Jävla idioter!

Fan vad arg jag är. Försäkringskassan har lyckats ännu en gång och nu tom 2 gånger på 1 vecka. I januari började det med att jag fick för mycket pengar utbetalt pga att de såg fel på höga och låga dagar. Det gjorde det besvärligt för mig eftersom det sabbade min planering kommande månader. Den utredningen tog 4 månader att rätta till. Bra! Efter det fick jag för lite en månad, en halv utbetalning. Hur går det till?? Men fick resten 2 dagar senare. Denna månaden skulle jag inte ens få pengar fast jag la ut det redan i februari. Jag var tvungen att ringa och "påminna". 2 dagar senare alltså igår fick jag pengarna. Idag när jag ska kolla kontot har jag helt plötsligt en massa pengar. Vad kommer de från? Jo då har f-kassan betalat ut en till månad, april månads dagar för det var exakt samma summa. De har även dragit bort dessa så nu verkar det som jag har en månads föräldrapenning kvar! Idiotjävlar! Då ska väl jag bli tvungen att spara dessa pengar och ändra för nästa månad. Men det blir så jobbigt när man redan lagt in allt! Och chansen att det blir rätt då är väldigt liten. Fan vad sånt här gör mig arg och det tar min energi!

Ny vecka

Åh vad jag ser fram emot veckan som kommer! Imorgon ska jag och Max på besök hos dagis. Vi ska träffa hans kontakt person som också heter Malin. Och 14 juni blir det inskolningssamtal. Då ska bara jag och Nicklas gå för de ville helst att man kom själva på det. Efter dagis imon blir det fika i fjärås=) Jag ska även träffa Madde i veckan och på onsdag är det student som vi ska gå på. Sen är Nicklas långledig! Denna veckan blir avgörande som sagt för min framtid. Jag hoppas på besked imorgon och jag hållet tummarna och hoppas av hela mitt hjärta!!!! Vill inte bli besviken och vara tillbaka på ruta 1!

Mors dag!

Så då firar jag min 2:a mors dag då! Haha nä det blir inte så mycket firande för mig men däremot ska jag uppvakta min mamma idag. Det blir finmiddag hos mamma och om en stund tänkte jag åka ner till "Mysiga Ting", en jättemysig affär här nere som säljer mysiga små inredningsgrejer, barngrejer, kläder mm. Jag tror att de har mors dag öppet idag! Nicklas och sin far är på utsidan och idag sätter garagebygget igång på riktigt! Max ligger i sin säng och tjötar, jag la ner honom då han var grinig och det verkar som att han snart somnar. Konstigt han vaknade ändå kl 8 idag. Han har varit väldigt trött efter 3 dagars febern. Rödprickig är han överallt med, jag undrar när det fösvinner! Gårdagen var trevlig men det blev endast 3 cider för min del. Allt tog sån tid. Först tog vi förrätt, Tapastallrik som alla delade på, efter det satt man och tjötade och efter det åt jag husets hamburgare. Svingod lite lyxigare hamburgare då såklart med stekta färskpotatis, auoli och coleslaw. Mums var det men jag blev väldigt mätt! Vi hade ju varit på kalas innan med och ätit=/ Klockan var 21.00 när vi ätit klart och åkte hem vid 22 så det blev lagom för mig! Nu har Max somnat så det är bäst att jag grejar ordning så att det bara är att sticka när han vaknar!

Saturday!

Idag ska vi på 80-årskalas och ikväll ska jag ut på "stan", alltså i Kungsbacka med lite Fjärås-bor. Det blir bara några glas för min del, har inte tänkt att dra till det och det tror jag ingen annan heller har tänkt. Jag har inte gått ut en enda gång sen jag blev mamma. Jag har inte haft behov eller lust och träffat vänner har man ju gjort ändå men inte i den miljön än. Det ska bli trevligt men frågan är hur jag kommer hem. Bussen går ju inte upp till oss haha...Mamma sa att hon kunde hämta så vi får se, annars om jag går upp till kyrkan från Fjärås centrum kan Nicklas slänga sig in i bilen och hämta mig på 3 minuter medan Max sover men den risken ska vi inte ta, man vet aldrig vad som kan hända på den lilla biten. Just nu har jag beställt kläder för 1000 spänn till Nicklas från H&M. Han köper aldrig kläder i butik utan handlar oftast på nätet och då dyrare märkeskläder men jag vill visa att han passar i vanliga billiga H&M kläder haha. Vi får se om han gillar kläderna som kommer i nästa vecka! Ha en go lördag!

Min 1-åring!

