Saknar..

Idag saknar jag min lilleman lite extra mycket...Vi har haft två mysdagar hemma jag och Max då han inte varit riktigt kry. Men idag fick han gå till dagis och allt har gått bra idag. Jag ska träna efter jobbet idag så jag kommer la hem kl 20.00. Så jag får titta på Max när han sover när jag kommer hem=( Vissa tycker kanske att det låter olidligt och dumt men jag måste komma iväg och träna två gånger i veckan. De andra 5 dagarna är jag ju hemma i tid. Jag måste få tränat för att fungera till 100%. Tänk när man blir gravid igen..då gäller det att man är i någorlunda form...!

Förresten någon som vet? Max har fått en massa röda prickar på kinder och vid näsan. Ena stunden är det bättre och andra stunden är det värre. Ser ut som plitor/finnar och vissa blir stora och röda. Han ser ut som en pubertets-unge stackarn. Vi har varit på vårdcentralen men de trodde inte det var allergi för han har inga på kroppen. VI får la hoppas på att det bara är lite hormonplitor...

Ny frilla..!

Detta ska bli min nya frisyr. Nu är det adjöss till detta tråkiga hår som man inte kan göra något med!!! Hoppas bara frissan har tid nästa vecka för detta är akut!!

Dagisnytt

Det går bra på dagis men igår fick jag lite ont i hjärtat....varför berättar jag om nedan.
Allt gick bra i morse, han vaknade pigg kl 6. Och blev inte så ledsen när jag lämnade.

Igår 15.30 när jag hämtade han på dagis var det inte så kul. Fröken berättade att han var ledsen antagligen för att han var så trött, han hade bara sovit i 30 min för han hade blivit väckt av de nya barnen.

Så de hade "uppehållit" han med såpbubblor och lek för att hålla han glad. Medan fröken berättade allt hörde jag max gråta så jag gick in och han satt i knät på en fröken jag aldrig sett som försökte få av han galonbyxorna. Stackarn var rödgråten men när jag tog han och kramade han blev han tyst och lugn. Stackarn hade på sig vindjackan i 21 graders värme med galonbyxor....han var ju varm med! Så jag kände mig lite missnöjd.

Idag sa jag att i fortsättningen när han är sån måste de lägga honom för det går inte att försöka göra han glad. Jag sa också att de måste trösta honom med nappen och pigge och krama honom. Suck!

Jag vet att de är jättegoa på avdelningen. Våra favoritfröknar var dock inte där som kanske känner han bäst just nu. Jag tror säkert att de hade lyckats trösta honom men just den synen jag fick när jag kom gör ju att jag reagerar som jag gör...jag läntar nästan tills Max är i 2-årsåldern och kan prata och säga vad han vill.


Lill-lördag...

Jobb igen...Yes men det är helt ok!! Det var skönt med en ledig dag mitt i veckan. Jag känner att jag verkligen hade velat vara ledig 1 dag i veckan. Men nu när man börjat jobba vill man ha pengarna så att man kan spara en massa. Älskar att spara pengar och det har blivit dåligt med det under mammaledigheten! Men då och då kan man unna sig en ledig dag och utnyttja lite föräldradagar som är kvar. Det är rätt lyx att ha de liggandes.

Allt gick bra när jag lämnade Max idag. Han gnällde inte. Jag ska ringa kl 13 och kolla hur allt har gått som vanligt! Jag sitter vid skrivbordet och tittar på en GLAD Max. Idag har jag nämligen med mig en fotoram med han på så att han alltid ska vara med mig=) När jag känner mig nere räcker det att titta åt sidan för att bli glad igen! Snart är det helg igen, så SKÖNT!...

Jag gjorde en grymt god middag igår som jag vill dela med mig av. Kycklinglasagne med: kyckling med creme fraiche vitlök & parmesan, fetaost, bladspenat, soltorkade tomater. MUMS vad gott det blev!

Ha en bra dag!


Måndag

Ush i morse kom dom-tårarna! Idag var det Max första riktiga dagisdag. Jag fick väcka honom 6.30 för kl 7 var vi tvugna att åka till dagis. När vi kom dit var han glad och vi satte oss på golvet där fröken och andra småttingar var. Men Max var lite blyg och höll sig hårt i mig. Redan då kände jag att tårarna kom. Fröken såg på mig att det kändes tufft. Jag var tvungen att gå så när jag lämnade över honom till fröken började han gråta. Jag gick och mammahjärtat brast och tårarna rann ner för kinderna. Men ute vid "vink-fönstret" var han glad igen. Puh! När jag sedan ringde hade han somnat redan innan lunch, vaknat i lunchen men ville inte äta. Sen somnade han igen när alla barnen skulle sova på riktigt...Han har ju varit dålig i helgen med feber och tandvärk, han är helt svullen och blå där kind-tänderna vill komma upp. SÅ jag är inte förvånad...Hoppas bara att de får i han mat när han vaknar...hela mitt liv är för tillfället insnurrat i detta. Jag längtar tills vardagen är en vardag igen!

Imorgon är vi iallafall lediga igen=) Studiedag på dagis. Då ska vi på en hederlig "bebisfika" med andra lediga dagismammor. Eller "barnfika" kanske det numera ska kallas för!

Glöm inte spana in min jobb-blogg idag=)  www.gildacosmetic.webblogg.se

TGIF!

Fredagskänslan har infunnit sig. Veckan har gått sjukt fort! Jag trivs med att jobba, det känns som jag varit här i evighet nu...Det blir nog inga problem att hitta tillbaka till vardagen igen...Jag har inte tränat något alls men nästa vecka ska jag börja igen då jag tror att jag kommer att känna mig stabil nog...


