Just det jag har ju en blogg...

Jag har glömt av min blogg...känns det som. Det har varit så mycket det senaste helt enkelt. Vad har hänt sen sist? Hm...allt är väl som vanligt....Dagarna rinner iväg. Midsommar på fredag redan! Det blir lugnt och skönt på midsommar. Är vädret bra åker vi till Tjolöholms slott på dagen för lite firande men är det tråkigt väder blir det midsommarlunch hos mamma. Sedan på kvällen ska vi bara vara hemma och mysa.

Snart är det dags att börja jobba! Jag har 3 veckor kvar som ensam mammaledig sen tar Nicklas semester och joinar mig för att sedan vara hemma med Max i 2 veckor utan mig och skola in honom på dagis. Vi var ju där på samtal förra veckan och det kändes 110% bra. Han kommer att få det kanon. Känns jobbigt att vara borta från honom hela dagar bara när man varit tillsammans nästan dygnet runt i mer än ett år. Min älskade pojk! Han är inne i en riktigt go ålder nu! Vi skojar och busar tillsammans och han förstår vad man säger. Han är superglad jämt och väldigt förståndig men också ett riktigt bustroll! Men det ska man vara i den åldern.
Jag var på jobbet i veckan för att gå genom min jobbstart. Har varit nervös inför det av olika själ. Mycket förändringar har skett medan jag varit borta och det har varit stunder då jag inte velat komma tillbaka. Men just nu känns det bra. Jag kommer att arbeta mer administrativt än innan och slippa resa och flänga runt. Det vill jag inte nu när jag har en liten knodd.
I eftermiddags fick vi besök av Nicklas bror med fru. Hon jobbar på H&M och kommer med kläder till MAx då och då. Idag tappade jag nästan hakan så mycket fina kläder Max fick. Vi behöver inte köpa kläder på väääldigt länge! Detta fick han: 2 byxor, 3 kortärmade bodys, 2 jackor, 1 linne, 2 pjamas, 2 skjortor, 4 t-shirts, 3 långärmade tröjor och 4 par strumpor. Hans garderob var rätt så fullkittad efter hans födelsedag och nu är det smockat! Men välkommet=) Snart ska vi dock köpa regnkläder, stövlar mm inför dagis. Vi måste även köpa en till bilbarnstol att ha i Nicklas bil. Så nu med alla kläder vi har till Max så blir det ju vädligt bra ekonomiskt om man får en pojk nästa gång! Annars om vi får en flicka får hon gå med lite killkläder haha...Känns dumt att så mycket kläder ska gå till spillo men man kan ju givetvis ge bort till vänner som får barn. Känner på mig att till vintern händer det mycket i en del magar=) hihihi...

Skallebank

Idag är det andra kvällen som erbjuder en härlig huvudvärk som dunkar vid båda sidorna av huvudet. Underbart! Mår nästan lite illa med. Man fungerar inte som människa med huvudvärk. Jag har just mölat i mig tacos med Nicklas. Det var ett tagsen vi åt det så vi blev sugna! Gott var det men nu är man mätt. Om en stund ska vi slänga på Twilight 3 kapitlet. Det var inte så längesen vi såg den första av en slump på TV. Och vi tyckte den var riktigt bra faktiskt! En mysfilm! Vi trodde att de skulle visa andra delen kort därpå men inte! Varför visar man endast en del? Igår när skattepengarna kom åkte jag och Max iväg och handlade lite filmer. Det blev: Due Date-skitrolig! Twilight och nån annan film som Nicklas ville ha. Det var längesen vi köpte film så det var på tiden! Man har ju inte riktigt tid för film längre! I morgon hoppas jag att huvudet mår bra för då ska jag till min vän Emma på "tjejfest". Det ska bli trevligt och jag har laddat upp med kalla goa cider & öl.
Om exakt 2 månader börjar Max på dagis. Nästa vecka ska vi på inskolningssamtal. Jag tror Max behöver börja på dagis för han är väldigt aktiv just nu och är inte still en sekund på dagarna=) Han har börjat dricka själv ur sin mugg utan pip och äter faktiskt bra själv, använder både sked och händer och han äter ALLT han får till sig. Puremat är passè nu äter han riktigt men lite mosat då beroende på vad det är för mat. Favoriten är broccoli, dom smaskar han i sig hela.

Sommaren är här!!

Jag bjuder här på lite härliga sommarbilder och annat smått och gott



Bygge av takstolar





Garage




Familj och vänner




Husgaveln




Grillkväll med mor & man




Katten Bizkit "Bibbi"




Jihooooo





Leker i gräset





Stolt i sina första kallingar







Gröna fingrar?

Vi har ju en rätt stor tomt. 2000 kvadratmeter. Det är inte lätt att hinna med det man vill som tex att plantera och "anlägga" trädgård. Jag vill inte ha massor av växter som man inte hinner med. På framsidan får det räcka med lite krukor på altanen, några träd på gräsmattan och kanske någon liten rabatt nästa år. Men baksidan ska bli det roliga projektet. Där är det inte jätteroligt just nu. Altanen ska byggas där och gräsmattan ska fixas. Nästa års projekt blir att fixa till berget. Tvätta av mossan med högtryckstvätt, dra bort all skit som växer där så att berget blir rent, och lägga dit jord och plantera lite fina blommor, lägga dit fin sten mm. Mamma har så hemma och det är så mysigt. Det är små hålor i berget så det blir perfekt att plantera i. Jag ska nog ta mig ut på kvällarna och börja röja..varför har jag inte gjort det tidigare?? Idag testade jag kameran lite mer noggrant och fick till lite fina naturbilder hehe. Riktigt fina bilder tycker jag!
Baggar som har kul




Mera insekter




Blommor




Hundkex?




Baksidan som ska "stylas"



Dagens ord

Saker och ting blir inte alltid som man hoppas på eller tänkt sig. Men däremot kommer det nya möjligheter bakom hörnet! Allt har en mening! Idag är det stekhett och vi har haft massa folk här idag, vänner och familj som hjälpt till med garaget! Och nu har vi kommit långt! Jag lägger upp bilder en dag. Idag har Max badat en massa i sin utepool! Han älskade det och gick ut och i den själv. Lite korvgrillning fick man bjuda byggarna på med såklart. Just nu är jag och Max inne och vilar i det svala. Ikväll blir det grillad hamburgare med barbeque potatis och en fräsch sommarsallad. Fick idag av grannen; ruccola, sallad, gräslök och rädisor från hennes land. Mums!

RSS 2.0