Två gånger i rad har den "sämre" instruktören varit sjuk så det har varit en vikarie som är jättebra! Idag gjorde vi två nya roliga övningar. Istället för att Max ligger på min rygg medan jag simmar låg han över mig på magen och höll vid min hals medan jag ryggsimmade. Han höll fast och vi simmade iväg en bra bit vid varje försök. Han tyckte det var kul för nu såg han ju mig med. Andra övningen satt han på min underarm och dök iväg till kanten där han ville åt den roliga röda fiskleksaken.
Två gånger kvar då...lite synd att det roliga börjar nu. Man har fått mer kontakt med de andra mammorna med nu men vi kommer hålla kontakten och ses efteråt har vi sagt.
Man blir lite trött när man kommer hem efter simmet. Max har alltid somnat och jag äter lunch, sen är man SEG! Idag ska jag kanske köra dubbelpass: StepStyrka 60 min och Core efteråt i 40 min. Om jag nu har lust...det blir ju så sent man kommer hem! För övrigt smids det lite planer höger och vänster här hemma....Jag har så svårt att hålla mig om saker men jag kommer INGET att säga...Varför skriver jag ens om det då? Ja det är ju alltid kul att göra folk nyfikna! Men förr eller senare nämns det ju nåt om nåt....
HA DET GOTT!

123456

Ja snart har Max 6 tänder! 4 framtänder håller på att bryta genom! Två har redan kommit ur sitt bo och två i mitten är snart genom! Ändå verkar det inte som att han har ont. Det var ju väldigt längesen han var gnällig och hade ont där uppe och NU kommer dom. Men jag har för mig att det var så sist med. Det kommer att se jättekonstigt ut med en massa tänder helt plötsligt. Grannpojken har ju 8 tänder och det ser roligt ut...på ett gulligt sätt då.

Ryggen känns bättre idag, Nicklas var snäll och masserade in voltarensalva och tigerbalsam igår kväll. Det brände gött kan jag säga! Idag måste jag stanna hemma för byggchefen från Smålandsvillan ska komma och kolla på en sak. Vi har fått en spricka i kaklet i köket som ska åtgärdas. Det kan ju bli så när huset sätter sig i början. Som tur är har vi klarat oss från sprickor i tapeterna än så länge. Men allt sånt åtgärdas ju av dom men jobbigt att ha det över sig!
Dagen bjuder på: städ, tvätt, rask promenad 40 min, bentränings dvd 20 min, matlagning: kycklingfile med grönsaker och avocado och bus med Max såklart! Njuter jag av att vara ledig? JAAA! Men jag saknar en hel lön kan jag säga. Några tusenlappar extra hade suttit gött! Ändå är min mammapenning rätt bra men det kostar att bo i hus. Men det är en prioritering man har. Älskar att kunna se ut i naturen när jag äter frukost, kunna gå rakt in med matkassarna, öppna dörren och gå rakt ut på altanen,gräset på sommaren, grilla när man vill, låta Max springa fritt där ute, gå ner till sjön, sitta ute varma sommarkvällar, höra fåren bräka, hästarna galopera haha det där lät inte som mig! Men det är mysigt! Jag längtar till vår och sommar! Fast det betyder närmare jobbstart men vi alla ska ju dit! Till det vanliga livet igen...! Snacka om att jag ramlar in på massa olika grejer hela tiden....
Max sover på altanen i värmen vi hade i somras.
Självklart var det skugga där han låg!!






