Snart tillbaka!!!

Det är som sagt semester och jag har ingen som helst lust att blogga faktiskt! Det är full rulle varje dag och det känns verkligen att det är semester! Om 10 dagar börjar min vardag igen och då kommer jag att uppdatera varje dag hundra gånger om! Så kom gärna tillbaka då=) Jag lovar att skärpa mig...

Bär i massor

Denna sommaren har det ätits bär och egenodlat i massor! Grannen har stora trädgårdshallon, grönsaker och vinbär som vi får plocka av när vi vill! Plockade hallon  ordentligt förra veckan, 2 liter. Max älskar det och smackar när han ser vad jag har i handen. Mamma har massor av smultron, hos farmor finns stora körsbär och grönsaker i mängder som vi får hem. Jag har endast en liten smultronbuske som börjar få bär och körsbärsträdet har inte fått så mycket än. Sallad och örter är planterat med som börjar ta sig. Nedanför vår andra granne växer det massor av körsbär och igår plockade vi en hel del som jag ikväll för första gången gjorde saft av. Vi har lånat en megastor gammal saftkokare och det bliev riktigt gott!! Lite kul när man gör saker själv....Nästa år ska jag minsann göra en liten odlingslott.
Veckan som varit var vi blandannat på High Chaparall. Vi var där tillsammans med Nicklas föräldrar, syster med barn. Det var första gången för mig och det var faktiskt riktigt kul! Nästa vecka ska vi till Nordens Ark och vi har väl tänkt att beta av Universeum och kanske Liseberg innan semestern är slut.
Dagen har varit väldigt konstig och tragisk. Mina tankar går till Norge och alla drabbade. Så jävla sjukt att något sådant kan inträffa. Hur blir straffet tro? Jag tycker lätt att det ska vara avrättning för sådant eller livstid tills man dör. Fick också höra att Amy Winehouse har dött. Inte en överaskning dock....

Bilder från High Chaparall:






Sicken Cowboy!





Rida lite






En tripp till Mexico hann vi med





Mmm tequila





En "äkta" indian











Nervös

Om 3 veckor ska Max börja dagis. Jag vet att han kommer att ha jätteroligt. Max är inte rädd för något och han vill gärna utforska allt. Han är glad och aktiv och tyr sig till de flesta. Men mamma Malin mår just nu lite halvdåligt. Tänk att vi ska lämna bort Max hela dagarna. Han kommer inte att vara hemma där han får kärlek och uppassning hela tiden. Kommer de ha koll på honom? Han är som sagt inte rädd för något och klättrar upp här och där och man måste vara med och kolla honom. Kommer han få kramar och närhet när han blir ledsen...? Kommer något barn vara "dum" mot honom. Det är nu han kommer lära sig "dumma" saker. Ja det är alla tankar som jag har. Men det är naturens gång att lämna sitt barn på dagis och alla tänker säkert likadant som mig. Som sagt så vet jag att Max dagis är jättebra...Det tar väl någon månad tills man kommer in i vardagen.

Annars är allt bra. Max är underbar och rolig. Jätteglad jämt och lär sig nya saker hela tiden. Han gör sig förstådd genom att peka på det han vill ha och göra. Han säger inga ord än, han bara babblar på sitt egna språk haha. Jag tror han vet att vi förstår honom så han anstränger sig inte för att lära sig orden haha. Vinka har han lärt sig när man säger hej och hejdå och så fort en bil kommer hit så vinkar han till bilen. Mest av allt gillar han att vara ute och greja. Bobbycaren och sandlådan är hans favorit och när jag säger: - Köra bilen, så brummar han med munnen och sätter sig på bobbyn. Han sover heeela nätterna och oftast går vi upp kl 8. Idag hoppade han över morgonvällingen helt men det var nog ett undantag. Han har en gorilla som vrålar när man trycker på den och han försöker låta likadant när han ser den eller något annat djur som hundar tex. Bär älskar han och vi brukar plocka hallon hos grannen och han glupsar i sig massvis! Kindtänderna har nu kommit på båda sidorna och på ena sidan är han helt blå i tandköttet! Men inte gnäller han för det! Ny vagn har han också fått. En marinblå babytravel sitt vagn med tre hjul som är väldigt smidig och passar honom bättre än den gamle brion vi hade. Känns lite sorgligt att byta vagn haha men jag älskar den nya som bara svävar fram! Brion får nästa bebbe ha=)

