Resturangsugen

Kl 11 på morgonen sitter jag och drömmer mig bort. Jag drömmer om en stor fet grillad medium oxfile eller liknande med friterad potatis, massa olika dipsåser, sallad och en god efterätt. Mums! Var så längesen man var ute och åt! Jag vill till Texas Longhorn. Dit ska vi nästa gång vi ska ut och äta. Har aldrig ätit där men tydligen ska det ju vara rikigt gött. Amerikanskt och flötigt! Kollade in efterätten. De hade Oreo-paj! Låter spännande hehe! Ett resturangbesök där för tyå slutar la på 800 kr. Det är det värt det! Men man får ju prioritera vad man vill lägga pengarna på! Nicklas var ju sjuk hela förra veckan, det betyder ju två inkomster på 80% så det blir ju mindre pengar nu plus alla födelsedagar som kommer! På torsdag ska jag äntligen till frissan med!! Då ska jag bli av med löshåret vilket känns skönt. Vill ha mitt vanliga hår bara, känns fräschare!

Mammas pojk

Idag har Max varit jättesjuk=( 39.2 graders feber som högst sen har det dalat upp och ner. Det är första gången han har haft så mycket feber och det har man märkt på han med. I morse var han pigg och det var en ren slump att jag tog tempen på honom. Efter första frukostluren mådde han jättedåligt, var kokhet och bara grät. Han ville bara vara i mina armar. Han har nästan legat på mig hela dagen stackarn. Inte det bästa för jag blir ju med varm och han ska ju hållas sval. Men han hade bara blöjan på sig. Men ändå mysigt hehe...känns mysigt att han vill vara nära och att det tröstar. Men emellanåt när febern gått ner har den vanliga Max tittat fram=) Den lekfulle! Men ändå har han varit lugn. 4 gånger har han sovit idag och han somnade för natten halv 8. Han har inte ätit så mycket mat idag, bara youghurt och en halv burk mat. Sedan har han druckit barnjuice, vatten och välling. Vi köpte barnjuice ifall han skulle vägra få i sig vatten. Nu hoppas jag att natten blir bra, att han mår bättre imorgon och att jag slipper bli sjuk för det skulle bli väldigt jobbigt. Känner mig inte hundra...God natt!

Woow ett inlägg!

Fy skäms på mig som inte skrivit på 1 vecka! Jag ber om ursäkt hehe. Men ibland behöver man en paus och jag har ärligt talat inte haft någon inspiration. Inte för att det brukar vara överdrivet intressanta saker kanske...jag skriver ju som sagt bara om min vardag.
Veckan som passerat har varit lite halvtråkig och tuff. I måndags var vi på rytmik och bebbe-träff i Fjärås och efter det har vi varit osociala. Nicklas har legat i influensa hela veckan och Max har varit magsjuk. Stackarna. Jag har alltså fått ta hand om hushåll och bebis helt själv utan hjälp och tro mig, det kan man bli trött av. Det underlättar ju att vara två även om man såklart är superkvinnan och klarar det. Jag tror Max har/är varit magsjuk pga: diarre, ingen matlust, ont i magen mm. Han har varit väldigt pigg och glad men det var två kvällar han var lite gnällig och låg på mitt bröst i soffan i vaket tillstånd tills han somnade. Det gör han aldrig för han är alltid "på väg" någonstans. Men han visar tendenser på att vara lite mer gosig nu.
Igår var vi hos morfar och eftersom de inte träffas så ofta blev han blyg och borrade in huvudet i mig haha. Jättegulligt. Men efter ett tag släppte det och Max blev som vanlig och levde loppan där hemma. Ja, han är överallt! Allt är intressant och måste tas i! Han har nu lärt sig att klappa händerna. Han kryper en bit, stannar och klappar=) Vinka är på gång tror jag. Han älskar också att riva ner böcker/dvd-filmer från hyllor för att sedan lägga tillbaka de på högre hyllplan eller ge dom till en. Då säger vi: -Tack, tack! Tro det eller ej men han försöker säga det. Men det låter typ:- Gah,gah/gak,gak. Nya ord och tonlägen på rösten har kommit fram med. Skoj är det att se honom utvecklas från bebis till barn=)

Snart ska vi åka och kolla på present till min bror som fyller 35 imorgon. Ska dit på kalas. Nu är det ca 2-3 födelsedagar varje månad fram tills juni..=) Hejdå pengar!