Aj aj aj

Jag har fått väldigt ont i svanken/ländryggen det senaste. Mest har jag känt av det på natten när jag går upp och böjer mig ner till Max i spjälsängen. Men nu är det när jag böjer mig ner jämt. Igår knäckte det till och nu har jag svinont när jag böjer ryggen bakåt och när jag böjer mig neråt. Jag tror det är för att jag inte längre spänner magmusklerna när man gör saker. De är ju svaga. Spänner jag magen gör det inte lika ont. Jag som aldrig haft problem med ryggen....Hoppas inte det blir värre bara. Jag ska börja gå på core på onsdagar nu...Jag ska spinna senare...kanske inte bästa iden men jag gör det ändå!
Nu är jag just hemkommen från Kungsmässan med H & A. GUUUUD vad billigt det är med barnkläder nu! Halva reapriset på allt! Bodys för 20 kr mm. Men jag köpte bara en ny mössa till MAx för 18 kr haha. Hade inte fört över tillräckligt med pengar för att shoppa! Men nästa vecka ska jag åka dit och kolla om något finns kvar!

Lördagsmys

Sitter vid bordet och har just ätit en god frukost bestående av ett kokt ägg, knäckebröd med skinka, ost, gurka och paprika, kaffe och juice. Gott! Det var ett tagsen jag åt knäckebröd nu så det var extra gott. Jag åt ju det till frukost i flera månader typ..! Max sover, Nicklas är ute och kapar träd och brasan brinner för fullt. Gott är livet! Jag tror att dagen idag blir ganska lugn. Vi ska över till grannen vid lunch och fika lite sen. Jag hade också tänkt att baka bröd och en saffranskaka. Det är sockerkaka med saffran typ, svingod! Men då kommer dilemmat: Jag kommer att äta alldeles för många bitar. Jag har ingen karaktär. På veckodagarna går det skitbra men så kommer helgen och man unnar sig mer än 1 dags gotta. En dag är ju ok i lagom mängd men inte fredag, lördag, söndag. Imorgon är dte träning så då kan man nog hålla ifrån iofs. Man kanske ska genomgå en rensning, käka påsar i 2 veckor för att bli av med begäret??? Får se hur jag gör...
Antagligen ska vi åka iväg senare och tvätta våra duntäcken hos Nicklas föräldrar. Vi har ju ingen torktumlare. Duntäckena har helt förlorat sin funktion. Platta och äckliga. Jag vill ha ett vanligt täcke utan dun!
Igår åkte vi till Nicklas syster lite sådär spontant. När vi kom dit blev vi bjudna på tacos! Efter det njöt jag av en god Singha-öl (thaiöl) och champagne. Fint ska det va! Det är rätt kul för de har 2 katter och 3 hundar. Två små och en jättestor hund. Den stora hunden ÄLSKAR Max och ska vara med honom hela tiden och slicka och ha sig. Och Max tycker det är jätteroligt med alla djur. Det blev en jättetrevlig kväll och vi åkte hem vid nio. Max var då fortfarande vaken och kröp omkring men somnade gott i bilen. Jag är jätteglad över att Nicklas har en sån go syster och familj. Alltid lika kul att ses och prata om allt. Som en syster man aldrig fick!

Liten blir stor

Lilleman är så duktig och bråttom har han med det mesta! I förrgår stog han utan stöd i typ 1 sekund. Igår stog han i 3 sekunder innan han föll på rumpan. Det kommer gå snabbt nu, han övar ju för fullt varje dag. Hans farmor trodde att han skulle kunna ta sina första steg om någon månad! Hon vet det mesta och har haft 3 barn själv.. Men gud om 1 månad är jag inte beredd på! Det ska bli härligt till våren och sommaren när vi kan promenera här ute i den härliga miljön. Här kommer lite bilder på Max, 8 månader. Max är otroligt närvarande och levande i sig!



Titta vad jag kan!





God Morgon mamma! Finns det en bättre syn på morgonen?




Mommo läser





Bus i sängen













Nybadad! Vilka ögon killen har!






Jag är äckligt nöjd med våran systemkamera. Alla som inte har det, investera i det nu!! Kortet längst upp var taget med min Iphone så det var inte jättebra kvalitet!
Snart ska jag iväg och handla lite sedan kommer mommo på besök! Förresten idag visade vågen 62,6. Har ätit lite mindre i veckan och tränat så jag hoppas att det gett resultat! Jag ska äta pyttelite kolhydrater eller inga alls! Till sommaren vill jag vara fit!
Ha en bra dag!