Regn

Ja det var la typiskt att semestern inleds med sketväder. Regn och inte allt för varmt är det. Dagen då vi köpte poolen för oss vuxna försvann hettan haha. Jaja den kommer la tillbaka...
Festen i lördags var lyckad och vild. Många som blev fulla och galna och det kändes typ som förr. Jag glömde nästan bort att jag var mamma haha. Nä, det bästa med livet nu är att bakom festlivet väntar ett härligt lugn och familjeliv därhemma och det är det bästa! Det var roligt att träffa de gamla vännerna samtidigt, det var inte igår. Dagen efter fick man inte sova ut då jag var bakis och kunde inte sova. Nicklas var jättepigg och ivrig att åka och hämta Max. Så det var bara att stiga upp och efter en dusch och frukost blev jag pigg. Max brydde sig knappt när vi kom och han hade skött sig perfekt och sovit hela natten. Skönt att han är så lättsam lille Maxen...
Idag regnar det...3 veckor kvar sen jobb! Shit! Det känns som vanligt konstigt, jobbigt, ledsamt men ändå förväntansfull och det ska ska bli skönt med mer cash och att komma igång med den riktiga vardagen. Jag tror man behöver jobba nu och socialisera sig på den fronten och njuta av fredagar och semester. Och måtte vintern gå snabbt för då är det dags för Thailand=)
Något jag inte berättat tidigare är att den 25 Mars innan avresan till paradiset gifter vi oss! Jag blir då Malin Hagstedt=) Då vi inte vill ha kyrkbröllop och sagobröllop för 200 000 gör vi det enkelt och mer i vår stil. Vigseln sker i VIP-loungen på landvetter flygplats och efter det drar vi på smekmånad i Thailand. Våra familjer får närvara. Efter vigseln får vi tillbringa 2 timmar i loungen med familjen där det bjuds på champagne, snittar, chokladdoppade jordgubbar mm. Man beställer detta i paketet. Min mamma gifte sig på detta sätt och det var både lyxigt och fint. Självklart blir det klänning och hela kitet men av den enklare sorten!

Göttans

Sitter med en iskall bacardi watermelon i värmen. Max är lämnad, vi har käkat skräpmat och gjort ordning oss. Nicklas invigde just vår "pool" som vi köpte häromdagen. Jag skippade det då jag inte ville "blöta ner mig". Men den är super för oss vuxna! Max får självklart vara med men då får vi hålla honom i famnen. Annars har dagen varit kanon. Vi har varit på kalas hos Nicklas brossa och Max badade i sjö för första gången, han älskade det. Nä nu får vi la försöka njuta av lugnet men det är inte så lätt. Tycker det är tråkigt utan Max här hemma. Men imorgon ses vi igen! Nu ska vi ha en kul kväll och bli "goa"...!

Partaj

I morgon ska vi lämna bort Max över natten för första gången. Vi köpte resesäng igår äntligen! Han ska vara hos farmor och farfar och det kommer gå jättebra tror jag! Han trivs så bra där. Vi ska in till Göteborg på lite fest hos gamla vänner och mamma var så snäll som ville köra oss dit och hem. Ja det är allt lite omständigt när man bor lite utanför hehe. Hade vi bott nere i Fjärås centrum hade det inte varit något problem med kollektivtrafiken men bussen utanfär här går inte så sent men tydligen kan man "beställa" bussen. Men orka när man kan få skjuts! Det är tur att det inte blir så ofta. Annars kan ju alltid en köra men imorgon hade det varit kul om båda kunde dricka lite. Låter säkert jätte krångligt och jobbigt i mångas öron men jag hade inte velat bo någon annanstans i hela världen! Jag älskar att bo här i lugnet.

Det blir konstigt och tråkigt att komma hem utan Max men samtidigt behöver man göra sånt här nån gång. Nu är verkligen bebistiden borta och man märker att det blir allt lättare i med att han blir allt mer självständig. Han kan sitta i sandlådan och leka själv, han kan vara ute själv bara jag ser honom och är nära, men jag kan sitta ner och ta det lugnt och inte bara jaga. Nätterna får vi sova hela och man är utvilad på morgonen. Underbart! Gud vad trött man var vissa dagar under bebistiden! Men man vänjer sig som sagt alltid. Nu sover Max och jag har hunnit städa. Mamma kommer snart med sushi. Muuuums säger jag bara. När jag blir sugen på sushi så bara måste jag ha det!

Några ord bara..

Jag minns inte när jag blogga sist. Jag har inte heller läst andras bloggar. Den världen har blivit totalt bortglömd fastän att man varje dag går in på nätet av någon andledning. Andledningarna är väl bla: sommar, andra prioriteringar, jag har varit sjuk, orkar inte mm. Men jag ska bättra mig och framförallt när jag börjar jobba då kommer det att skrivas varje dag. Om 5 veckor börjar jag jobba och jag har 1 dag kvar som "ensam" mammaledig. Nästa vecka går Nicklas på semester och efter det är det back to work. Känns bra ändå men ändå ledsamt. Jag har haft en underbar tid och att vara mammaledig har varit precis så underbart som jag föreställt mig om inte bättre. Men man får ju som sagt uppleva detta 1 gång till iallafall=) I höst/vinter blir det jobb och jag har tänkt att plugga lite ämnen bla: matte b, naturkunskap b och företagsekonomi a på distans om det går samtidigt som jag jobbar. Naturkunskap blir det sista men det två andra ska jag plugga upp. Behöver stimulera hjärnan och det kan vara till nytta att ha detta om man ska studera i framtiden. Har planer på att kanske göra det. Jag vill tjäna mycket PENGAR och leva gott när jag blir gammal!! Varför ska man nöja sig när det kan bli bättre?

RSS 2.0