Vad bjuder helgen på? Idag blir det tacokväll med mys. Det blir en lugn helg med garagebygge och måleri, shopping på Kungsmässan, kalas på söndag osv...Imorgon ska jag käka sushi då jag haft en craving hela veckan och tänkte att imorgon på kungsmässan då ska jag köpa det till lunch! 12 bitar ska jag vräka i mig. MUMS! På tal om att vräka i sig...kolla detta och bli chockad: 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13483941.ab


Kolla in min jobb-blogg

Gå gärna in på min jobb-blogg för dig som är intresserad av skönhet och hälsa! Den uppdateras hela tiden dagligen av intressanta ämnen. Då och då kommer vi även att ha tävlingar där du kan vinna hudvårdsprodukter av finaste kvalitet!



Kika in här nu och lägg till som favorit=)! www.gildacosmetic.webblogg.se


Bloggexpert?

Jag håller på att starta en företagsblogg på jobbet. Så jag har suttit i en vecka med det än så länge och vad det gäller design, snacka om att man har lärt sig ett och annat och tagit sig TID att lösa problem och lära sig hur man gör vissa grejer osv. Bloggen är ganska simpel och "ren" men det passar vår profil. Men tanken slog mig att TÄNK om jag haft tiden att sitta så med min egna blogg, vad FIN den hade kunnat bli! Den behöver helt klart uppdateras med nya bilder mm men jag får se när jag har tid.

Om ni är nyfikna på min jobb-blogg så kommer jag att lägga ut en länk till den när den är "redo" att släppas...

Uppdatering

Dagis: Max har nu i veckan lämnats själv på dagis. Idag var han där 3 timmar själv och åt lunch andra dagen i rad. Jag var ledig igår då jag ville följa med Max. Jag stannade bara en halvtimme dock! Men han blev glad när han kom dit och gick runt och grejade. Det var inte så många barn där så det verkar rätt lugnt. När jag lämnat Max gick jag hem till Lina som bor brevid dagis, även hon skolar in sin dotter på Max avdelning. Vi tjatade om allt mellan himmel och jord och det var skönt att dela varandras tankar om jobb, dagis mm. När jag skulle hämta Max kikade jag in genom fönstret på dagis och där satt min guldklimp på sin matsol och åt frukt med de andra. Han blev glad när han såg mig. Han hade ätit jättebra, en hel portion makaron-låda och frukt till efterätt. Idag hade det också gått bra, han hade bara blivit lite rädd för en annan pappa som kom haha. Ibland kan han bli rädd för vuxna män han inte känner igen. Imorgon ska han sova på dagis efter lunchen och DET undrar jag om det verkligen kan gå...det återstår att se!
Jobb: Just idag känns det bra och jag har positiva tankar. Men nästa vecka börjar allvaret då Max börjar på dagis heltid och jag ska lämna honom på morgonen. Hur ska man hinna med allt på morgonen??? Jag får gå upp tidigt helt enkelt...sen har jag ångest att han ska vara på dagis hela långa dagar...men som sagt är det bara jag som mår dåligt av det. Men en sak kan jag säga. Nu är helgerna värd diamanter och guld då jag får vara med min familj.
Träning: Det har det inte blivit av något alls sen jag börjat jobba! Jag får se när jag får kraft till det igen...

Oh goood

Gud vad trött jag varit sen jag börjat jobba...Man är inte van att sitta framför en dator hela dagarna. Känns lite bättre idag att jag börjat jobba men det kommer att dröja innan det känns okej till hundra procent. Men skönt att man kommit igång iallafall. Nicklas håller på att skola in Max och det går kanon! Alla barnen verkar jättesnälla mot Max och han har fått en kompis som föjler efter honom. En annan Max som är 2 år. Max har också lärt sig att åka rutschkana själv. Han verkar trivas på dagis så det känns bra! Nästa vecka blir det intressant då ska han både äta och sova på dagis..hm undrar om han kommer att somna?! Jag ska vara med på måndag då jag inte kunde låta bli att ta ledigt! Vill ju se lite hur det går till. Men tydligen ska jag inte vara med så mycket utan jag ska nog lämna honom en stund. Nicklas verkar trivas med att vara hemma och när jag kommit hem har maten stått på bordet ich det har varit skinande rent! Bra sambo man har=) Men som sagt det verkar som att det kommer att bli tufft och att man kommer att ha noll energi efter jobbet...
Ikväll blir det fredagsmys på riktigt. God mat och godis och chips och film!!!!

Verkligheten slog till

Idag var min sista dag som mammaledig. Även om jag en lång tid nu har förberett mig på detta så känner jag mig INTE förberedd. Natten kommer bli orolig, sömnen kommer nog att bli sådär och magen kommer nog att värka lite imorgon. Fattar inte att 14 månader gick så fort- swisch sa det så var det över. Men när jag tänker efter så hade jag inte velat vara hemma en höst till. Nu är det liksom samma visa varje dag och Max är stor nog att börja på dagis och aktiveras där. Han kommer nog att älska det. Dagisväskan är packad och klar med: stövlar, regnkläder, blöjor, extrakläder, nappar mm- allt namngivet med Max.H. Det finns ju redan en Max på avdelningen så H måste med=) Ska bli spännande och höra hur det går, Nicklas har lovat att skicka mms. Åh min älskade pojk vad jag kommer att sakna dig!! Idag har jag fått ett erbjudande om en viss grej från ett annat håll. Det är intressant och kan bli riktigt bra men jag får se hur jag kommer att göra. Det är inget jag ska bestämma mig för idag eller imorgon...
14 underbara månader



















RSS 2.0