Host host

Idag fick man känna på den där jobbiga känslan igen som man kommer att ha resten av livet! Oron när ens barn inte mår som vanligt! Jag har ju varit förkyld och hostig i några dagar nu och inatt blev Max likadan=( Jag vaknade kl 23 av att han var ledsen vilket ALDRIG händer, när han somnat för natten vaknar han tidigast kl 3. Jag matade han lite med sen vaknade han kl 1 igen och då hörde jag att han var snuvig och hostig stackarn. Han kunde verkligen inte sova så kl 3 somnade vi och vaknade kl 6. Så inatt fick jag känna på sömnlösheten för första gången! Hoppas det INTE upprepas inatt. Konstigt nog är jag pigg idag. Så vi får hoppa babysimet idag, fan! Hade sett fram emot det! Som tur är är Max iallafall glad och pigg så jag hoppas att det inte blir värre.
Så idag får man la bara vara hemma, tråkigt vill verkligen hitta på något!!

Narkolepsi

Ja, man skulle kunna tro att jag har det så trött som jag är. Max vaknar alltid kl 6, han är som en klocka. Ibland somnar vi om men till senast sju. Visserligen sover han alltid efter maten sen men då har jag annat att göra än att sova. På kvällen och morgonen är jag så trött! Kan inte sitta och kolla på film länge utan vill hellre somna i tid! Jag behöver nog börja träna så man får mer energi. Jag SKA ta tag i det! Ska börja på mammagympa 1 gr i veckan nu, det är på morgonen och bebisarna är med. Sen ska jag gyma i Fjärås 2 gr i veckan. Så , då har ni hört det igen!
Igår blev det lite shopping, Bumbostolen och massa kläder till Max, nu får det faktiskt räcka till han=) Till mig själv blev det lite nya underkläder och läppglans=) Lägger upp lite sköna bilder från veckan....
Bumbo!
Nu har jag ätit!
Jag och Alvin
Gipspyssel med Ida & Stina
Sen har jag myst som vanligt...

Shopping

Min älskade lilla rosa laptop är fortfarande trasig=( Ska lämna in den snart!! Vill ju lägga in massa nya roliga bilder! Jag har haft en jättebra vecka och helgen blir väl inte så dum heller! Idag är det shopping som gäller! Bla lite roliga grejer till Max som vanligt=) Bla Bumbostolen! En jätterolig liten gummistol som ser ut som en potta som han kan sitta i utan att belasta huvudet bakom. Den är liten och smidig och väger nada! Perfekt att ha i vagnen och ta med när man åker iväg! Sen behöver jag köpa nåt till mig själv med! Får se vad plånboken tillåter! Efter shoppingen ska vi till Stefan och Elvina och spana lite. Tjing Tjong!

Mycket som händer!

Det har varit fullt ös de senaste dagarna plus att min dator är sönder, displayen är trasig=( Så det blir inte mycket bloggande just nu! Dopet i söndags var kanonfint och Max var duktig i kyrkan! Vi fick massor av fina presenter! Vi slapp alla de tråkiga silvergrejerna utan fick bara bra grejer och olika saker av alla! Men guuud vad trötta vi var efter den dagen...Max somnade kl 18 för natten!
Lite tråkigare var det igår när det var dags för det jvla 3 månadersvaccinet! Två i varje lår, Max vred sig av skrik men det gick över efter en liten stund. Ett tag efter vi kom hem skrek han hur mycket som helst in på kvällen. Otröstligt. Han hade ont i benen. Senare fick han feber=( Men idag är han som vanligt igen! Men gud vad jag inte längtar tills nästa gång. Bra att jag hade laddat upp med alvedon...
Idag var det roligt igen då var vi på babysim! Det gick jättebra! Max älskade att bada! Det enda jag tycker stressigt var efter när man ska duscha mm...men det blir ju rutin på det med!
Färdiga!