Vilket äckligt svin!

Den här dagen har varit jättehärlig! Vet inte varför men det kanske beror på att solen har varit framme idag! Dagen började kl 8.00 då vi steg upp, Max hade inte längre lust att sitta i sin säng och leka. Jag kör ju en fuling när han vaknar 7, halv 8. Jag sätter han upp i sin säng och lägger ner massa roliga leksaker så är han sysselsatt i kanske 30-40 minuter. Medan han är det så sover jag lite till eller ligger och drar mig haha. Är det taskigt??? Iallafall sedan gjorde jag ordning mig direkt, gjorde frukost till oss båda och gjorde ordning Max för att åka och storhandla! Vi skulle egentligen träffat Helena och Alvin efteråt med de var lite krassliga. Så då åkte vi och hälsade på farmor istället men det var ju trevligt det med! När vi satt och drack kaffe i köket fick vi syn på ett vildsvin som gick omkring där ute. Stor och fet var den! Ush, jag har aldrig sett ett vildsvin mitt i det fria. Men det var en ganska komisk syn.
Senare på dagen efter Max eftermiddagslur tänkte jag att vi skulle ta en snabb promenad på ca 20 min. Lite snabb gång med jogging uppför backarna. När vi kom hem igen och skulle låsa upp dörren hittar jag inte nycklarna!! Jag måste ha tappat dom medan jag sprang. Så jag rusade tillbaka hela vägen med vagnen. Det är inte så många som går på den vägen men jag tänkte att om en bil får syn på dom så kanske de tar nyckeln för att lämna in eller nåt. Och just när jag kommer nerför kröken ser jag en bil som stannat som sedan börjar köra igen. Jag stannar bilen, dörren öppnas och där sitter ett gammalt par med min nyckel i handen! Tack och lov att jag inte kom 1 minut senare. Nicklas hade ju träning idag och skulle inte vara hemma förrän halv 8. Visst jag hade ju bara gått över till grannen men ändå...Men hur som helst så resulterade en 20 min promenad med 40 minuter och en svettig Malin. Bra det eftersom detta var en träningsfri dag!

Världen e liten

Idag har vi badat igen och idag gjorde vi en rolig övning. "Ryggsäcken". Max ligger på min rygg och håller i sig medan jag simmar. Han skulle lära sig att hålla fast. Gjorde han inte det så ramlar han ju i vattnet, vilket hände några gånger men det var ju bara att dra upp honom. Idag var vi bara 5 st på simmet. Det var rätt skönt med så få. Det verkar som att de flesta inte kommer att återanmäla sig till nästa....
Innan simmet fick Max ett litet mellanmål i kafeterian. Då kom en mamma med bebis från simgruppen och gjorde oss sällskap. Vi pratade allmänt om allt och vi kom in på vart vi bodde mm. Det visade sig att Nicklas brors son är ju tillsammans med hennes lillasyster. Och jag minns så väl att innan Max kom så sa hon att hennes syster hade fått en liten flicka...Så det var rätt kul...
Mindre glad blev jag när jag kom hem och insåg att jag glömt min borste i simhallen. Jag fick ju köpa en specialborste för håret=( Så om de hittar den får jag hämta den i morgon. Irriterande!!!
Nytt om Max: Jag får jaga honom eftersom han är snabb. Han jagar katten om jag inte nämnt det, han har upptäckt att det finns mer rum som han kan krypa in till för att hitta på bus, två tänder där uppe börjar bryta genom, gillar numera när man läser för honom-sitter still och tyst och somnar lätt efter man har läst för honom. Nya ord som Dä-dä-dä, typ "Där", när han ser saker, säger man: Var är lampan? Så kollar han upp i taket. Ja man ser att han blir glad när han lyckas med alla grejer. När han står upp mot soffan eller andra grejer har han världens smile och står där lääänge....