Max hade en rolig födelsedag som höll på i 3 dagar! Fredag var det lite lunch-kalas med mormor och min moster. Lördag var det kalas med Nicklas familj och min familj på söndag! Det blev mycket fina presenter och MYCKET leksaker! Jag tror inte vi nånsin behöver köpa leksaker till honom. Efter alla kalas var jag helt slut. Att man inte kan undvika att stressa. Här kommer lite bilder från Max födelsedag:
Bobbycar av mommo




Prinsen 1 år




Min första tårta




Mums!




Massa presenter




Lite fina kort





Max tårta (jag hade nog gjort figurerna liite finare själv)




Den var god den med




Såhär trött blev jag efter allt ståhej






Jag ät totalt utmattad just nu! Det var mycket i helgen och mycket annat som hänt privat som varit utmattande. I måndags fick Max 3-dagars febern med och bör vara frisk imorgon. Igår kväll hade han 40,5 grader och det var samma i morse så han sov inte mycket inatt, jag fick gå upp en gång i timmen. Idag skulle jag vara tiptop av olika andledningar men var väldigt trött! Dagen slutade bra och jag fick äntligen komma iväg och träna! Nästa vecka får jag reda på om min framtid kommer att förändras...Jag håller tummarna och återkommer om detta...=P

Max 1 år!

♥Idag vill jag gratulera min älskade, goaste, underbara son Max som fyller 1 år idag! Tänk att det redan har gått 1 år! För 1 årsedan vid denna tiden låg jag med värkar i soffan och läste om alla de faser jag kunde vara i. Jag hade just ringt Nicklas som kom hem strax efter. 9 timmar senare hade vi en liten pojk i vår famn=)♥




Hej igen!

Det har varit ett par konstiga omtumlande dagar men idag känns allt bra igen. Nicklas ska börja nytt spännande jobb imorgon som jag hoppas blir bra för honom. Jag har fått en annan framtidssyn och livsplan bla så lite i skallen har hänt vilket gör att jag varit lite extra trött! Vädret hjälper inte till heller...grått och regnigt och kyligt!
Idag var Nicklas "ledig" så vi har snurrat runt lite....Jag hade sett en gulligt 1-års ljus, ljusblått med glitter som jag var tvungen att köpa haha, det fanns på ÖB av alla ställen så jag passade på att köpa lite billiga drickor till kalaset. Det gäller att spara in där man kan! Vi ska ju ha 2 kalas, ett på lördag med ca 14 pers och ett på söndag med ca 16 pers...Pust...Men det ska bli roligt! Det blir grillat ena dagen och lättare mat andra dagen. Tårtorna ska mormor stå för och det blir princess med blå marsipan med små figurer på. Detta beställde vi på Åsas hembageri då Fjärås har stängt igen tillfälligt. Skitbilliga tårtor! 14-bitars för 200 och 20 bitars för 270...inte illa! Alla presenter är inslagna jag ska bara montera spisen. Den ska stå klar med alla kastruller på hans dag=) En irriterande sak är att en hel del kläder jag beställde från H&M till honom blev försenade till V.22! Så de kom inte till födelsedagen=(

Max senaste:

  1. 2 nya tänder där nere= 8 tänder sammanlagt
  2. Går massa, kan nästan springa framåt
  3. Kan kramas och pussas
  4. Säga lampa nästan
  5. Stampar i golvet när han blir arg och inte får som han vill
  6. Envis och GLAAD
  7. Pappig
  8. Fortfarande galen i lådorna i köket...suck!
  9. Pekar på allt han vill ha eller ser
  10. Sover numera 1 gång efter lunch
Lådfantasten nr 1




Ny frisyr?

Snart ska jag till frissan. Mamma passar Max. Jag ska sitta och koppla av i 2 timmar medan man blir ompysslad. Älskar det! Egentligen hade pengarna behövt gå till annat men vad ska man göra...Trots en månad med lite räkningar blir det annat som kostar på. Varför är det så jämt? Gud vad skönt det ska bli med två löner sedan!
Jag vet inte om jag ska klippa kort som sagt men jag tror jag får ta tjuren i hornen och göra det. När jag börjar jobba har jag ändå tänkt ha det då det ser lite mer "proffessionellt" ut med en riktig frisyr.
Igår laddade jag ner en rolig ap till Iphonen. Shape någonting. Den räknar dagens kalorier man äter och gör av med. Man lägger in sin profil med vikt och allt, vad man vill gå ner och hur snabbt. Sen räknar den ut hur många kalorier du får äta. Jag ska äta 1912 kalorier. Igår när jag la upp det jag ätit plus mitt träningspass blev det 1400. Vet inte fall dte är bra med mindre men bättre än mer iallafall. Jag får se om det hjälper men det är ganska kul faktiskt! Annars börjar jag känna mig som mig själv igen, kroppsmässigt, jag ligger på samma vikt iallafall! Bara lite lår kvar hehe...