Kompisar

Bebbo och Bibbi hade en liten mysstund=)

Eftermiddags nap

Så nu sover lille Max efter lunchen. Han stendeckade efter 180 ml=) Själv håller jag på att planera vad jag ska köpa till dopet. Hade ju tänkt göra det enklaste: kycklingpasta-sallad med massa gojs i men det känns så tråkigt...funderar istället på lite rostbiff, kalkon, kycklingklubbor med tropiska frukter med tillbehör mm. Den klassiska buffen som jag älskar! Det blir att handla en kväll här snart när jag kan åka iväg själv. Idag var vi på Ica Maxi och lyckades hitta blåa pappersdukar och värmeljus mm. Jag har blivit en sån där nu som älskar att gå runt i de större mataffärerna och titta på bla hemgrejer och barngrejer haha. Dom har ju allt faktiskt! Igår fyndade jag jättefina sängkläder till Max för en billig peng! Det var precis vad han behövde. Och idag köpte jag en jättefin pyjamas, vit med grå små stjärnor i st 68, då han endast har en pjamas i den storleken...å han växer ju så fort nu=) Men än så länge är det storlek 62 han har! På tal om växa fort så ligger han inte längre i vaggan. Vi fick flytta in spjälsängen till oss nu då hans fötter kunde ligga över kanten på vaggen när han rörde sig.
På typ 2 veckor nu har det hänt massor med Max. Man har alltid ögonkontakt nu och man behöver inte anstränga sig för att han ska skratta. Han skriker av skratt när man pussar han på magen! Man griper nu med det mesta och håller gärna i sin snuttefilt samt som han suger på den. Så nu har det med andra ord blivit ännu roligare om dagarna.
Nä nu var det någon som inte längre ville sova=) Återkommer....
99 kr
79 kr

65,5 kg

Väger jag. Innan jag blev gravid vägde jag 59 kg. Jag ska dit igen! Men det kommer gå låångsamt eftersom jag inte kör stenhårt. Nästa vecka blir det träningskort och kan börja träna igen! Dom har ju massa roliga pass som jag ser fram emot! Till jul hoppas jag ha nått målet....vet att det är långt men jag har inte bråttom. Måste dock köpa nya byxor när det blir kallt ute=/ Det enda som är tråkigt innan man går ner är att man måste vara extremt nyttig samtidigt som man tränar. När du sedan gått ner kan du äta som vanligt igen bara du tränar. Det är skönt! Men klart inga pizzor och skit alltför ofta!

Idag vakna Max kl 6. Han hade bajsat hur mycket som helst så det var ingen ide att "torka" utan bara sköljde av han under kranen haha. Sedan var det kört, ingen mer sömn. Han har börjat vakna mer på natten nu med. Det där målet vid 1 eller 2-tiden sover han inte över längre=( Men det där ändras ju hela tiden. Rätt som det är sover han hela natten. Nu sitter han i babysittern och tittar nyfiket på tvn. Snart kommer han vilja äta tror jag för han börjar låta lite nu. Vad ska jag hitta på idag tro? Det är en rätt lugn dag idag...lugnet innan stormen. Funderar på att storstäda hemma. Har velat rensa kylen ett bra tag med...Ligger nog en hel del som gick ut för typ 100 årsen...

Feeling good!

Idag har vi varit på information angående Babysimet som börjar nästa vecka. Vi gick genom lite lätt själva upplägget och köpte simbyxor som vi fick prova innan. Vi var tvungna att få storleken godkänd nämligen för att undvika olyckor i bassängen, därför köpte vi inte det innan. Det var rätt kul när man kom dit var det rätt lugnt med alla bebisar men efter typ 20 min blev det livat=) Men Max skötte sig utmärkt! Men han var ju nymatad också=) Ser verkligen fram emot Babysimet, ska bli spännande att se hur Max reagerar och lär sig.