Livet på BB

Ja hur var det? Som tur är hade jag rummet för mig själv de 4 dagar vi bodde där! Var mest inne på rummet med pappa Nicklas och lille Max. Det var omtumlande dagar de där första. Man var som i en dimma. Sov nog inte på ett par nätter. Jag kunde inte!! Satt just och kollade på det programmet på 5an. Tårarna kommer jämt så fort man ser ett barn födas. Jag älskar det!! Går inte att beskrivas med ord hur det är att vara gravid och föda! För mig var det oslagbart och helt fantastiskt! Ser så fram emot nästa gång. Skaffa ett barn så blir livet genast mer värt att leva och du får känna på den största kärleken som finns! Lever du i ett förhållande, vänta inte för länge bara för att! En dag kan det vara för sent! Jag har också en teori, rätta mig om jag har fel men: väntar man för länge och lever sitt "bekväma och själviska" liv för länge typ till 35,40 så tror jag det blir väldigt jobigt att anpassa sig till sin nya tillvaro...Nu syftar jag på par som lever ihop i 10 år typ utan att komma nån vart och tex skaffa barn. Ok alla kanske inte vill det men varför inte?? När man sitter ensam vid 80 års ålder önskar man nog att livet var annorlunda. Sen finns det ku dom som inte kan få barn osv... Men det är en annan sak jag inte ska gå in på!

Bulle-lunch

Fick ett oväntat och trevligt besök av kära svägerska med barn=) De hade med sig en mycket god bull-längd. Kanelbulle med nutella/kola eller något! Många bitar slank ner=/ Jag skippade lunchen så det fick bli min lunch...så att kaloriintaget inte skulle bli alltför högt. Gör så nu för tiden. Bjuds det på bulle vid lunch hoppar jag maten för att det inte ska bli dubbelt upp. Kan jag välja maten gör jag ju självklart det. Jag vet att det inte är näringsrikt men det struntar jag i. Nu ligger massor med bulle kvar och luktar gott! Gah! Hatar det men jag ska inte ta mer nu! Sparar den tills Nicklas kommer hem. Max sover nu och funderar på att ta en promenad när han vaknat. Egentligen skulle vi till öppna förskolan idag men jag tar det imorgon istället. Skönt att ha en mysdag hemma! Max vaknade 3 inatt...suck! Men jag gav han inte mat och 3.40 somnade han in efter lite protester...jag tror att han tror att han ska få mat..kan han verkligen vänja sig vid det efter 3 gånger?? Orkar inte vänja av igen men det är bara att bita ihop!! Men trots det är han jätteduktig och världens goaste! Mamsen har tålamod=)

Jag snackade med jobbet förut. Nu är det inte långt kvar tills jag ska jobba. 5 dagar i mars blir det. Gött jag lyckas spara in 1 veckas mammaledighet på det. Jag la upp resten av min tid förut för att kolla när jag måste börja jobba igen. Den 8 augusti börjar jag jobba lite smått. Så snart ska jag till jobbet för att gå genom lite arbetsuppgifter...kommer bli lite nya tror jag. Men det är bra bara jag har att göra! Har för tillfället inte så mycket ångest för att börja jobba. Jag har så mycket att se fram emot ändå framöver. Thailand bland annat=) Ska bli underbart att äntligen åka! Tredje gången gillt blir det för oss! Vi blir ett väldans gäng=) Nicklas syster med familj och nu även Stefan, Elvina och lille Devin=) Blir en kanonresa!
Livsnjutare i Koh Lanta 2009/10







Gravid i V.19...syns inte så mycket!




Jävla idiot

Alla har nog råkat ut för de tragiska säljarna. Telefonsäljarna som ringer hem på eftermiddagarna/kvällarna. Fan skaffa ett riktigt jobb istället! Massor av gånger har ett företag som heter "Front" eller något ringt hit och sökt Nicklas. De säljer kalsonger eller något och har blåst en kompis en gång. Han fick gratis kalsonger men sedan skulle han betala tydligen och när han skulle bryta hela grejen så kan han inte ens fram till företaget. Nicklas har sagt flera gånger att han inte är intresserad. Så här lät det idag när en kille ringde vid 16-tiden då jag svarade:

Jag: Hallå
Säljaren: Ja hej, jag söker Nicklas
Jag: Vad gäller det?
Säljaren: Ja, är han hemma?
Jag: Ja, men vad gäller det? Om det är reklam eller något du vill sälja så är det inte intressant!
Säljaren: Så det avgör du?
Jag: Ja för att jag bor här med och jag bestämmer.
Säljaren: Bestämmer du över Nicklas?
Jag: Men vad är det med dig? Tror du att du kan sälja något med din attityd? Skaffa ett riktigt jobb!
Så slängde jag på luren...Sen ringer han upp direkt och Nicklas svarar. Och jvlar vad han käftade med Nicklas. Han var helt enkelt så oseriös man kan vara. Helt otroligt säger jag bara! Det är ju pinsamt!!
Annars har dagen varit mysig! Vi träffade Ida och Stina. Vi promenerade och gick på cafe! När jag kom hem så överaskade älsklingen mig med massa rosor=) Då blev jag glad!

Jag har bestämt mig...

Angående jobb. Jag har sökt annat kan jag erkänna och kommit till interjuv. Men mest för att jag ville testa om man var "attraktiv" på marknaden. Bara för att man söker jobb så behöver det inte betyda att man ska byta jobb. Det kan ju bara vara bra att gå på interjuver för man lär sig väldigt mycket. Man vet vilka frågor som kommer vanligtvis och hur man ska svara. Jag har insett att i dagsläget så ska jag stanna på mitt nuvarande jobb. Dels för att det passar min tillvaro. Jag kan vara flexibel, ha semester i princip när jag vill, jobba kortare dagar, mer tid med Max och Nicklas, hinna med träning, jobbet är utvecklande i sig, man jobbar självständigt, trevliga kollegor, ledig helger och röda dagar. Det är ju faktiskt väldigt bra fördelar. Jag har gjort en nackdel/fördel-lista för mitt nuvarande jobb och andra jobb/det jag sökt och mitt jobb vann med hästlängder! Det säger ju en hel del. Ibland vill man bara ha lite förändring men jag tror att jag kan komma upp mig och utvecklas om jag bara har viljan.

Idag blir det en soft dag! Vädret är fint och Nicklas är ute och ska elda upp alla grenar han huggt ner. Det blir en stor majbrasa om det vill ge med sig. Tänkte vara lite huslig och baka bröd, grannarna kanske skulle komma på fika senare. Lite Bodypump står på att-göra-listan med! Ska se om man kan få med sig någon träningskompis. Alla "Fjärås-mammor" har ju börjat träna ihop. Det är rätt kul faktiskt, vi är ca 5-6 st nu!
Max sov dåligt inatt med...halv 5 fick jag ge han välling och han gnäller då och då och sover oroligt. Detta måste gå över snart....man blir ju lite orolig.

Karriär och barn

Jag har de senaste dagarna av olika andledningar funderat på jobb. Alltså det är inte lätt. Tex om jag har ett jobb där jag måste jobba 9-18 eller 10-19. Hur går det ihop? Jag får inte träffa Max mer än på morgonen ett par timmar men när jag kommer hem sover han. Många måste ju även jobba helg men klart då har man en dag i veckan ihop som han slipper dagis med. Det är svårt att arbeta heltid när de är små. Men ofta måste man ju för ekonomin. Fick veta att det kostar ca 1300 i månaden för dagis. Helt sjukt. Trodde det var gratis, vad betalar man skatt för då? Kan man inte få de 1300 själv och vara hemma lite mer då så kan fler barn få plats på dagis med kanske. Visst kan man betala en avgift men 1300 är lite väl saftigt tycker jag...Om jag börjar på mitt gamla jobb igen kommer jag ha ganska softa tider har jag bestämt. 8-16 mån & ons, 8-15.30 tis & tor, 8-15.00 Fre. Skulle man få ett nytt jobb är det inte säkert man kan vara lika flexibel...Frågan är vad man vill. Utvecklas och jobba skittider eller stanna kvar på det gamla vanliga och leva ett bekvämare liv med mer fritid...??? Vet inte...
Idag skiner solen ute och det är kallt!!! 14- var det imorse! Max har varit jobbig inatt med...Gnäller av och till..Jag har nog sprungit upp och ner 10 gånger ca, kl 3 vaknade han helt och hållet. Jag orkade inte hålla på det utan gav han välling och han var hungrig. Jag som tycker att han äter bra på dagen. Bara han inte vänjer sig att få mat på natten igen. Detta har hänt 2 nätter i rad nu...Jag hoppas att det bara är något utvecklingssprång, tänder eller något. Snart ska vi åka till 5:an..Jag ogillar Nordstan/City och är sällan där men det ligger lite affärer där som vi måste till. Ha en bra dag!