Pang bom i säng

Idag vaknade Max 6.30. Jag blev allt lite förvånad då jag trodde att han skulle sova längre. Gud vad trött jag var, jag sov ju så gott! Men kl 7 var det bara att stiga upp då en ivrigt lekfull Max inte ville vara i sin spjälsäng längre. Redan vid 9-tiden var han lite gnällig så jag la honom. Pang somnade han...det var värst!
Idag har vi inget planerat, tänkte gå till Öppna men frågan är om någon är där i detta fina väder?? Jag kan tycka att det kan vara skönt att komma in en liten stund i det svala men jag får se vad som händer. Mamma har semester hela veckan så vi kommer nog träffas en del i veckan. Igår var jag och Max där hela dagen. Jag blev bjuden på en jättegod brunch! Omelett, nybakat bröd, sallad, juice och kaffe. Emellanåt fick vi gå in i huset då mammas altan har en förmåga att bli riktigt het. Vinden kommer liksom inte åt och lätt att det blir 35,40 grader i solen under högsommaren. Man är ju lite mesig med vad gäller Max och hans känsliga hud. Jag smörjer honom och han har solhatt mm. Vet inte hur noga man ska vara och jag känner att jag är lite mesig med denna biten...
På torsdag ska jag till frissan! Mitt hår är skit!! Det har blivit så tunt sen amningen. Fattar inte! Min frisör säger att hon ser att jag tappat hår pga jag har massa korta strån. Jag funderar därför på att klippa kort. Det ser ändå för tråkigt ut nu...Men jag vill inte att det blir för kort...Ush jobbigt! Men håret växer ju ut igen...Ska nog testa något nytt det är på tiden! Jag får se vad jag vågar!

Värme

Nu i denna stund har vi 28 grader i solen på altanen. Kl 17.00 gick jag in idag efter att varit ute sen i morse. Jag blev mättad helt enkelt och Max behövde komma in i det svala. Helgen har varit underbar. I går kväll kom mamma och hennes man på grillmiddag. Det var väldigt mysigt och vi satt ute till 21.00, sedan blev det kyligt. I morse startade jag dagen med att springa igen men inte så långt som igår utan det blev nog ca 5 km. Idag hade vi inget planerat alls och vi hade inget hemma som behövdes fixas så det blev rejält slött. Men till slut åkte vi ner till Bräutigams och köpte glass. Det ligger i Fjärås och är ett familjeföretag som tillverkar egen glass, chocklad, marsipan mm. Riktigt god glass har dom! Jag köpte rån med 2 kulor- cheececake med smultron och körsbärsglass! Efter det åkte vi spontant och käkade thai-mat på Vallda Trekant. Max somnade lagom till maten så det blev en middag i lugn och ro ute i solen haha...Denna veckan som kommer nu, kommer det att hända lite grejer. Besked och annat som väntas på! Spännande....jag återkommer om detta!

9 km- en perfekt start på dagen!

Benen gör lite ont, det känns att man har jobbat på bra! Gött är det! Idag bestämde jag och Nicklas att vi skulle ut och springa på morgonen. Nicklas började ca 8.30 och kom hem 9.15. Det finns lite olika vägar men vi brukar springa till kyrkan som ligger 3 km härifrån. Då blir det 6 km. Lagom för den otränade. Men den sträckan är tråååkig! Men idag sprang han en annan väg hem som är ännu längre som jag inte vågat mig på. Men nu ville inte jag vara sämre så vid kyrkan vände jag inte utan fortsatte till Rossared som det heter. Dit är det 4 km från kyrkan och därifrån hem ca 2-3 km. Gud vilken fin natur det var! Solen sken och det var riktigt lantligt och inte en bil på vägen. Nöjd var jag när jag kom hem 40 min senare. Max hade just somnat så nu har jag avnjutit en god energirik frulle. Nu kan jag vara på gott humör hela dagen! Idag ska det bli varmt! Vi ska vara hemma och greja idag. Nicklas med garaget och jag hade tänkt tvätta bilarna, plantera smultronväxter, kanske klippa gräset. Lite grillning blir det självklart med! Om en liten stund ska jag ner till affären. Till min förvåning hade paketet från H&M kommit igår med Max kläder!!! Kul!



Ha en bra dag i vårsolen!