På söndag är det dop så det är fullt upp nu känns det som. Planera kläder, matlagning, dukning mm. Helgen blir fullspäckad och stressad då man även är bortbjuden både fredag och lördag mitt i allt. Nicklas har dessutom köpt 130 töja-plantor som ska planteras så vi slipper se granntanten. Hon är Fjärås mest trogna i församlingen, även med i kyrkorådet, alltså megakristen. Prästen var här igår på dopsamtal och nämnde det. Han läste även om Gud och tyckte att vi gärna skulle lära Max att be....hrm...njae...vi e ju inte kristna direkt. Vi har tydligen hamnat i ett väldigt kristen stad=/
Mammas älskade gullpojke!

Haha

Detta är jag och Nicklas. Gå in på yearbookyourself.com och spana=)






Vardagen

Hur ser min vardag ut? Dagarna bara rinner iväg! Max vill stiga upp vid sjutiden så jag har inte mycket till val men jag tycker det är mysigt att gå upp tidigt. När Max sen sover efter maten passar man på att duscha och plocka undan. Sen är det fullt upp med matning, klädbyte, spytorka, "lek",städ mm. Under dagen promenerar vi, åker in till Kungsbacka eller träffar någon annan mammaledig eller vän som är hemma. Sen försöker man även att ha middag klar tills Nicklas kommer hem. Jag är verkligen som en hemmafru helt enkelt. Jag älskar att vara mammaledig. Tänk att slippa jobba men ända få pengar och vara hemma och mysa. (inte för att jag inte vill jobba men ändå) Det är enda gången i din karriär som du kan ta denna "paus". Men klart man får ju inte fullt betalt men man klarar ju sig! Tycker det ska bli jättemysigt till höstern/vintern nu att vara hemma. Snart börjar en hel del aktiviteter i Fjärås med. Babysim på tisdagar och nu även babymassage som jag ska lära mig. Barnvagnsträning är också något nytt som jag funderar på! Sen blir det väl lite föräldragrupper och öppna förskolan snart med.
Idag var vi på Kungsmässan med Helena och Alvin och fyndade lite på rean. 2 byxor och 2 tröjor till Max för 200 kr. Det är verkligen nu man ska handla! Till mig själv blir det inte mycket men jag har kläder så det räcker. Varför ska jag handla massa kläder som ändå kommer bli för stora snart????
En sak till som Kungsmässan ska ha miljoners beröm för är deras mysiga och harmoniska amningsrum. Varför kan inte alla köpcentrum ha det så man som mamma till en bebis kan känna sig "tryggare"? Ni som e mammor vet vad jag menar hehe. En hungrig bebis är inte att leka med haha...
Lika?? Dagens bild!






Pöss!




Bloggtorka..

Jag vet att jag är dålig på att skriva nu för tiden! Orkar liksom inte....har så mycket annat att göra=) Men det kommer snart!

Tänker

I morgon börjar Nicklas jobba så då blir vi ensamma igen=( Men det är ju bara att hitta på grejer med alla andra mammalediga=) Imorgon ska vi ner till Helena och Alvin, på tisdag till Ida och Stina och en dag ska vi träffa Catharina och Oliver! Så fullt ös. Jag måste även börja planera inför dopet som är om 2 veckor!
Jag har börjat tänka tillbaka en hel del på förlossningen. Hur bra det egentligen gick och hur fantastiskt det var. Krystvärkar i 10 minuter och klarade genom allt utan EDA. Jag tog ju EDA men alldeles för sent för krystvärkarna kom innan den ens verkade. Den har ingen effekt på krystvärkarna...Så jag känner mig duktig som klarade det. Men nästa gång vet jag när jag ska ta EDAn så jag slipper ha ont i onödan. Men iallafall förlossningen ja, innan när jag fantiserade om den blev jag tårögd och allt var så himla känslosamt men när den var verklighet var jag så lugn, inga tårar, ingenting. Bara väldigt lugn och glad att det var över och imponerad över att han hade legat i magen. Det var han som sparkat varje dag...konstig känsla...Jag kommer ihåg att jag beundrade hans långa fransar...att han var så fin! Han var så varm och blöt!
Nu när jag ser gravida tjejer känner jag att jag saknar det. Själva känslan att vara gravid. Det går inte att beskriva det. Jag längtar redan tills nästa gång. Jag hade kunnat bli gravid snart igen egentligen. Men har lite andra planer...vill jobba ett tag igen bla. Har ju en Thailandsresa planerad med och då kan vi inte ha ett spädbarn=) Men jag vet exakt när vi ska försöka igen=) Undrar om det blir en Moa eller en till buspojke???
En dag innan Max kom till oss=)

Ledsen

Max går genom en tillväxtfas eller nåt för i 2 dagar han han varit gnällig. Han vill även äta oftare. Man kan inte ha det lugnt jämt. Det är bara att bita ihop och se glad ut!