Att jag inte skrattade ihjäl mig

Som många andra med gör så läser ju jag Mia Skäringers "Dyngkåt och hur helig som helst". Jag har totalt snurrat in på henne efter "Solsidan" och allt annat roligt hon gjort. Här är en liten bit i hennes bok som fick mig att skratta. Eftersom jag såg mig själv i situationen.
Mia om sitt första barn:

"Åh, vad han suger bra, låt honom suga på bara, suga så mycket han vill. Suga ut hela dig. Det är bra för barnet. Tryggt för barnet, tryggt att ha en morsa som aldrig sover, som får ett psykbryt endera dagen och hoppar ut genom fönstret (vi bodde på andra våningen, jag hade lätt överlevt, kanske vrickat en fot på sin höjd)
Sju till nio gånger ville Alfred suga varje natt vårt första år tillsammans. Klockan halv fem ville han dessutom alltid gå upp. Då började hans dag. Vi satt i köket, han i babysittern och jag i mina fula trosor på en alldeles för kall stol. Satt där i mörkret medan han sög på en träslev och dreglade in den nya dagen. Satt där i mörkret och dreglade båda två...."

Det är så klockrent! Det måste ha varit skitjobbigt att ha det så. Jag har aldrig behövt gå upp så tidigt men man vet ju hur det känns att gå upp trots man är trött....det där med träsleven var kul tyckte jag...Sedan det här med amningen då...Max var ju sån på dagen att han skulle suga heeela tiden de första veckorna innan ersättningen och nappen kom. Det var tufft! Men man var ju inte van så nästa gång kanske det är lättare. Gud vad andra barnet blir lättare! Man kommer veta hur allt går till! Slippa stanna länge på BB, vara rutinerad! En vän till mig berättade att en bekant hade fått sin tredje barn och de sa att de hade aldrig någonsin njutit så mycket. Deras två andra barn var ju lite äldre med. Jag hade gärna skaffat ett tredje innan jag närmar mig 40!

Ny vecka-nya tag

Har just gett Max lite lunch- potatis, kyckling, broccoli, morot och palsternacka med sås. Det tyckte han om! Jag har inte ätit än..Jag vet inte vad jag ska äta!! Jag ska ha som regel att alltid ha sallad hemma som man kan slänga ihop något lätt med...typ tonfisk, keso, böner eller vad som helst. Kolhydraterna ska också minskas om det ska hända något-alltså bröd, potatis och pasta. I helgen blev det lite godis och bakat-jag blev bjuden! Kan ju inte säga nej då...En Big Mac & co slank ner med...*skäms*..Men jag hade tränat 3 gånger den veckan så det gjorde nog inget. Idag ska jag iallafall på spinning 60 min..det är väl inte så kul tycker jag men det är skönt efteråt! För en stund sedan gjorde jag en grej...Jag skulle kunna skriva om det men jag kan inte av olika själ! Men kanske att jag nämner det i framtiden...
Något jag saknar är att promenera! I fint väder-i sol! På normala vägar utan is och snö! Det ska bli skönt till våren när allt är borta! Då blir det mycket promenader och utflykter.
I helgen var vi ju på bio och såg filmen: The Tourist. Den var rätt kort och speciell men helt ok film! Det kändes så konstigt att gå på bio-det kändes som förr och när filmen var slut kändes det som att vi skulle hem till Frölunda till vår lilla tvåa. Vi sa det att 1 gång i månaden ska vi göra något. Så nästa gång dvs om två helger ska vi ut och äta något riktigt gott! Man kan ju även planera in något med vänner, tex åka och bowla eller ta en öl eller vad som helst. Man behöver det.