Hur kunde jag glömma??

Har just njutit av en god frukost så sitter jag och känner att något saknas....KAFFET! Hur kunde jag glömma det? Nu orkar jag inte brygga, nu har jag ju ätit klart. Älskar kaffe och smörgås! Max somnade för en stund sen. Det var så kul, jag la honom men han var ju superpigg och skulle bara leka i sängen. Efter lite gnäll så blev det tyst efter en stund...då gick jag in och då hade han somnat mitt i leken...Han låg inne i sänghimlen som han hade dragit fram. Och låg mitt på nallarna haha, det var bara att lägga han till rätta! Max har sovit dåligt i några nätter så han har sovit med oss. Men inatt sov han hela natten utan att vakna. Igår kväll fick han en sånt där otäck nattskräck-grej igen...Tror han har lite nattskräck stackarn. Han var jätterädd och ledsen=(
Igår var vi på Öppna förskolan med mammagruppen. Att vi inte gått dit förut!!! Eller ja Max är väl i lagom ålder nu för det tycker jag. Så himla trevligt och mysigt! Två underbara äldre kvinnor som jobbade där och gav oss lite allmän info om allt. De hade gjort fika till oss alla mm. Dom hade skötrum, haklappar, skedar och alla tillbehör man behöver ha till att mata tex. Man behöver bara ta med maten. Tyckte det var smidigt, visste inte att det var så. Max tyckte det var jättespännande med alla grejer överallt och framförallt alla stora leksaksbilar och piratskeppet som var där. Alla i mammagruppen var iallafall positiva till detta. Så nu ska vi dit varje vecka och busa. Nu när simmet inte är längre så får man ju fylla på med annat...Idag är sista simmet. Vi ska även på öppet hus och kolla dagis idag=)

Underbar dag

Max sover nu så dags för kvällsbloggningen!
Dagen har varit riktigt lyckad(förutom att jag var sjukt trött imorse)! Först var vi på Babycafet/Rytmiken kl 10 och jag lyckades få Max att somna innan. Han var utvilad och glad när det började! Denna gången var han inte ledsen utan nyfiken och tog för sig. De flesta som var med är från mammagruppen. Det var ett tagsen vi sågs och alla var imponerade på hur Max hade växt till sig och lärt sig massa saker som att krypa och stå. Det var även kul att se de andra bebisarna som man knappt kände igen så dom hade växt! Imorgon ska vi alla till öppna förskolan och kolla. Tyvärr har de inte uppdelat åldrarna där utan alla blandas med alla....Får se hur det blir. På onsdag ska vi besöka alla dagis här nere. De har öppet hus. Vi har ett förstahandsval som alla verkar ha som favoritdagis. Jag hoppas verkligen att vi får plats där!
Efter sång och fika promenerade vi runt i Fjärås innan jag tog bilen hem då pappa skulle komma på besök. Jag fick även under dagen ett glatt besked som jag väntat på! Om detta går vägen så kommer mycket att bli förändrat och till det bättre! Går det bra berättar jag annars får det vara sorry=) De närmaste ska ju få veta men jag vet inte vilka alla är som läser min blogg, därför kan jag inte gå in på det just nu. Men jag HOPPAS av hela mitt hjärta!
Jag ska bjuda på lite härliga bilder som är nytagna. Han är för go lillpojken. Idag var han varit så annorlunda. Liksom stor och klok på något sätt. 4 framtänder är nu framme med! Ha en trevlig kväll!
Pappa tar kort utanför fönstret när Max gör sin nya grej han hittat på




Och igen...






Gottegrisen har fått sin första glass. Och det ser ut som han aldrig gjort något annat!