Framsteg

Max har för ett litet tagsedan hittat sina små händer. Han suger gärna på dom och försöker trycka in båda händerna i munnen samtidigt haha. Han älskar att bada och tycker det är jättegott att plaska i det varma vattnet. Snart ska vi förresten på babysim! Det ska bli riktigt kul! Den 24 Augusti börjar det och håller på tills Oktober. Max skrattar mer nu och följer blicken bra. Han sover även mycket bra på nätterna och skriker aldrig då eller sovvägrar! Däremot vill han oftast upp vid 7, halv 8 men det är bara att stiga upp! Jag tror att efter 3 månader så händer det mycket med Max. Ser fram emot allt!
Imorgon ska jag till frissan! Det ska bli härligt att fixa till håret lite. Det blir slingor som vanligt, tråkig som jag är gör jag inget annorlunda. Jag trivs i ljust hår! Sist jag gjorde något dramatiskt färgade jag det nästan svart och jag vantrivdes! Det blir även lite klipp...

Snart vardag igen

På måndag börjar Nicklas jobba igen. Tråkigt men så är det ju. Samtidigt är det ju skönt att få vardag igen även om det nästan blir detsamma för mig ändå. Men nu blir det väl lite mer att man åker iväg och hälsar på vänner på dagarna, fika mm. Jag har ju några mammalediga vänner som jag hoppas träffa en del nu. Nu när Max har blivit större känner jag att det är lättare att åka iväg ensam. Jag ska även i veckan köpa gymkort här nere i Fjärås. Jag kommer att iallafall kunna träna måndagar och onsdagar och hinner jag inte med fler dagar blir det vardagsmotion som  promenader mm. Det ska bli jättekul att komma tillbaka till gymet! Bodypump I Looove!
För övrigt ser jag fram emot hösten. Det blir mysigt att vara hemma med lilleman. Det som är kul när man har barn är att man verkligen ser fram emot all tid som väntar i framtiden. Tänk alla roliga framsteg som Max kommer att göra...lära sig sitta, krypa, äta mat, ja listan kan göras lång. Samtidigt vill man inte att denna tid hemma ska gå för fort heller...

Lyckad dag!

Det var roligt i Borås Djurpark! Vädret var perfekt och det var inte mycket folk. Max låg mest och sov i vagnen så allt gick smidigt! Man var helt slut efter varvet runt djurparken som tog ca 3 timmar med fikapaus mm inräknat. Vi hade med oss egen fika....jag skulle köpa en 33 cl dricka, den kostade 17 spänn! Fyfan...jag förstår att alla barnfamiljer hade med sig egen fika annars blir det väl en förmögenhet!

Hihi



"Mammorna"


Giraffen


Savannens konung=)


Borås djurpark!

Jepp imorgon bär det av till Borås Djurpark. Jag har velat åka dit varje sommar men det har inte blivit av! Så det blir för de vuxnas skull detta året hehe...nästa år är Max gammal nog att förstå. Det blir skitkul då=) Bobban, Madde och hennes lilla kusinbarn ska också med!
Idag har vi hälsat på Stefan och Elvina i deras nya hus. Det var jättemysigt. Vi blev riktigt sugna nu på att fixa övervåningen. Det kommer bli så mysigt när man har högt i tak mm! Tanken är att ha ett "Master bedroom" hehe med badrum, ett stort allrum, garderober och ev två rum till. Så det får plats med massa bebbar sen haha!

RSS 2.0