Presenter avklarade

Så nu är Max 1-årspresenter fixade för vår del. Det blev lite kläder från H&M som väntas komma i brevlådan snart. Det blev 3 t-shirts, 2 byxor och 2 tröjor. I går åkte jag och mamma till Ullared en snabbis på kvällen. Till mig blev det ett par Duffy sandaler för billigt pris. Riktigt snygga! Till Max födelsedag köpte jag en röd Micki spis och kastruller till den. Han kommer ÄLSKA den. Jag köpte även 2 tröjor som han får ha nu. Jag har nämligen rensat ut alla 74 kläder. Så nu hänger där inte lika mycket kläder men han har så han klarar sig. Antar att han får en hel del på sin födelsedag. Mamma köpte en Bobby-car och ett par mumin skor till honom. Han kommer få så mycket fina grejer! Inne i varuhuset på Ullared stötte vi på VD Boris haha. Självklart blev det ett kort på oss. Jag gör det på skoj inte för att jag är kändiskåt haha. Mest för att skoja med kompisarna. Nu fattas bara en bild på mig och Morgan så är jag nöjd! Honom tar vi nästa gång! Jag sa för ett tagsedan att jag skulle lägga upp bilder. Här kommer ett gäng!



Dagens bild!


Gå-vagnen var ett bra köp! Han springer omkring med den överallt!
Han kan även vända den utan problem.





Gårdagen! Boris och jag hahaha





Mina sandaler! Fattas bara ett par bruna fötter!





Påskhelgen:



Badar i farmor och farfars utebad!




Leker i gräset




Mammas mysiga hus






Grejar i vårsolen



Pek pek

Max har för någon vecka sedan lärt sig att peka på saker. Allt han ser som han blir nyfiken på, pekar han på. Då får man visa honom vad det är. Det som är väldigt smidigt är ju nu när han vill ha något speciellt och gnyr så pekar han ju på det. Då ger man han det direkt! Han älskar också att dricka själv, både vatten och välling. Han ligger numera oftast i sin egna säng och dricker på morgonen eller kvällen om jag inte har honom i knät såklart. Max har en mamma som nämligen gjort det åt honom haha. Hållt i flaskan när han ska dricka. Men för 2 månadersen tyckte jag att det ska han kunna själv ju. Det tog någon dag så gjorde han det utan problem. Går gör han mer och mer för varje dag. Mycket har hänt den senaste månaden i hans utveckling. Han sover hela nätter och äter väldigt bra! Han äter vad jag än lagar vilket är skönt! Vill att han ska vänja sig vid vanlig mat till dagis.
Idag åkte jag till IKEA och köpte en grind till trappan. Köpte även en toa-borste, 2 kuddar och spärrar till lådor. Toa-borsten var populär. Max har lekt med den i säkert en timme nu och tar jag den blir det ett j-vla liv!
Jag kanske nämnde att jag kommit på honom ett antal gånger ganska högt upp i trappan och han ska dit HELA tiden och klättra. Livsfarligt. Så idag är det stopp med det! Måste dela med mig av en liknande händelse en i föräldragruppen var med om: L satt och drack te i deras uterum medan pappan duschade. Bebisen hade hon koll på vart hon var då hon hade hicka, så hon hörde henne hela tiden. Men plötsligt blev det tyst. Pappan kom ut ur duschen och undrade vart bebisen var. De letade och letade. Vart var bebisen?? Jo, uppe på övervåningen och kröp omkring. Den ni!

Ett år sedan

Nu har jag varit ledig i ett helt år. Hur sjukt snabbt har inte det gått?! Minns den stora speciella lyckan när man slutade jobbet fredagen den 30 april kl 17.00. Med en avskeds-blombukett satte jag mig i bilen och åkte hem, sprudlande av lycka och spänning. Köpte pizza hem till mig och Nicklas i Kungsbacka. Fattade nog inte riktigt att jag skulle vara mammaledig. På måndagen blev inget jobb=) Neeej jag skulle ju vara hemma och vila upp mig, träffa vänner, förbereda allt för "Bebben" mm. 3 underbara veckor fick jag för mig själv innan vår prins kom lagom på sin dag, 4 timmar innan den 21 som var beräknad. Hela världen vändes upp och ner. Lycka men också mycket jobb och hormoner som gjorde en ledsen och konstig. Men vardagen gick ihop och efter 2 månader ca var man sig själv igen och heelt inne i familjelivet. Första gången man får barn är väldigt speciell men man ska veta att den stora omställningen också kan vara tuff den första månaden. Jag tycker det är skönt att ha det avklarat och när andra barnet kommer vet man precis!
Som sagt, ledig i 1 år, 3 månader kvar...

RSS 2.0