Ny inspiration

Tänk vad tråkig man kan vara när det gäller vissa saker. Som matlagning tex. Alltid samma saker. Vi äter typ jämt: hemmagjorda pannbiffar, köttbullar, pajer, potatis i alla former, spagetti med köttfärsås, korv stroganoff, korv i olika former, ris, pasta, lasagne mm. Jag vill laga annat! Uppleva annan mat. Vad sägs om ingredienser som detta:
purjolök
ingefära
morot
spiskummin
koriander
kokosmjölk
matgrädde
röda linser
färsk koriander
kikärter
garam masala
gult currypulver
kyckling
gurkmeja
chilipeppar
matyoughurt
mango
Det är lite inspiration till olika rätter att laga. Lite åt det indiska hållet. Inte varje dag förstås men något nytt och fräscht som man kan kombinera på olika sätt. Jag har också hittat massa goda bröd-recept. Vad är godare än nybakat bröd? Jag ska ta tummen ur och baka bröd! Vid nästa veckohandling ska jag köpa ingredienser och se vad som kokas ihop!
purjolök
ingefära
morot
spiskummin
koriander
kokosmjölk
matgrädde
röda linser
färsk koriander
kikärter
garam masala
gult currypulver
kyckling
gurkmeja
chilipeppar
matyoughurt
frysta mangotärningar

Jag kan stå!

Max är helt inne i att han kan stå nu. Allt han ser som har en viss höjd ska han stödja sig mot. Nu kan han bara hålla men en hand och fotsulorna har hel kontakt med golvet nu, innan var det mer att han stod på tå. Han slår sig inte lika mycket nu utan sätter sig mer på rumpan. Men klart ibland ramlar han bakåt och då slår han i huvudet stackarn, då blir han jätteledsen men det går snabbt över. Han står även i spjälsängen om jag inte nämnde det i ett annat inlägg. Han tycker det är jätteroligt. Han är så stor nu gullpojken! Snart 1 år. Snacka om att jag ska slå på stort på hans 1-årskalas. Det ska vara ett stort kalas och jag hoppas på varmt vårväder så man kan duka upp på hela altanen så alla kan komma samtidigt. Det ska vara massa ballonger, grillat och en stooor fin tårta!

Igår var vi på babysim igen. Jag kommer inte att fortsätta efter denna terminen. Jag tycker att det är för dyrt och jag kan lika gärna åka och bada själv med honom. Man gör ju knappt övningarna ändå utan busar mest. Visst, det är en mysig aktivitet och man träffar de andra mammorna men som sagt för mycket pengar! Vi har ju en ny instruktör med som inte är speciellt bra....
På lördag ska jag och Nicklas på bio! Det ska bli så mysigt! Det gick inte så mycket bra filmer men vi ska se "The Tourist" med Angelina Jolie och Johnny Depp. Den verkar ju rätt bra! Mormor är barnvakt=)En god middag kanske slinker ner innan bion med!

Smörgås

Max sitter brevid mig och äter en liten smörgås. Formbröd med smör är mums tycker han. Ett bra sätt att lära han äta själv. Jag har inte låtit han äta maten själv än...han bara kladdar och tar inte maten till munnen. Jag vet att han ska få kladda men jag har inte tålamod för det när han ändå inte äter det. Men om ett tag ska jag väl släppa på det. Jag vill ju att han ska äta duktigt själv när han börjar dagis. Idag har vi gjort lite ärenden, veckohandlat och träffat Helena & Alvin äntligen! Det var längesen nu. Både jag och Helena är ju sugna på andra barnet....Det roliga är att vi har exakt samma planer på när med, samma månad vi vill ha barnet på....Så vi får la se vem som blir först och som lyckas=) Jag lyckades ju på första försöket sist så man kan ju hoppas på att det går lika bra nu med! Det hade ju varit jätteroligt att tajma in samtidigt! Det hade ju varit fantastiskt om ni andra tjejkompisar kunde tajma in med=) Ni vet vilka ni är!

Tävling!