Mysstund ikväll efter nattvällingen




Kvällsblogga

Så! Nu tänkte jag skriva ett litet inlägg. Max somnade halv 7 som vanligt duktiga pojk. Jag kommer inte att blogga på dagarna längre. Jag ska ha full fokus på Max. Allt för många gånger har jag suttit vid datorn på dagen medan Max har velat ha min uppmärksamhet. Bara för att "jag ska bara skriva ett snabbt inlägg", kolla facebook, andras bloggar mm. Nej slut med det!
Vi har just ätit en sen middag. Tänkte det kunde vara skönt att ta den när lilleman somnat. Ikväll blev det tacos. Kände mig sugen på det och nu är man mätt! Blir inget mer i magen idag. Jag brukar äta två mjuka bröd och lite tortillachips till. Den där sista mjuka är aldrig överdrivet god då man är ganska mätt! Men ändå ska man trycka i sig den. Sen mår man äckligt illa. Men idag lämnade jag faktiskt halva. Magen sa stopp.
Imorse var vi på rytmik inne i Kungsbacka. Det var liknande som vi har här i Fjärås. I alla kyrkors lokaler finns detta här. Det var lite bättre där. Större och ljusare lokal, hon som höll i det var väldigt rolig och det var MÅNGA barn. Max kan ju bli lite rädd bland massa liv och barn, han är inte van vid det. Därför vill jag gå mer på sånt här nu så han kan vänja sig lite. Oftast så träffas man ju två, tre stycken och det blir inte så livat. Han var lite trött när vi kom dit för han hade inte sovit mycket innan. Men han lekte bra bland alla barn, inga problem. Men när sången började blev han lite ledsen av och till. Det var ett väldans liv. Det blev för mycket helt enkelt plus att han var trött. I bilen sen somnade han direkt och sov i 2 timmar. På måndag gör vi ett nytt försök fast i Fjärås.
Trötter innan kvällsvällingen






Mammas hjärta, min finaste älskade.
Vad vore livet utan dig? Vad var egentligen livet innan du kom?
Du gör våran vardag helt fantastisk.
Jag är så tacksam och lycklig över att ha dig.






Till min prins

"Jag ska bära dig över stock och sten
tills du kan stå på egna ben.

Jag ska hålla din hand genom livets snår
och finnas vid din sida vilken väg du än går.

Jag ska skydda dig mot all ondska som finns,
jag älskar dig så min lille prins.

 

 

 

 

 

(Dikt från: http://www.wahlstromsweb.com/david/dikter.htm)


Myspys

Det är NU det roliga på babysimmet börjar...just när man ska sluta! Allt innan har varit uppvärmning känns det som. Max älskar när jag simmar med honom på rygg och mage. Nu har vi bara en gång kvar. Vi kommer i fortsättningen sedan vara lite mer aktiva på öppna förskolan och lite olika rytmiker som vi har spanat in! Det är ju bra för Max med att vänja sig vid mycket barn och lite stök i med att dagis börjar efter sommaren. Här kommer lite bilder från simmet idag!
Båtarna på havet
Myspaus


Ryggsim är kul!


-Håll fast i mamma!



Är det värt det...?

Guuud vilken dag detta har varit. Hemsk! Vaknade som vanligt och när vi gick upp skulle jag sätta på min underbara Iphone. Men den funkade inte! Helt död och hängde sig och gjorde massa konstiga saker. Bra Malin! Jag har tänkt i flera dagar att jag måste säkerhetskopiera den. Jag har nämligen bilder i den sen Max föddes. Jag tar nästan dagligen bilder och har typ 800 bilder i den. Den är som en bilddagbok på Max och man minns varje stund. Så jag fick ju ren panik och hela morgonen stannade upp. Åkte till kungsmässan där vi skulle träffa Catharina och Oliver och gick in till 3. Där fick han som jobbade igång den! Men menyknappen funkade inte. Han föreslog att jag skulle åka hem och säkerhetskopiera och lämna in den sen. Jag kom in på bilderna!! Överlycklig blev jag. Men tyvärr när jag kom hem funkade den inte längre. Efter 100 år gick den igång av någon konstig andledning och nu har jag lyckats få in alla bilder och jag har säkerhetskopierat och uppdaterat hela telefonen. Verkade som den funkade ett tag men sen flippade den ur igen...Så imorgon blir det att lämna in den och hoppas på ett positivt besked. Garantin gäller ju fortfarande. Jag känner mig halv utan min Iphone! Kommer aldrig ha en annan telefon. Du vet det när du först har en! Jag fattar inte ens att vanliga mobiler finns...! Så nöjd är jag med den.
Men så då efter en dag med panik, ångest och ingen mat. (Jag glömde att äta idag för all stress) Vad är det värt? Max kunde lika gärna ramlat och slagit sig illa. Det är ju 100 miljoner gånger värre. Känner mig hemsk idag för det enda jag har kunnat koncentrera mig på är den där telefonen. Men imorgon är det en ny dag. Då ska vi simma och mysa hela dagen lång jag och min guldklimp!

RSS 2.0