Max är med i en omslagstävling i tidningen Vi Föräldrar. Så rösta nu! Jag skulle hitta ett kort som var taget 1 månad senast innan men hittade inte ett "omslagskort" som passade. Så jag tog ett av mina favoritkort som är nytagna. Han är inte glad på kortet men måste man vara det då? Jag tycker att kortet var gulligt ändå. Så vi får väl se om "Vi föräldrar" bryter trenden med glada barn på omslaget. Rösta på:
http://www.viforaldrar.se/omslagstavling/?view-id=38972&_ad_is_verified=y

Gamla Malin

Jag sitter och lyssnar på gamla metal-låter på Youtube. Arch Enemy, Cradle Of Filth mm....Jag lyssnade ju endast på Metal förr och LEVDE för det. Jag köpte ständigt cd-skivor och letade alltid efter nya hårda metal-band. När jag lyssnade på musiken på hög volym hemma var jag lycklig! I samband med alkohol var det oslagbart! Man var så himla på G och lycklig över ruset i kroppen. Fest och utgång på G..vad ska hända ikväll? Inga bekymmer bara ett gott alkoholrus i kroppen, goda vänner, metal mm...Man var så lycklig på ett annat sätt. Fri som en fågel eller vad man ska kalla det. Jag är ju självklart fri idag med men på ett annat sätt. Jag känner mig: pryd, lever "hemmafrurollen", mamma, bebisgulligull, lagar mat, pureer till Max, tvättar mm. Dagens fråga: vad ska Max äta idag? Men jag lever för detta och I love it! Men ibland kommer jag på vem jag var förut och undrar vart hon tog vägen? Jag lyssnar ju inte ens på metal längre. Jag lyssnar på radio...pop och discodunk! Men när jag lyssnar på den gamla musiken så känner jag igen känslan man hade då. Jag har la växt upp eller vad man ska kalla det. Jag orkar inte ens bli full längre för jag orkar inte vara bakfull. Men om inte så länge ska både jag och Nicklas festa till det. Max ska sova hos mommo en natt och jag ska bara vara Malin, inte pryda mamma Malin, jag ska bli full och go som förr! Imorgon kommer jag att undra varför jag skrev detta och ångra mig. Tro mig jag vill inte tillbaka dit för jag vet att det enda jag ville då var tex att träffa drömprinsen. Jag har allt idag och det är jag lycklig över. Det finns säkert någon som förstår vad jag menar. Det sista jag vill i livet är att vara 26 år och leva det livet. Festa varje helg, gå ut på puben i hopp om att träffa någon, vägra stanna hemma en lördag för ""jag kan ju missa något", sitta ensam hemma bakis på söndagar...Done that! Men jag är glad att jag gjorde det då....Nu svävar jag bort känner jag...God natt!

Insnöade

Vi är insnöade! Vad hände med vintrarna? Så mycket snö det är! Det blev trots allt en vinter i repris. VI har ju en liten väg till den riktiga vägen och på den är det alldeles för mycket snö för att kunna ta sig någonstans! Nicklas har varit ute och skottat i snart 2 timmar men vägen är omöjlig att skotta för hand, det är för mycket jobb. Vi har ju en bonde nedanför som har en stor traktor och han brukar skotta för allla runtomkring men han har inte kommit än! JA detta är nackdelen med att bo såhär- kommunen skottar inte åt en eftersom vi bor ju inte i ett område på det sättet. Vi skulle åkte till Kungsmässan idag och shoppat lite och sedan skulle vi fika hos Helena, Christian och Alvin men vi får se vad som händer med det...Jag hoppas bara inte jag blir insnöad när jag är ensam så jag får sitta hemma!!

Bangtao!

Då var det dags att boka resan till underbara Thailand! Jag tror vi aldrig kommer att åka någon annanstans. Möjligtvis att man åker 1 vecka till medelhavet kanske impulsivt men annars är det Thailand som gäller. Det finns en andledning till att svenskarna åker dit. Maten, kulturen, vänliga människor, BILLIGT- ex en middag för 10 kr inklusive dricka. En familj med två barn betalar 100-lappen för en middag med dricka till. Klimatet-rena paradiset med turkost vatten, varmt och skönt. Standarden är hög. 3-stjärninga hotell är lyx. Allt ska vara med SPA-känsla. SPA finns oftast på hotellet och lite här och var. På stranden får du underbar massage i 1 timme för 40 kr, barnvänligt, det finns mycket att hitta på mm. Jag kan rabbla upp säkert 100 saker till. ALLT är billigt! Jag minns första resan när vi åkte en hel dag runt i Phuket. Till tempel, köpcentrum mm. Vi hade en chafför den dagen och han tog 12 kr/person för hela dagen (då bodde vi en bra bit från Phuket med). Han hade också köpt frukt och dricka till oss som vi åt gott av på hemfärden. Och jag kan säga att frukten och grönsakerna smakar 10 gånger mer där än hemma! Och det är standard att ha frukostbuffe! Där får man bröd, frukter, ägg, omellet, bacon, thaimat, kaffe, juice, thaipannkakor mm! MUMS ÄR DET! Det rinner ur munnen när jag tänker på det!
Min mamma och hennes man har planer på att köpa hus i Thailand när de pensionerar sig och bo där under det kalla vinterhalvåret. Hej säger jag! Då blir det 1 månad där varje år för våran del! Hur som helst hit har vi tänkt att åka:


Välkommen in till Max

Så här ser Max rum ut nu när vi slängt all skräp som vi kastat in där. Så nu kan Max leka fritt där inne...men tillsyn förstås! Han ska ju ställa sig upp på allt han ser. Han har lätt för att tappa balansen och då slår han sig oftast i huvudet stackarn. Igår drog han ner barstolen i köket så han fick kanten i huvudet. Det blev ett litet jack eftersom skallen är så mjuk, men det gick tillbaka sedan och han fick bara ett litet märke. Men det var otäckt! Jag ringde sjukvårdsupplysningen men så länge allmäntillståndet är bra och han är pigg så var det ingen fara...Ja som förstagångsförälder så är man nojjig! Men iallafall här kommer lite bilder på Max rum:
Välkommen in!


Max sitter och leker



Hyllor med lite gulliga saker






Himmelsäng



Här sover Max gott varje natt!







Motorcykeln






Gåvagnen











Denna fina tavla fick jag av min kusin som är konstnär







Leksaker när jag blir äldre






Min fina SIA-soffa!




Jag blir så irriterad när man ska lägga text mm för det blir ju aldrig jämt! Lägger sig ovanför mm och inga mellanrum där man vill osv...!

Då var det ett nytt år!

Nyårsafton var perfekt! Goda vänner, god mat, alkoholfri, fyrverkerier. Det är det som gör nyår! Max skötte sig utmärkt och tyckte det var jätteroligt att krypa runt och utforska allt nytt. Han fick också se de första fyrverkerierna i sitt liv. Kl 17 var det fyrverkeri i Lerum som vi tittade på. Efteråt blev det mat. Vi alla hade bidragit med något. Det blev plockmat. Revben, kycklinglår, kex, ostar, tropiska frukter, melon med parma, fetaost, tapas, soltorkade tomater och mycket mer! Jag ÄLSKAR sånt! Jag ska sluta köpa hem godis och chips och satsa på sånt på fredagskvällarna! Max somnade vid 8 och resten av kvällen satt man bara och tjötade och tiden rusade iväg. Plötsligt var kl 12 och vi gick ut för att fira in det nya året. Jag hade köpt ett alkoholfritt mousserande vin som jag skulle ha men det var inte gott. Sedan skulle alla gå iväg och skjuta upp raketer men då gick jag in så att inte barnen skulle vakna upp själva av allt smällande! Men de sov så gott! Vi åkte hem vid halv 2 och kl 3 var vi hemma. Jag fick sova ca 3 timmar den natten så snacka om att jag var trött dagen efter!

RSS 2.0